H Google φέρνει το λογισμικό Android wear στις iOS συσκευές

H Google φέρνει το λογισμικό Android wear στις iOS συσκευές
ired.gr

Συνδέστε τις Android wear συσκευές σας με το iPhone.

Εάν υπάρχουν χρήστες iPhone, οι οποίοι ενδιαφέρονται για smartwatches με λογισμικό An-droid wear και τις υπηρεσίες της Google, ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός. Η εταιρεία Goog-le, ανακοίνωσε επίσημα την υποστήριξη του λειτουργικού iOS, από το λογισμικό των smartwatches Android wear, εν ακολουθία φημών των τελευταίων ημερών.

Αποκορύφωμα, ήταν μια ανάρτηση της εταιρείας Huawei, στο ηλεκτρονικό κατάστημα Amazon, για υποστήριξη iOS σε μία σειρά προϊόντων της. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως οι χρήστες iPhone θα έχουν σχεδόν τη δυνατότητα πλήρους εμπειρίας, του λογισμικού Android wear, που απολαμβάνουν οι χρήστες Android συσκευών, εξαιρούμενης της εμφάνισης.

Διαβάστε επίσης: Εύκολη μεταφορά επαφών από Android συσκευή σε iPhone

android wear iphone 01

Στα χαρακτηριστικά τα οποία θα υποστηριχτούν συναντάμε τις ειδοποιήσεις για τις εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, τη δυνατότητα "Always-ON" της οθόνης της συσκευής, καθώς και notifications από σχεδόν τις περισσότερες εφαρμογές. Για τους αθλητικούς τύπους, θα είναι εφικτή η χρήση της υπηρεσίας Google Fit, οι φωνητικές εντολές με την προσφώνηση "OK Google", όπως και η δυνατότητα των χρηστών για προγραμματισμό υπενθυμίσεων, παρακολούθηση κίνησης και άλλων δυνατοτήτων που παρέχονται μέσω της λειτουργίας "Google Now".

To λογισμικό Android wear για συσκευές iOS, υποστηρίζει εκδόσεις iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 και iPhone 6 Plus και απαιτεί λειτουργικό σύστημα iOS 8.2 ή νεότερη έκδοση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Google, συσκευές οι οποίες θα κατασκευαστούν στο μέλλον με λογισμικό Android wear, θα υποστηρίζουν iOS συσκευές, αν και φήμες δεν αποκλείουν πως και τα τωρινά smartwatches είναι δυνατό να συνδεθούν με συσκευές iPhone.

Προς το παρόν η συσκευή που σίγουρα υποστηρίζει το λειτουργικό iOS είναι το smartwatch της LG Urbane. Στο σύντομο μέλλον εταιρείες όπως Huawei, Asus, Motorola και πιθανό και η εταιρεία TAG Heuer, θα είναι συμβατές με λειτουργικό iOS.

Ποια η σημασία: Για τους περισσότερους χρήστες iPhone ή υποστήριξη Android wear ενδεχομένως να είναι ασήμαντη.

android wear iphone 02

Όσοι επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα smartwatch, το πιο πιθανό είναι να έχουν ήδη αγοράσει ένα Apple Watch ή σχεδιάζουν να το πράξουν το επόμενο διάστημα, καθώς το λογισμικό και αυτών των συσκευών (βλέπε watchOS2), βελτιώνεται σημαντικά. Χρήστες iPhone συσκευών, οι οποίοι δεν ανήκουν σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες δύσκολα θα ρίξουν το βλέμμα τους σε μία Android συσκευή.

Φαίνεται λοιπόν πως η εταιρεία προσπαθεί με κάθε μέσο μικρό ή μεγάλο, να προσελκύσει χρήστες iPhone οι οποίοι χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Google - Gmail, Ημερολόγια και ειδικότερα την υπηρεσία Google now - κι επιθυμούν ένα διαφορετικό σχεδιασμό για παράδειγμα στρογγυλό καντράν όπως η πρόταση της Huawei, από το παραλληλόγραμμο της wearable συσκευής της Apple, Apple Watch.

Διαβάστε επίσης: Android vs iOS: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των χρηστών

Παρόλα αυτά η κίνηση της Google δεν μπορεί να θεωρηθεί άστοχη. Μην ξεχνάμε πως δαπανά υπέρογκα ποσά για έξυπνους φακούς επαφής, και ευρυζωνικά μπαλόνια (broadband balloons), πόσο μάλλον για μία εφαρμογή iOS.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »