Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μας ρωτήσατε: Δουλεύουν τα apps που απωθούν τα κουνούπια;

Μας ρωτήσατε: Δουλεύουν τα apps που απωθούν τα κουνούπια;
ired.gr

Αν είστε γλυκοαίματοι και δεν αντέχετε τα κουνούπια, υπάρχουν apps απώθησης τους. Όμως δουλεύουν πραγματικά;

Πόσο καταπληκτικό θα ήταν αν μπορούσε να κατεβάσεις μια εφαρμογή που θα απωθούσε τα κουνούπια; Υπάρχουν αρκετά apps που υπόσχονται κάτι τέτοιο και η ιδέα τους μοιάζει πολύ καλή για να είναι αληθινή. Το app εκπέμπει έναν ήχο που μόνο τα κουνούπια μπορούν να ακούσουν. Τα κουνούπια σιχαίνονται αυτόν τον ήχο και απομακρύνονται.

Η αλήθεια είναι ότι τα υπερηχητικά απωθητικά που υποτίθεται ότι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Πριν τα smartphones, ο ήχος που εξέπεμπαν αυτές οι ηλεκτρονικές συσκευές απωθούσε τα κουνούπια. Μάλιστα, υπήρξαν και ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Αμερική που προσπάθησαν να μεταδώσουν τον ήχο. Οι συσκευές έχουν δοκιμαστεί άπειρες φορές και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα ....έχουν προσελκύσει τα κουνούπια.

Διαβάστε επίσης: Οι πιο περίεργες εφαρμογές για iPhone #1

iphone repelent app 01

Αν, λοιπόν, επρόκειτο για αποτυχία, γιατί οι συσκευές αυτές δενεξαφανίστηκαν από την αγορά; Και όχι μόνο πωλούνται ακόμη αλλά υπάρχουν και σε app;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

1. Τα κουνούπια πράγματι ακούνε αλλά δεν έχουν ...αυτιά. Ο ήχος είναι υπερηχητικός που σημαίνει ότι οι ενήλικες δεν τον ακούνε, όμως τα παιδιά ίσως τον αντιληφθούν. Το ίδιο και τα ζώα.

Διαβάστε επίσης: «Κάνε το σκύλο σου smartphone»

2. Τα κουνούπια που μας τσιμπάνε είναι τα θηλυκά αλλά οι ερευνητές λένε ότι τα κουνούπια που επηρεάζονται από τις υπερηχητικές συχνότητες είναι τα αρσενικά.

iphone repelent app 02

3. Ο ήχος που εκπέμπουν οι εφαρμογές υποτίθεται ότι τρομάζουν τα κουνούπια γιατί μοιάζουν με τον ήχο που κάνουν οι λιβελούλες και άλλα έντομα που επιτίθενται στα κουνούπια.

4. Πολλά από τα apps παράγουν πολύ δυνατό θόρυβο που στην ουσία ενοχλεί τον χρήστη και όχι τα κουνούπια.

5. Κανένα app δεν υπόσχεται 100% απώθηση των κουνουπιών. Γιατί άραγε;

iphone repelent app 03

6. Τα περισσότερα reviews χρηστών που δοκίμασαν apps που διώχνουν τα κουνούπια αναφέρουν ότι τα κουνούπια συνέχισαν να τους τσιμπάνε και δεν επηρεάστηκαν καθόλου από την εφαρμογή.

7. Οι περιγραφές των εφαρμογών είναι πολύ ελπιδοφόρες και τα ίδια τα apps παρέχονται συνήθως δωρεάν, οπότε είναι πολλοί αυτοί που τα δοκιμάζουν.

Βρείτε το ιδανικό wallpaper για το iPhone μέσα από μια μεγάλη συλλογή με φωτογραφίες ζώων

Το συμπέρασμα; Αν είναι δωρεάν και δεν εκπέμπει ήχο που ενοχλεί μικρούς και μεγάλους, δοκιμάστε το. Αλλά χρησιμοποιήστε και πιο συνηθισμένες μεθόδους, όπως αντικουνουπική λοσιόν για να είστε σίγουροι πως δεν θα σας τσιμπήσουν τα ενοχλητικά έντομα.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status