Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να κάνετε «log-out» έναν άλλο χρήστη στο Mac σας

Πώς να κάνετε «log-out» έναν άλλο χρήστη στο Mac σας
ired.gr

Πώς να κλείσετε έναν ανοιχτό λογαριασμό στο Mac σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε «log-in» σε αυτόν.

Όταν υπάρχουν πολλαπλοί λογαριασμοί σε ένα Mac, είναι περιπτώσεις όπου μπαίνετε στο δικό σας λογαριασμό, ενώ είναι ανοιχτός και άλλος λογαριασμός (ή άλλοι) ταυτόχρονα. Κατ’ αυτό τον τρόπο, μπορεί να είναι περισσότεροι από ένας λογαριασμοί ανοιχτοί ταυτόχρονα. Και ενώ αυτό δεν είναι κακό σε καμία περίπτωση, ωστόσο καταναλώνονται πόροι από το Mac σας χωρίς λόγο. Έτσι λοιπόν, μπορεί να θέλετε να κλείσετε τους ανοιχτούς λογαριασμούς που δε χρειάζονται.

Δείτε ακόμη: Δημιουργία λογαριασμού νέου χρήστη στο λογισμικό Yosemite

Ως γνωστόν, ο κανονικός τρόπος να το κάνετε αυτό, είναι να εισέλθετε (log-in) στο λογαριασμό που θέλετε να κλείσετε - αφού βγείτε (log-out) από το δικό σας - να τον κλείσετε και μετά να ξανά-εισέλθετε στο δικό σας λογαριασμό. Αρκετή φασαρία, ειδικά αν θέλετε να κλείσετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς. Και επιπλέον, πρέπει να ξέρετε τους κωδικούς των εν λόγω χρηστών.

ired mac logout another user 01

Ένας άλλος απλός, γρήγορος και ωραίος τρόπος να κλείσετε τους άλλους λογαριασμούς που είναι ανοιχτοί, είναι να τους υποχρεώσετε να κλείσουν με τη βία μέσα από το δικό σας (force quit).

Δείτε ακόμη: Δημιουργία Apple id για παιδιά

Όπως είπαμε πρόκειται για μια ενέργεια επιβολής τερματισμού με ό,τι αυτό σημαίνει. Και σημαίνει πως οποιοδήποτε πρόγραμμα είναι ανοιχτό στον άλλο λογαριασμό θα κλείσει χωρίς να αποθηκεύσει τα δεδομένα του. Αν λοιπόν είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε, αλλιώς, καλό είναι να γνωρίζετε ότι θα υπάρξει απώλεια δεδομένων.

Δείτε ακόμη: Καθυστερήσεις στο Finder του OSX 10.10.3

Πώς να το κάνετε

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ίδια για όλες τις εκδόσεις του OS X.

  • Εκκινείτε την εφαρμογή Παρακολούθηση Δραστηριότητας (Activity Monitor) είτε μέσω του Spotlight, είτε από τη διαδρομή Εφαρμογές > Βοηθήματα.
  • Από το μενού Προβολή επιλέξτε Όλες οι διεργασίες.

ired mac logout another user 02

  • Στο πεδίο αναζήτησης (πάνω δεξιά) γράψτε « loginwindow» (χωρίς τα εισαγωγικά).

ired mac logout another user 03

  • Θα δείτε όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς και θα επιλέξετε αυτόν που θέλετε να κλείσετε.
  • Πατήστε το πλήκτρο τερματισμού (Χ - πάνω αριστερά) και επιβεβαιώστε ότι θέλετε να κλείσετε το λογαριασμό αυτό.

ired mac logout another user 04

  • Συμπληρώστε τον κωδικό διαχειριστή ή απλά πατήστε Επιβολή τερματισμού και θα κλείσει ο εν λόγω λογαριασμός.
  • Κλείνετε την Παρακολούθηση Δραστηριότητας και είστε έτοιμοι. Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο για περισσότερους του ενός ανοιχτού λογαριασμού που θέλετε να κλείσετε.

Επειδή δεν υπάρχει κανένα άλλο αναγνωριστικό (όπως η εικόνα) παρά μόνο το όνομα του λογαριασμού, βεβαιωθείτε ότι ξέρετε καλά ποιον λογαριασμό κλείνετε γιατί όπως είπαμε, με αυτό τον τρόπο τερματίζετε απότομα όλες τις ανοιχτές εφαρμογές του και θα υπάρξει απώλεια δεδομένων αν κλείσετε λάθος λογαριασμό. Κι αν δεν προσέξετε, μπορεί να κλείσετε το δικό σας λογαριασμό κατά λάθος και να βρεθείτε «εκτός» Mac, κάτι που μάλλον δε θέλετε.

Δείτε ακόμη: Παρακολούθηση Δραστηριότητας (Activity Monitor) στο Mac

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status