Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 6s / 6s Plus: Οι πρώτες μας εντυπώσεις από την παρουσίαση των συσκευών

iPhone 6s / 6s Plus: Οι πρώτες μας εντυπώσεις από την παρουσίαση των συσκευών
ired.gr

Διαβάστε τις πρώτες μας εντυπώσεις από τις ανακοινώσεις των συσκευών iPhone 6s / 6s Plus

Όπως ακριβώς αναμενόταν η Apple, ανακοίνωσε τις επόμενες εκδόσεις του δημοφιλούς smartphone, iPhone 6S και iPhone 6S Plus, στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης της εταιρείας στο Bill Graham Civic Auditorium, στο Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνια. Επίσης όπως αναμενόταν οι νέες συσκευές δεν διαφέρουν σχεδιαστικά από το περσινό iPhone 6 των 4,7 ιντσών, αλλά επιφύλασσε σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό της συσκευής (hardware).

Στις ανακοινώσεις συμπεριλήφθηκε και η νέα απόχρωση (Rose Gold), όμοια με την απόχρωση της συσκευής Apple Watch Edition. Όσο προσεκτικά κι αν παρατηρήσετε τη νέα συσκευή, δεν θα βρείτε άλλες αλλαγές στην εμφάνιση συγκριτικά με την περσινή έκδοση. Η Ap2230ple έδωσε έμφαση στο υλικό, όπως παραδοσιακά κάνει εναλλάξ ετησίως κι όχι στην εμφάνιση.

ired iphone 6s review 01

Διαβάστε επίσης: Οι δοκιμές του λειτουργικού συστήματος iOS 9 έχουν ήδη αρχίσει

Σημαντικές λοιπόν αναβαθμίσεις στην τεχνολογία της συσκευής iPhone 6S ανακοινώθηκαν, στην κάμερα της συσκευής, μία νέα μορφή πίεσης της οθόνης την οποία αποκάλεσε 3D touch κι ένα βελτιωμένο επεξεργαστή Α9, ώστε η νέα συσκευή να είναι ανταγωνιστική και να μπορεί να σταθεί έναντι του ανταγωνισμού.

Αεροδυναμικής μορφής αλουμίνιο, ανθεκτικό γυαλί

Παρότι η συσκευή εμφανισιακά παραπέμπει στο μοντέλο του προηγούμενου έτους, το iPhone 6S, έχει επιτύχει εσωτερική δύναμη. Στη συσκευή έχει χρησιμοποιηθεί διαφορετικής ποιότητας αλουμινίου για το σασί, όμοιας ποιότητας με ό,τι χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική βιομηχανία. Αποκαλείται series 7000 και είναι το ίδιο κράμα που χρησιμοποιεί η Apple στη wearable συσκευή της, έκδοσης Apple Watch Sport.

Η εταιρεία πιστεύει πως το ενισχυμένο υλικό, σαφώς θα βοηθήσει να εκλείψουν προβλήματα τύπου Bendgate, δηλαδή λυγισμένα iPhones, λόγω του ότι οι χρήστες τους είχανε καθίσει επάνω. Στη συσκευή εντοπίστηκε κι ένα νέος χημικά ενισχυμένο τύπος επίστρωσης στην οθόνη του iPhone 6S, η οποία όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία εάν πρόκειται για Gorilla Corning series ή όχι.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι αλλαγές και οι προσθήκες που αναμένουμε στην αναβάθμιση iOS 9

Νέα τεχνολογία "Force" touch

H Apple στη νέα συσκευή της, έχει συμπεριλάβει και μία παραλλαγή της τεχνολογίας force touch, την οποία μπορείτε να τη βρείτε στις συσκευές Apple Watch και στη σειρά των MacBooks, με διαφορετική λειτουργία. Αποκαλείται 3D touch στις νέες συσκευές iPhone 6 / Plus, και χρησιμοποεί την ευαισθησία της οθόνης, επιστρέφοντας διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα την πίεση που ασκείτε.

Πιέζοντας την οθόνη παρατεταμένα, αναδυόμενα μενού θα σας επιτρέψουν της εναλλαγή εφαρμογών ή την επεξεργασία φωτογραφιών άμεσα. Είναι διαφορετική αντίδραση από την άσκηση παρατεταμένης πίεσης της οθόνης που γνωρίζαμε έως τώρα. Με την νέα τεχνολογία, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες συντομεύσεις μιας εφαρμογής, με τις πιο συχνές ενέργειες σας, όπως την αποστολή μηνύματος σε έναν φίλο σας.

Εάν είστε στη λίστα εισερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εφαρμόζοντας μεγαλύτερη πίεση, θα εμφανιστεί μία προεπισκόπηση ή επιπλέον πληροφορίες από το περιεχόμενο του μηνύματος (αριθμός πτήσης ενός ηλεκτρονικού εισιτηρίου κλπ).

ired iphone 6s review 02

Διαβάστε επίσης: iOS 9: Τι θα θέλαμε να δούμε από την Apple

Πιέζοντας περισσότερο το εικονίδιο μίας εφαρμογής στην αρχική οθόνη, θα εμφανιστούν επίσης περισσότερες επιλογές όπως στις φωτογραφίες του Instagram μιας επαφής. Ως εφαρμογή της τεχνολογίας εντός παιχνιδιού, πιέζοντας με μεγαλύτερη δύναμη την οθόνη, κάνετε μεγέθυνση, πλησιάζοντας πιο κοντά στη δράση.

(Παρότι η Apple δεν έχει κάνει αναφορά σχετική με την αλλαγή την ονομασίας από "force" σε "3D", μπορούμε να υποθέσουμε πως η άσκηση πίεσης ίσως να είχε αρνητικές προεκτάσεις. Η υπόθεση είναι καθαρά δική μας).

Νέο hardware εσωτερικά

Η σημαντική είδηση σε αυτή την κατηγορία, είναι η αναβάθμιση της οπίσθιας και εμπρόσθιας κάμερας στις λήψεις φωτογραφιών, αλλά και στη λήψη video, χωρίς να παραλείψουμε και τις αναβαθμίσεις στους υπόλοιπους τομείς.

Κάμερα και video με περισσότερα megapixels

Μία κάμερα των 12-megapixel είναι ένα τεράστιο άλμα για της Apple, η οποία διατηρούσε αισθητήρες 8-megapixels στις συσκευές iPhone για χρόνια. Η βελτιωμένη αυτόματη εστίαση καθώς και η ακρίβεια των χρωμάτων, είναι σημεία για τα οποία η εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται.

Διαβάστε επίσης: iOS 9: Τι θα θέλαμε να δούμε από την Apple 

Η εισαγωγή των 5-megapixels εμπρόσθιας κάμερας φέρνει τη συσκευή iPhone 6S, στο ίδιο επίπεδο με πολλές σημερινές προτάσεις του ανταγωνισμού. Το εντυπωσιακό εδώ όμως είναι άλλο. Αντί η εταιρεία να ενσωματώσει κάποιο φλας, προκειμένου να βοηθήσει τις λήψεις με την εμπρόσθια κάμερα, χρησιμοποιεί την οθόνη ως φλας. Έτσι αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό η φωτεινότητα των selfies φωτογραφιών, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Στα νέα χαρακτηριστικά που μπορείτε να συναντήσετε στη κάμερα του iPhone 6S, μπορείτε να συμπεριλάβετε και τη λειτουργία Live Photos. Η λειτουργία αυτή έχει την ικανότητα να μετατρέψει ένα video σε κινούμενη εικόνα GIF. Όλα γίνονται αυτόματα. Το μόνο που απαιτείται από εσάς ή να κάνετε τη λήψη. Μπορείτε στα πλάνα να προσθέσετε μουσική ή ήχο.

ired iphone 6s review 03

Να σημειώσετε πως μία Live photo, θα καταλάβει διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο από ό,τι μία κανονική φωτογραφία. Εάν συμπεριλάβουμε και τη δυνατότητα λήψης 4K (θα αναφερθούμε παρακάτω), σίγουρα θα χρειαστείτε έκδοση με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο από τον τωρινό. Η Apple πλέον συγκαταλέγεται μεταξύ των κατασκευαστών που έχουν παρουσιάσει συσκευές με δυνατότητα λήψης 4K Video σε ανάλυση 3840 x 2160 pixel.

Διαβάστε επίσης: 5 εξαιρετικά πράγματα για το iPhone 5 από το iOS 9

Με το iPhone 6S, είστε σε θέση να συλλαμβάνετε φωτογραφίες των 8-megapixels κατά την λήψη "υπέρ-υψηλής" ανάλυσης video.

(Το άμεσο όφελος είναι η προβολής σε τηλεοράσεις ανάλυσης 4K).

Σημειώστε εδώ πως όπως και πέρυσι το iPhone 6 Plus, είναι το μόνο το οποίο διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) η οποία βοηθάει στη λήψη φωτογραφίας, εν κινήσει.

Αισθητήρας Touch ID

O νέος ανανεωμένος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, Touch ID, υπόσχεται ταχύτερη είσοδο στη συσκευή, από ποτέ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα έχει και μεγαλύτερη επιτυχία στην αναγνώριση του κατόχου.

ired iphone 6s review 04

Επεξεργαστής

Μέσα στο εσωτερικό της συσκευής έχουμε έναν αναβαθμισμένο επεξεργαστή A9, o οποίος συνεχίζει να αποτελεί μυστήριο για το τι περιλαμβάνει στο εσωτερικό του. Παρότι θα πρέπει να ελεγχθεί σχολαστικά για να πούμε με βεβαιότητα αναλυτικές πληροφορίες, γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα chip τρίτης γενιάς 64-bit δημιουργία της Apple.

Η ίδια η εταιρεία ισχυρίζεται πως ο επεξεργαστής είναι ταχύτερος κατά 70% από τον Α8 της έκδοσης iPhone 6, για συνήθεις λειτουργίες (όπως το άνοιγμα μια εφαρμογής για παράδειγμα) και σχεδόν 90% ταχύτερος σε γραφικό περιβάλλον, όπως τα Games.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 Εντός: Ευκολότερες αυτοματοποιημένες αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

Tαχύτερες συνδέσεις LTE, Wi-Fi

Υποστηρίζει η εταιρεία πως οι νέες συσκευές θα φέρουν το ταχύτερο LTE ανάλογα με τις ταχύτητες που υποστηρίζει η περιοχή σας, παρέχοντας παράλληλα υποστήριξη στα μεγαλύτερα και ταχύτερα δίκτυα Wi-Fi.

Video iPhone 6S:


Λειτουργικό iOS 9

Tα δύο νέα iPhone 6S / Plus έρχονται με προεγκατεστημένο το αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα, iOS 9, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλες τις νέες αλλαγές, όπως μια εξυπνότερη εικονική βοηθό Siri, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς και τη νέα λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Η νέα αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, η οποία ακόμη βρίσκεται σε δοκιμαστική μορφή, αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα για όλους τους χρήστες, στις 16 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε έως τότε να αναγνώσετε όλες τις λεπτομέρειες του νέου λειτουργικού, στον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαβάστε: Όλες οι αλλαγές και οι προσθήκες που αναμένουμε στην αναβάθμιση iOS 9

Τιμολόγηση - Διαθεσιμότητα

Εννοείται πως στην Ελλάδα επίσημα δεν θα τα δούμε με το πρώτο κύμα διάθεσης, ούτε έχει ανακοινωθεί επίσημα, το πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα τα νέα iPhones. Εάν κάνουμε υποθέσεις βασιζόμενοι στα προηγούμενα χρόνια, αναμένουμε τις συσκευές μέσα στο μήνα Οκτώβριο με πιθανή ημερομηνία την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Σίγουρα η πρώτες συσκευές θα εξαφανιστούν αμέσως και περιμένουμε την ομαλοποίηση της αγοράς κοντά στις γιορτές. Τώρα οι τιμές των συσκευών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και για τη χώρα μας. Εάν θέλετε να κάνουμε μία πρώτη εκτίμηση, με βάση τις τιμές στις των εκδόσεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, το iPhone 6S θα πωλείται από 739€ στην έκδοση των 16 GB ενώ οι εκδόσεις των 64 GB kai 128€ θα αγγίζει τα 849€ και 959€ αντίστοιχα.

(Ανάλογες θα είναι και οι τιμές στην έκδοση iPhone 6S Plus).

ired iphone 6s review 05

Είναι αρκετές οι αλλαγές;

Και το ερώτημα που ταλανίζει τους χρήστες κάθε χρόνο είναι, “να το πάρω”; είναι ικανές οι βελτιώσεις της έκδοσης "S", ώστε να αξίζει την αγορά του; Η απάντηση είναι πάντα η ίδια: Εξαρτάται από το ποια συσκευή iPhone κατέχετε αυτή τη στιγμή. Εάν η συσκευή σας ακούει στο όνομα iPhone 6 ή iPhone 6 Plus, η μόνο πραγματικά σημαντική διαφορά στις αναβαθμίσεις, είναι η κάμερα, ένα σημαντικό πλεονέκτημα για αρκετούς χρήστες.

Μπορεί το iPhone 6 να συλλαμβάνει πραγματικά συναρπαστικές φωτογραφίες, ωστόσο η νέα κάμερα, είναι πολλά υποσχόμενη για "επαγγελματίες" φωτογράφους και επίδοξους selfies φωτογράφους χάρη στο front-facing flashing της οθόνης. Οι υπόλοιπες αλλαγές δεν δικαιολογούν κατ' εμέ, την αναβάθμιση συσκευής.

ired iphone 6s review 06

Εάν είστε κάτοχος μια συσκευής iPhone 5S ή παλαιότερης, το iPhone 6S είναι μία νέα και ισχυρή συσκευή και θα το καταλάβετε πολύ σύντομα. Στη περίπτωση που έχετε στην κατοχή μια premium Android συσκευή, ενδεχομένως να μην έχει να σας προσφέρει πολλά, πέραν του ότι είναι ολοκαίνουριο με νέα χαρακτηριστικά.

Η εικονική βοηθός της Google, υπερτερεί της Siri στην ακρίβεια της αναζήτησης και στο εύρος των αποτελεσμάτων και των ενεργειών που μπορεί να πραγματοποιήσει και έπεται και νέα αναβάθμιση, με την επόμενη έκδοση του λειτουργικού Android.

H δυνατότητα 3D touch είναι πραγματικά αξιόλογη, χωρίς όμως να καθορίζει την επιλογή σας.

Οι κάτοχοι smartphone οι οποίοι επιθυμούν τη μετάβαση από Android λειτουργικό σε iOS, θα το πράξουν λόγω άλλων κινήτρων, όπως το οικοσύστημα της Apple, ιδιαιτέρως εάν διαθέτουν άλλες iOS ή OS X συσκευές. Το iPhone 6S είναι η σταδιακή αναβάθμιση μια πραγματικά υψηλής απόδοσης, συσκευής. Για αισθητικές παρεμβάσεις θα πρέπει να περιμένουμε έναν περίπου χρόνο ακόμη.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status