6 μοναδικές χειρονομίες αποκλειστικά για χρήστες συσκευών iPad

6 μοναδικές χειρονομίες αποκλειστικά για χρήστες συσκευών iPad
ired.gr

Είμαστε σχεδόν σίγουροι πως τις χειρονομίες αυτές δεν τις γνωρίζατε (αποκλειστικά για χρήστες iPad).

Είναι επιβεβαιωμένο πως δεν είναι εφικτό να τσιμπήσετε την οθόνη ενός iPhone, ώστε να επανέλθει στην αρχική οθόνη της συσκευής, ούτε μπορείτε να μεταβείτε μεταξύ των ανοιχτών σας εφαρμογών, εκτός εάν είστε κάτοχος και χρήστης μιας συσκευής iPad.

Παρότι όλες οι χειρονομίες που λειτουργούν σε συσκευές iPhone, δύναται να εφαρμοστούν στο iPad, εν τούτοις χειρονομίες που θα συναντήσετε διαθέσιμες σε μία οθόνη iPad, δεν θα μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε μία συσκευή iPhone. Μπορεί κάποιες να σας είναι γνωστές και κάποιες λιγότερο γνωστές. Κατά τη γνώμη μας οι πιο ενδιαφέρουσες βρίσκονται στην οθόνη του iPad.

Διαβάστε επίσης: Συγχρονισμός iPad με iPhone

Σύρετε με 4 (ή πέντε) δάχτυλα

Όλοι οι χρήστες συσκευών iPhone ή iPad γνωρίζουν τη συντόμευση, προκειμένου να αποκαλύψουν την οθόνη πολυδιεργασιών (αναφέρομαι στην οθόνη που σας επιτρέπει να μεταβείτε μεταξύ των ανοιχτών εφαρμογών). Πατήστε δύο φορές το Home button της συσκευής και θα εμφανιστούν όλες οι εφαρμογές, οι οποίες βρίσκονται στο υπόβαθρο υπό την μορφή συρόμενων καρτών. Κατανοητό έως εδώ;

ired ipad gestures 01

Στη συσκευή iPad υπάρχει μία εύκολη οδός για να αποκτήστε πρόσβαση στην οθόνη Πολυδιεργασιών (κι ομολογουμένως πιο απλή), σύροντας προς τα επάνω την οθόνη με 4 ή 5 δάχτυλα. Στην οθόνη θα εμφανιστεί η οθόνη πολυδιεργασιών απευθείας, έχοντας τη δυνατότητα να αγγίξετε μία κάρτα άλλης εφαρμογής ή να επαναλάβετε τη χειρονομία με αντίθετη φορά για να επιστρέψετε στην εφαρμογή που βρισκόσασταν, πριν τη χρήση της χειρονομίας.

Σημείωση: Εάν η χειρονομία 4 δαχτύλων δεν λειτουργεί για εσάς, βεβαιωθείτε πως έχετε ενεργοποιημένες τις χειρονομίες της συσκευής.

Ρυθμίσεις > Πολυδιεργασία και θέστε την εναλλαγή χειρονομίες στη θέση ON.

Μεταβείτε προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση με 4 δάχτυλα

Εάν θέλετε να μεταφερθείτε γρήγορα μεταξύ των ανοιχτών εφαρμογών της συσκευής, χωρίς να ανοίξετε το μενού πολυδιεργασιών, δοκιμάστε το εξής: Χρησιμοποιώντας 4 δάχτυλα, σύρετε την οθόνη από αριστερά προς τα δεξιά ή το αντίθετο. Κάνοντας τη χειρονομία αυτή, θα μετακινήστε από τη μία στην άλλη εφαρμογή, χωρίς την ανάγκη εμφάνισης της σελίδας Πολυδιεργασιών της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 Εντός: Παράταση ζωής της μπαταρίας σε iOS συσκευές

Τσιμπήστε την οθόνη της συσκευής iPad με 5 δάχτυλα

Σας παρουσιάζουμε άλλον έναν εφευρετικό τρόπο σε εσάς τους χρήστες συσκευών iPad ώστε να αποφεύγετε τη χρήση του πλήκτρου Αφετηρίας (Home button). Για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη της συσκευής σας, οποιαδήποτε στιγμή, αρκεί να τσιμπήσετε την οθόνη με 5 δάχτυλα.

ired ipad gestures 02

(Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε τι εννοούμε τσίμπημα με 5 δάχτυλα της οθόνης, ανοίξτε την παλάμη σας και αγγίξτε την οθόνη της συσκευής σας με 5 δάχτυλα. Στη συνέχεια προσπαθήστε να ενώσετε αυτά τα 5 δάχτυλα προς το κέντρο). Κάνοντας την ενέργεια αυτή, η εφαρμογή στην οποία βρίσκεστε, θα συρρικνωθεί, αποκαλύπτοντας την αρχική οθόνη.

Σύρετε το δάχτυλό σας από αριστερά προς τα δεξιά σε ένα ανοιχτό μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Κατά την προβολή μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην εφαρμογή Μail, έχοντας το iPad σας σε οριζόντιο προσανατολισμό, θα δείτε τα εισερχόμενα μηνύματά σας σε λίστα σε πλευρική στήλη, με την υπόλοιπη οθόνη να απεικονίζει το μήνυμα. Εάν όμως αλλάξετε τη θέση της συσκευής σας σε κάθετο προσανατολισμό, το επιπλέον παράθυρο με τα εισερχόμενα μηνύματα θα εξαφανιστεί, αφήνοντας στην οθόνη μόνο το ανοιχτό μήνυμά σας.

Για να δείτε τη λίστα εισερχόμενων σε κάθετο προσανατολισμό, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε το αριστερό βέλος πάνω αριστερά της οθόνης... ή να σύρετε γρήγορα μέσα στο περιβάλλον του μηνύματος το δάχτυλό σας, από αριστερά προς τα δεξιά. Μόλις κάνετε τη χειρονομία αυτή, η πλευρική στήλη με την λίστα εισερχόμενων, θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Εάν επιθυμείτε να αποκρύψετε εκ νέου τα εισερχόμενα, αρκεί να σύρετε προς τα αριστερά την πλευρική στήλη.

Διαβάστε επίσης: Split-screen ενα τεράστιο selling point για την προώθηση του iPad Pro

Χωρίστε το πληκτρολόγιο στα δύο με τα δάχτυλά σας

Εάν έχετε δοκιμάσει να πληκτρολογήσετε μεγάλο κείμενο στην οθόνη ενός iPad, κάνοντας χρήση των αντιχείρων σας, θα γνωρίζετε πως είναι άσκηση για δύσκολους λύτες ή για όσους από εμάς έχουν πραγματικά κορμί λάστιχο (στη περίπτωσή μας, δάχτυλα λάστιχο). Τώρα εάν πραγματικά επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε όλα τα δάχτυλά σας κατά την πληκτρολόγηση δεν έχετε παρά να ακολουθήστε το παρακάτω τέχνασμα.

ired ipad gestures 03

Κρατήστε το πληκτρολόγιο με την άκρη του δαχτύλου σας από κάθε πλευρά και στη συνέχεια χωρίστε το πληκτρολόγιο στη μέση. Έτσι θα έχετε χωρίσει το πληκτρολόγιο στα δύο, ώστε και οι αντίχειρές σας να συμμετέχουν στο έργο της πληκτρολόγησης. Εάν η παραπάνω ενέργεια δεν είναι εφικτή, ακολουθήστε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγιο και στη συνέχεια ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Διαχωρισμός πληκτρολογίου”.

Αλλάξτε θέση στις καρτέλες της εφαρμογής Safari

Σε αντίθεση με τη μικρότερη οθόνη της συσκευής iPhone, η εφαρμογή Safari στην οθόνη του iPad μπορεί να υπερηφανεύεται ως μία πραγματική επιφάνεια εργασίας, με τις καρτέλες εμφανείς στο πάνω μέρος του προγράμματος περιήγησης, ιδανική για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των καρτελών ή του κλεισίματος αυτών.

ired ipad gestures 04

Έχετε τη δυνατότητα να αναδιατάξετε τις καρτέλες σας στην εφαρμογή Safari, όπως ακριβώς το κάνετε και στον υπολογιστή Mac. Το ίδιο μπορείτε να πράξετε, προκειμένου να ομαδοποιήσετε τις σελίδες σας, όπως ακριβώς σε οποιονδήποτε περιηγητή σε έκδοση desktop. Αγγίξτε παρατεταμένα την καρτέλα και στη συνέχεια σύρετέ τη προς μία η την άλλη κατεύθυνση.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »