Έχετε Android; Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά του iTunes που λειτουργούν για σας.

Έχετε Android; Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά του iTunes που λειτουργούν για σας.
ired.gr

Ποια χαρακτηριστικά του iTunes είναι ενεργά για τους χρήστες Android συσκευών.

Αποφασίσατε να αγοράσετε μια συσκευή Android και σας έδωσαν την εντύπωση ότι έτσι αποκλειστήκατε από το «οικοσύστημα» του iPhone/iTunes; Δεν είναι καθόλου έτσι. Για πολλούς και διάφορους λόγους (μουσική, ταινίες, εφαρμογές κλπ) κάποιοι χρήστες Android μπορεί να θέλουν να «διατηρήσουν σχέσεις» με το iTunes. Κι έτσι έρχεται το αναπόφευκτο ερώτημα: όταν μιλάμε για Android και iTunes, τι δουλεύει και τι όχι;

Δείτε ακόμη: Εύκολη μεταφορά επαφών από Android συσκευή σε iPhone

Μουσική από το iTunes στο Android; Ναι!

ired itunes android 01

Μουσική και podcasts που έχουν «κατέβει» από το iTunes είναι συμβατά με συσκευές Android. Η μουσική που κατεβάζουμε από το iTunes είναι σε μορφή AAC ενώ τα podcasts είναι αρχεία με ΜΡ3 format. Η μόνη εξαίρεση είναι για τραγούδια αγορασμένα πριν από το 2009 που ήταν κλειδωμένα μέσω DRM. Αυτά δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να αναπαραχθούν σε Android συσκευές γιατί δεν είναι συμβατό το DRM του iTunes με αυτές. Υπάρχει ωστόσο η λύση, που είναι το να αναβαθμίσετε τέτοια τραγούδια (αν έχετε) σε συμβατά με Android AAC με κόστος 0.30$ το ένα.

Η υπηρεσία Apple Music στο Android; Ω ναι!

ired itunes android 02

Η πρόσφατη υπηρεσία της Apple για μουσική streaming μέσω του Internet, η Apple Music, είναι και η πρώτη εφαρμογή της εταιρίας που υπάρχει και στο Android. Και ενώ η Apple παλαιότερα ανέπτυσσε μόνο εφαρμογές iOS, επειδή η Apple Music αντικατέστησε το Beats Music, που λειτουργούσε κανονικά σε Android, η Apple έκανε το ίδιο και με την Apple Music. Και θα τη δούμε σύντομα ενεργή μέσα στο φθινόπωρο του 2015. Δύο στα δύο λοιπόν.

Δείτε ακόμη: FaceTime στο Android;

iTunes βίντεο στο Android; Δυστυχώς όχι!

ired itunes android 03

Να και η πρώτη «γκέλα». Δυστυχώς, όλες οι ταινίες που τυχόν έχετε αγοράσει στο iTunes, έχουν ψηφιακό κλείδωμα λόγω δικαιωμάτων. Και επειδή και εδώ ισχύει ό,τι και με τα κλειδωμένα τραγούδια, λόγω ασυμβατότητας του iTunes DRM με το Android, δε μπορείτε να τις αναπαράγετε. Βέβαια, από την άλλη μεριά, αν έχετε ελεύθερα από κλειδώματα βίντεο στην iTunes βιβλιοθήκη σας, αυτά αναπαράγονται κανονικά σε μια Android συσκευή, δεδομένου ότι είναι όλα σε μορφή ΜΡ4 που υποστηρίζεται κανονικά από το Android. Ίσως πάλι βρείτε λογισμικό που μπορεί να αφαιρέσει τα κλειδώματα DRM από τις ταινίες σας, οπότε θα μπορούν να παίζουν στο Android, αλλά εδώ είστε σε πολύ θολά νερά όσον αφορά το θέμα τις νομιμότητας τέτοιων μεθόδων.

Εφαρμογές iPhone στο Android; Σίγουρα όχι!

ired itunes android 04

Έχουμε ασχοληθεί και παλιότερα με αυτή την «καυτή πατάτα». Είναι σε όλους γνωστό ότι το iOS και το Android, είναι δύο ξένοι μεταξύ τους κόσμοι. Δε θα μπορούσαν λοιπόν οι εφαρμογές του ενός να τρέχουν στο άλλο - τουλάχιστον όχι όπως είναι. Από την άλλη μεριά όμως, υπάρχουν πάρα πολλές πια εφαρμογές που υπάρχουν και στα δύο λειτουργικά, διότι οι εταιρίες ανάπτυξής τους τις φτιάχνουν και για τα δύο. Άρα, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να δείτε αν οι εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν υπάρχουν σε μορφή Android. Ποιος ξέρει, μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα.

Δείτε ακόμη: 10 σημαντικές νέες δυνατότητες με την έλευση του Android 5.1 Lollipop

Ανάγνωση iBooks στο Android; Και πάλι όχι!

ired itunes android 05

Αν έχετε αγοράσει ebooks στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Apple, για να τα διαβάσετε, χρειάζεστε την εφαρμογή iBooks της Apple που δυστυχώς υπάρχει μόνο σε iOS έκδοση. Και για έναν ακόμη λόγο δεν μπορείτε: το περίφημο DRM που υπάρχει και στα ebooks. Αν πάλι βρείτε τρόπο να αφαιρέσετε το κλείδωμα, τότε τα iBooks είναι απλά αρχεία τύπου EPUB και στο Android υπάρχουν αρκετές εξαιρετικές εφαρμογές που τα διαβάζουν άνετα, όπως το Kindle της Amazon.

Συγχρονισμός iTunes με Android; Βασικά ναι...

ired itunes android 06

Αν και το iTunes δεν επιτρέπει το συγχρονισμό με συσκευές Android εξ’ ορισμού, με λίγη προσπάθεια και μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί και τα δύο ασύμβατα να τα βρουν μεταξύ τους. Δύο εφαρμογές που επιτρέπουν το συγχρονισμό του iTunes με συσκευές Android είναι, το doubleTwist της ... doubleTwist και το TuneSync της High Wind Software.

Δείτε κι ένα βίντεο για το πώς λειτουργεί το doubleTwist

AirPlay streaming στο Android; Μάλλον ναι πάλι...

ired itunes android 07

Οι συσκευές Android, κανονικά δε μπορούν να συνεργαστούν με το AirPlay της Apple. Τουλάχιστον όχι όπως είναι. Υπάρχουν όμως και πάλι εφαρμογές τρίτων που το επιτρέπουν. Κι αν χρησιμοποιείτε ήδη το AirSync της DoubleTwist (που λέγαμε παραπάνω για συγχρονισμό iTunes με τη συσκευή σας Android), τότε με 5$ επιπλέον μια εφαρμογή Android σας επιτρέπει και AirPlay streaming.

Δείτε ακόμη: Οι καλύτερες εφαρμογές για το Android smartphone σας

Στην τελική...

Δεν είναι και άσχημα τα πράγματα. Αν όντως θέλετε με κάποιο τρόπο να συνεχίσετε να έχετε τη λειτουργικότητα του iTunes στην Android συσκευή σας, υπάρχουν όπως είδαμε, λύσεις και ακόμη και «παρακαμπτήριες» για συγκεκριμένα προβλήματα. Όλα δεν είναι ρόδινα σίγουρα, και μπορεί να χρειαστεί και να κάνετε κάποιο επιπλέον κόπο για να τα «παντρέψετε», αλλά, στην τελική, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά «σύμπαντα», οπότε και πάλι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί «από το ολότελα ...» που λέει κι ο λαός...

από Elichord

Δείτε περισσότερα: