Η κινεζική Xiaomi σχεδιάζει Laptop για να ανταγωνιστεί την Apple

Η κινεζική Xiaomi σχεδιάζει Laptop για να ανταγωνιστεί την Apple
ired.gr

Η Xiaomi είναι μία από τις ανερχόμενες εταιρίες στον χώρο της τεχνολογίας με μεγάλη επιτυχία στην πώληση smartphones, ειδικά στην εγχώρια αγορά της εταιρίας, στην Κίνα.

Οι βασικοί ανταγωνιστές της Xiaomi είναι η Apple καθώς και η Lenovo, η οποία προσφέρει οικονομικές συσκευές και laptop.

Η Xiaomi μόλις σε 5 χρόνια μετά από την ίδρυσή της κατάφερε να εδραιωθεί στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας αγοράς, προσφέροντας ποιοτικές συσκευές και υπηρεσίες σε χαμηλότερο κόστος από τον ανταγωνισμό.

Δείτε ακόμη: Πώς να καθαρίσετε το iPhone 

Το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη της εταιρίας φαίνεται πως θα είναι η αγορά των φορητών υπολογιστών. Η Xiaomi στοχεύει ψηλά καθώς θέλει να ανταγωνιστεί το MacBook της Apple και το ThinkPad της Lenovo.

ired tech news xiaomi notebooks 01

Μάλιστα η Xiaomi έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Samsung, για την σύναψη συμφωνίας για τα εσωτερικά εξαρτήματα του πρώτου της Laptop. Πέραν της αρχικής συμφωνίας μεταξύ τους γίνονται συζητήσεις ακόμη και για την προμήθεια οθονών από την Κορεατική εταιρία.

Δείτε ακόμη: Η αποτυχία του iPhone 5C και γιατί το iPhone 6C δεν είναι στα πλάνα της Apple

Αυτή η συμφωνία σίγουρα θα βοηθήσει την Samsung καθώς η Xiaomi είναι η τέταρτη εταιρία παγκοσμίως σε αριθμό πωλήσεων. Αυτό την κάνει αρκετά δημοφιλή για να μπορέσει να υποστηρίξει ένα νέο τεχνολογικό προϊόν. Σίγουρα το τμήμα πωλήσεων εξαρτημάτων της Samsung θα ενθουσιαστεί, αυξάνοντας τα έσοδά του, πέραν της εσωτερικής κατανάλωσης τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας το τμήμα mobile και την σειρά Galaxy.

Η αγορά των υπολογιστών συρρικνώνεται ραγδαία παρόλα αυτά όμως η Xiaomi θέλει ένα “κομμάτι από την πίτα” καθώς οι ειδικοί αναμένουν η αγορά των υπολογιστών να ανακάμψει το 2017 και να αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά.

ired tech news xiaomi notebooks 02

Δείτε ακόμη: Η τεχνολογία Force touch της Apple αλλάζει τον τρόπο που αλληλεπιδρούσατε με το iPhone ή iPad έως τώρα 

Είναι βέβαιο πως μόλις κυκλοφορήσει, στις αρχές του νέου έτους, το Laptop της Xiaomi, η Lenovo, η Hewlett-Packard και η Apple, θα πιεστούν από τον αυξημένο ανταγωνισμό που αναμένεται να προστεθεί στην αγορά.

Το θαύμα της Xiaomi

Η κινεζική εταιρία ξεκίνησε πουλώντας οικονομικές συσκευές μέσω διαδικτύου στην αναπτυσσόμενη διαδικτυακή κοινότητα της Κίνας. Στην συνέχεια πέρασε στην πώληση ποιο High-end συσκευών και τώρα καθώς η κινεζική αγορά “ωριμάζει” και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ανάπτυξη, η Xiaomi έχει ανοιχτεί στις αγορές της Βραζιλίας και της Ινδίας.

Δείτε ακόμη: Μπορούμε να εμπιστευτούμε την Wikipedia?

Όλες οι επιχειρήσεις έχουν ως σκοπό την αύξηση των εσόδων, κάτι που απαιτεί συνέχεια στην επένδυση και την ανάπτυξη. Η Xiaomi έχει ήδη αρχίσει να πειραματίζεται κατασκευάζοντας από ακουστικά έως και τηλεοράσεις. Γίνεται μία προσπάθεια ώστε να βρεθεί το μέρος αυτό της αγοράς όπου μπορεί να γίνει επένδυση και να υπάρξει εξέλιξη της εταιρίας, ίσως ένα δεύτερο “θαύμα”, μετά την ραγδαία ανάπτυξή της στον χώρο των smartphones.

ired tech news xiaomi notebooks 03

Φαίνεται πάντως πως η Xiaomi δεν ετοιμάζει ακόμη κάποια μεγάλη “στροφή προς την δύση”. Προσπαθεί να κατακτήσει τις αναπτυσσόμενες αγορές καθώς σε αυτές μπορεί να βρει μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους. Κάποια στιγμή πάντως αναπάντεχα θα στραφεί και προς τις δυτικές αγορές, οργανωμένα και πιθανώς με επιτυχία εάν συνεχίσουν να προσφέρουν προϊόντα “Value for Money”.

από jericho

Δείτε περισσότερα: