iPad Pro - iPad mini 4: Οι πρώτες εντυπώσεις μας από την παρουσίαση

iPad Pro - iPad mini 4: Οι πρώτες εντυπώσεις μας από την παρουσίαση
ired.gr

iPad Pro μία αξιόλογη πρόταση για επαγγελματίες και τα αξεσουάρ που την πλαισιώνουν.

Στη εκδήλωση που παρέθεσε η εταιρεία Apple προς τα μέσα ενημέρωσης στο Bill Graham Civic Auditorium, στο Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνια, ανακοινώθηκε αρχικά ένα ολοκαίνουριο extra-large iPad Pro, μία αναβαθμισμένη έκδοση iPad mini 4 και μειωμένες τιμές για τις υπόλοιπες συσκευές της σειράς.

Το νέο 12,9 ιντσών tablet είναι λεπτό όσο ένα iPad Air, ικανό όμως να φιλοξενήσει ένα επεξεργαστή A9X 64-bit. Έχοντας προεγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του λειτουργικού iOS 9, η νέα συσκευή θα συνεργάζεται εξαιρετικά με μία γραφίδα, αποκαλούμενη Apple Pencil, καθώς και με ένα έξυπνο κάλυμμα-πληκτρολόγιο.

ired ipad pro review 01

iPad Pro: Τα χαρακτηριστικά της

Το νέο ολοκαίνουριο iPad Pro, είναι κατά 78% μεγαλύτερο από το iPad Air 2, σύμφωνα με συντάκτες ξένων ιστοσελίδων οι οποίοι ήταν παρόντες, είναι πραγματικά “τεράστιο”. Το βάρος του στα 712 γραμμάρια περίπου - όμοιο με το πρώτο iPad - και με πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά - είναι εύκολο στη χρήση εν κινήσει. Η οθόνη των 12,9 ιντσών διαθέτει ανάλυση 2732 x 2048 pixels Retina και είναι αρκετά μεγάλη για προβολή δύο εφαρμογών side-by-side.

Διαβάστε επίσης: 6 μοναδικές χειρονομίες αποκλειστικά για χρήστες συσκευών iPad

Η μεγάλη επιφάνεια περισσότερο μοιάζει με φορητό υπολογιστή (laptop) λόγω του μεγέθους της, χωρίς να στερείται φορητότητας. Μαζί με τον νέο σχεδιασμό η νέα συσκευή όπως προείπαμε, φέρει και νέο επεξεργαστή. Το iPad Pro φιλοξενεί ένα A9X chip το οποίο θεωρητικά εκτελεί 1,9 φορές ταχύτερα τις εργασίες από τις μικρότερες εκδόσεις, με επιδόσεις γραφικών που αγγίζουν το 80% των φορητών υπολογιστών, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας.

ired ipad pro review 02

iPad Pro: Δύο νέα αξεσουάρ που συνεργάζονται άψογα

Η μπαταρία της συσκευής θα προσφέρει περίπου 10 ώρες ακατάπαυστης χρήσης, μέχρι την επόμενη φόρτιση. Πέραν των νέων εσωτερικών χαρακτηριστικών, high-end αξεσουάρ έρχονται να πλαισιώσουν τη νέα συσκευή κάνοντας τη ενδιαφέρουσα προσθήκη στην οικογένεια των iPads.

Apple Pencil - Μια γραφίδα ειδικά σχεδιασμένη

Πιο συγκεκριμένα, το iPad Pro, υποστηρίζει μία ευαίσθητη στην πίεση γραφίδα - Pencil - το οποίο με τη σειρά του υπόσχεται μεγαλύτερη ακρίβεια στη σχεδίαση όσο και στην επεξεργασία φωτογραφίας.

Το αξεσουάρ είναι ειδικά φτιαγμένο για το νέο iPad με ευαίσθητους αισθητήρες, οι οποίοι φανερώνουν τη θέση τους πάνω στην οθόνη, τη δύναμη της πίεσης και την κλίση της γραφίδας. Το Apple Pencil διαθέτει δική του πηγή ενέργειας η οποία φορτίζει εύκολα με τη χρήση ενός Lightning προσαρμογέα για να συνδεθεί στο iPad Pro.

ired ipad pro review 03

H δυνατότητα προσαρμογής του πάχους του αξεσουάρ, έχει ως στόχο να ικανοποιήσει δημιουργικούς επαγγελματίες όπως για παράδειγμα τους γραφίστες. Επιπλέον δύο σημεία πάνω στη γραφίδα και συγκεκριμένα στην άκρη της, εκπέμπουν σήματα ώστε να δημιουργήσετε σκιές σε ένα πιο λεπτομερές και απαιτητικό σχέδιο.

Παρακολουθήστε το video:

Smart Keyboard - Κάλυμμα - πληκτρολόγιο που ταιριάζει γάντι

Το Smart Keyboard, ένα πληκτρολόγιο ειδικά σχεδιασμένο για το iPad Pro μοιάζει πολύ με το Microsoft Surface Pro 3 και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Είναι κατασκευασμένο από υφασμένο ύφασμα ως κάλυμμα και όταν ξεδιπλώνεται αποκαλύπτει ένα φυσικό πληκτρολόγιο, το οποίο συνδέεται μαγνητικά σε τρεις μικρές οπές πάνω στη πλευρά του iPad Pro.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την λειτουργία iCloud Music Library

Οι τρεις οπές αποκαλούνται ως smart connector και μπορεί να μεταφέρουν ενέργεια και δεδομένα. Θυμίζει προτάσεις άλλων κατασκευαστών αξεσουάρ, όπως της Logitech οι οποίες όπως και της Apple, στερούνται νέων χαρακτηριστικών: όπως επιφάνεια αφής (track pad) ή ευαισθησία στο πάτημα των πλήκτρων. Παρόλα αυτά το έξυπνο πληκτρολόγιο της Apple είναι άνετο στη χρήση και ταιριάζει απόλυτα σχεδιαστικά με το νέο tablet.

ired ipad pro review 04

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »