Γνωριμία με τη λειτουργία Wi-Fi assist που αναμένουμε στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 9

Γνωριμία με τη λειτουργία Wi-Fi assist που αναμένουμε στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 9
ired.gr

Wi-Fi assist: αφήστε τη συσκευή σας να επιλέξει την ταχύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Μετά την κυκλοφορία της πέμπτης δοκιμαστικής έκδοσης προς τους developers του λειτουργικού συστήματος iOS 9, νέα χαρακτηριστικά ήρθαν στην επιφάνεια. Τα κυριότερα σημεία της για μας είναι η συμπερίληψη Wi-Fi assist και κλήσεις Wi-Fi μέσω του δικτύου της At&t. (Το δεύτερο δεν άπτεται του ενδιαφέροντός μας, παρόλα αυτά θα αναφερθούμε). Ας δούμε τη λειτουργία Wi-Fi assist που μας αφορά και θα το συναντήσουμε με την έλευση του νέου λειτουργικού συστήματος της Apple.

Wi-Fi Assist

Όλες οι συσκευές iPhone συνδέονται σε ένα δίκτυο Wi-FI αυτόματα, μόλις αυτό εντοπιστεί από τη συσκευή. Αρκετές φορές η σύνδεση αυτή να μπορεί να επιβραδύνει την ταχύτητά της ή και να πάψει να λειτουργεί, αλλά η συσκευή σας να παραμένει συνδεδεμένη σε αυτό.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 : Τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά!

ired iphone wi fi assist 01

ired iphone wi fi assist 02

Η λειτουργία Wi-Fi assist έρχεται να διορθώσει αυτό το πρόβλημα, κάνοντας αυτόματη αποσύνδεση, από ένα δίκτυο χαμηλών ταχυτήτων και σύνδεση μέσω δικτύου δεδομένων παρόχου. Χωρίς τη λειτουργία αυτή, ο χρήστης θα πρέπει να απομακρυνθεί εκτός εμβέλειας του συγκεκριμένου δικτύου ή να απενεργοποιήσει τη σύνδεση Wi-Fi. Η λειτουργία ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται μέσα από τις Ρυθμίσεις > Δεδομένα κάνοντας χρήση της εναλλαγής ON / OFF του λειτουργικού iOS 9.

Το εικονίδιο Wi-Fi αλλάζει χρώμα (σε απόχρωση του γκρι) για να σας υποδείξει πότε αποσυνδέεται από μια κακή σύνδεση και συνδέεται στο δίκτυο δεδομένων παρόχου.

Τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Wi-Fi (at&t).

Ένα ακόμη χρήσιμο χαρακτηριστικό το οποία αποκαλύφθηκε με την έλευση της νέας δοκιμαστικής έκδοσης του iOS 9, είναι το αποκαλούμενο Wi-Fi calling support for A&T subscribers (κλήσεις με χρήση του δικτύου Wi-Fi για συνδρομητές at&t). Κάνοντας χρήση και της σύνδεσης Wi-Fi για τις τηλεφωνικές κλήσεις, θεωρητικά επιτυγχάνεται καλύτερη σύνδεση, για παράδειγμα αν ο χρήστης βρίσκεται σε περιοχή με χαμηλό σήμα παρόχου.

Η τηλεφωνική κλήση μέσω δικτύου Wi-Fi, είναι μια παρόμοια λειτουργία με τις κλήσεις “voice over Internet” και βρίσκεται ενσωματωμένο σε εφαρμογές όπως Skype, Facebook Messenger ή WhatsApp, αλλά έχετε τη δυνατότητα να καλέσετε επαφές ως μία κανονική τηλεφωνική κλήση.

Διαβάστε επίσης: Ο απόλυτος οδηγός για να εγκαταστήσετε την iOS 9 Beta 1, Τώρα!

ired iphone wi fi assist 03

Οι συσκευές iPhone οι οποίες διαθέτουν την τελευταία έκδοση iOS 8, υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτή με τους ακόλουθους παρόχους εξωτερικού: T-Mobile (ΗΠΑ), Sprint (ΗΠΑ), ΕΕ, (UK), (Χονγκ Κονγκ) και SmartTone (Χονγκ Κονγκ). H at&t δεν υποστηρίζει προς το παρόν τηλεφωνικές κλήσεις Wi-Fi, αλλά αναμένεται να το πράξει σύντομα.

Σελίδα 2

Επιπλέον μεταβολές που έχουμε ανακαλύψει στο επερχόμενο iOS 9

Κάποιες ακόμη αλλαγές ελάσσονος σημασίας για πολλούς, έχουν αποκαλυφθεί από την τεχνολογική ιστοσελίδα 9to5 Mac. Ένα από αυτά είναι η προσθήκη νέων ταπετσαριών συμπεριλαμβανομένων αφηρημένων σχεδιών και πλανητών, για επιλογή ως Wallpapers. Ένα πλήκτρο "Shuffle All" στην κορυφή της εφαρμογής Μουσική, καθιστά ευκολότερη την τυχαία αναπαραγωγή της μουσικής σας. Βελτιώσεις έχει δεχθεί και η εφαρμογή Υγεία.

Στη νέα αναβάθμιση η Apple θα αποκαταστήσει τη λειτουργία Home Sharing κι έκανε και ορισμένες προσαρμογές στην υπηρεσία Apple Music, Apple Pay και Handoff, σύμφωνα με την τεχνολογική ιστοσελίδα AppleInsider. Παρότι το Home Sharing έχει απενεργοποιηθεί από την υπηρεσία Apple Music, αναμένεται να προστεθεί και πάλι, στην επίσημη έκδοση του iOS 9.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 Εντός: Ευκολότερες αυτοματοποιημένες αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

Αν λάβουμε υπόψιν τις προηγούμενες ακολουθίες γεγονότων, η Apple αναμένεται να απελευθερώσει το λειτουργικό iOS 9 τον ερχόμενο μήνα, παράλληλα με την κυκλοφορία των νέων iPhones. Το λειτουργικό iOS 9 αναμένεται να συμπεριλαμβάνει τη λειτουργία “Proactive” της εικονικής βοηθού, μία πιο έξυπνη έκδοση της εικονικής βοηθού Siri.

Στη συσκευή σας θα ανακαλύψετε επιπλέον μια νέα έκδοση αναζήτησης Spotlight, παρέχοντας συμφραζόμενα αποτελέσματα και βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Χαρακτηριστικά όπως Split View και Picture-in-Picture του μενού πολυδιεργασιών, θα υποστηρίζονται από συσκευές iPad.

Επιπλέον θα συναντήσετε τη λήψη λειτουργιών όπως HomeKit, αυτόματη αντιστοίχιση CarPlay οδηγίες διέλευσης Apple Maps, μία νέα εφαρμογή Ειδήσεων, την εφαρμογή Wallet, συντομεύσεις cut/copy/paste στη λειτουργία QuickType και πολλές βελτιώσεις της εφαρμογής “Σημειώσεις", όπως ενσωμάτωση εικόνων και σχεδιασμού, εντός της εφαρμογής.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: