Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται το Apple TV 4

Έρχεται το Apple TV 4
ired.gr

Περιμένουμε την ανακοίνωση κυκλοφορίας του Apple TV 4 την επόμενη εβδομάδα, με τιμή εκκίνησης κάτω των 200 $ στην Αμερική.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το επερχόμενο Apple TV 4 που αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το Σεπτέμβριο. Η τιμή του αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του προϊόντος. Μέχρι τώρα οι φημολογίες μιλούν για κόστος χαμηλότερο των 200 $.

Η ανακοίνωση του νέου Apple TV περιμένουμε να γίνει παράλληλα με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας των νέων iPhone στην εκδήλωση της Apple, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Δείτε ακόμη: Κάνετε την Apple TV παιχνιδοκονσόλα

Το νέο Apple TV θα συνοδευτεί από μια πλατφόρμα για ηλεκτρονικά παιχνίδια και εφαρμογές. Στη διάθεση των προγραμματιστών θα υπάρξει ένα SDK (software development kit ή “devkit”), για να διευκολυνθεί η δημιουργία νέων εφαρμογών.

ired news apple tv 4 01

Ίσως η πιο εντυπωσιακή αλλαγή από πλευρά hardware θα είναι το νέο τηλεχειριστήριο, το οποίο αναμένεται να διαθέτει αισθητήρες κίνησης, οθόνη αφής καθώς και μικρόφωνο για την ενεργοποίηση λειτουργιών όπως η Siri.

Δείτε ακόμη: Πώς και γιατί να κάνετε jailbrake στην Apple TV

Από την πλευρά του software, στα σχέδια της Apple βρίσκεται η δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή συνδρομητική τηλεόραση. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συνδρομητικά κανάλια καθώς και ταινίες κατ' απαίτηση. Το κόστος αυτών των υπηρεσιών υπολογίζεται γύρω στα 40 $ το μήνα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ired news apple tv 4 02

Ακόμη μια σημαντική προσθήκη που αναμένεται είναι η δυνατότητα χρήσης bluetooth χειριστηρίων για τα παιχνίδια, όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει με τις παιχνιδομηχανές. Δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι επαναστατικό καθώς αυτά τα χειριστήρια είναι πιθανό να κατασκευαστούν από τρίτους και θα έχουν χαρακτηριστικά παρόμοια με τα χειριστήρια του PlayStation, του Xbox και του Nintendo Wii. Κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηρίζεται το πρωτόκολλο “mfi” (Made for iDevices) και αν διαθέτετε ένα χειριστήριο για το iPhone ή το iPad, θα “παίζει” κανονικά.

Δείτε ακόμη: Εξέλιξη με προσθήκη Siri και App Store στη συσκευή Apple TV set-top box

Ειδικά στην περίπτωση των αισθητήρων κίνησης δεν γνωρίζουμε αν θα πρέπει να περιμένουμε έλεγχο κίνησης στο επίπεδο που το επιτρέπει η κονσόλα Wii, ή κάποιου τύπου αισθητήρα κίνησης όπως αυτός που βρίσκεται στο iPhone και στο iPad.

ired news apple tv 4 03

Όλα αυτά τα νέα για το Apple TV μην περιμένετε να το μετατρέψουν σε μία σοβαρή παιχνιδομηχανή. Η συσκευή παραμένει εστιασμένη στην παρακολούθηση τηλεόρασης και ταινιών. Σίγουρα όμως πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα της Apple και μια εισαγωγή στον χώρο της διασκέδασης με ηλεκτρονικά παιχνίδια στο σαλόνι μας.

Προσθήκη της τελευταίας στιγμής: Κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες έντονα η φήμη της παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών από την ίδια την Apple, με το brand “Made for Apple TV”.

από Jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status