Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφαρμογή: Ραδιόφωνο (iOS)

Εφαρμογή: Ραδιόφωνο (iOS)
ired.gr

Έλληνες Developers: Παρουσίαση της εφαρμογής “Ραδιόφωνο” (iOS)

Πριν καιρό, σας είχαμε παρουσιάσει την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας της SmartApps, με την εφαρμογή Ραδιόφωνο Free. Ασφαλώς, όπως σας έχουμε αναφέρει πάλι στο παρελθόν, καμία εφαρμογή δεν πρόκειται να προσθέσει ραδιοφωνικό δέκτη στο iPhone, οπότε ο περιορισμός της χρήσης δεδομένων εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να ισχύει. Όμως, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε περιβάλλον με κάλυψη wi-fi, το ραδιόφωνο μέσω εφαρμογών έχει αποδειχθεί αρκετά χρήσιμο και σε μερικές περιπτώσεις αποτελεσματικότερο. Ας δούμε το γιατί, στην νέα αυτή προσπάθεια του Έλληνα δημιουργού.

 ired iphone radio app 01

Η νέα προσπάθεια

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή κάνει μια νέα προσπάθεια, η οποία έχει χτιστεί πάνω στην επιτυχία της προηγούμενης. Η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκε λίγο με το team της Apple που κάνει τα reviews των εφαρμογών και δίνει τις εγκρίσεις, λόγω της αναφοράς για την καταλληλότητα του app για ηλικίες 4+, ενώ από την στιγμή που ο ακροατής ακούει live ραδιοφωνικούς σταθμούς, η εταιρία θεωρεί λογικό τον χαρακτηρισμό καταλληλότητας 17+. Κάτι που ενσωματώθηκε στη νέα εφαρμογή.

Η εφαρμογή

Το περιβάλλον είναι γνώριμο και οι φίλοι της παλιάς εφαρμογής θα αισθανθούν σαν στο σπίτι τους. Μπορούμε να βρούμε όλα τα “καλούδια” που έκαναν την εφαρμογή δημοφιλή, όπως την αναφορά για τα δεδομένα που καταναλώνουμε με τη χρήση της σε πραγματικό χρόνο, τις ηχογραφήσεις (επιμένουμε πως είναι ένα από τα μεγάλα ατού της εφαρμογής γιατί κατ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να ακούσουμε ραδιόφωνο ακόμα και σε σημεία που δεν υπάρχει δίκτυο), τον ορισμό σταθμών ως αγαπημένων, την κατηγοριοποίησή τους ανά πόλη, ανά χώρα και ανά είδος (επιλέγουμε λοιπόν music > 80’s και κάποιο σταθμό που να “εκπέμπει” σε bitrate τουλάχιστον 96 kbps) και το auto mode που αλλάζει το περιβάλλον του χρήστη και δεν αποσπά την προσοχή του κατά την οδήγηση.

ired iphone radio app 02

Όμως, στη νέα έκδοση έχει προστεθεί και ένα χαρακτηριστικό που μας άρεσε πολύ. Τη στιγμή που ακούμε ένα σταθμό, μπορούμε να πατήσουμε το εικονίδιο του μικροφώνου (επάνω και στο κέντρο) και θα εμφανιστεί στην οθόνη μας ένα μεγάλο μικρόφωνο. Πατάμε στο εικονικό πλήκτροrec”, ηχογραφούμε το μήνυμά μας και μετά, πατώντας στο εικονίδιο του mail (μέσα στην εφαρμογή), το ηχητικό μήνυμά μας πηγαίνει απ’ ευθείας στον παραγωγό του σταθμού. Η ιδέα είναι πολύ πρωτότυπη και πιστεύουμε πως οι σταθμοί θα πρέπει να την υποστηρίξουν, ενεργά.

ired iphone radio app 03

Ακρόαση σταθμού και ηχογράφηση μηνύματος για αποστολή στον παραγωγό

Επίλογος

Η ομάδα του ired.gr στηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς. Το πεδίο των apps προσφέρεται για την αξιοποίηση των εκπληκτικών μυαλών που υπάρχουν στη χώρα μας και δίνει την ευκαιρία σε μικρούς developers να αποκτήσουν διεθνές ακρατήριο για τη δουλειά τους. Η εφαρμογή “Ραδιόφωνο” χαρακτηρίζεται πλέον ως πλήρης και σας προτείνουμε να την δοκιμάσετε. Οι βελτιώσεις της είναι μικρές αλλά ουσιαστικές και στην πραγματικότητα η νέα αυτή έκδοση αποτελεί ένα εφαλτήριο για την ομάδα των δημιουργών της, για νέα, καλύτερα πράγματα. “Απαιτεί” έκδοση iOS 7.0 ή νεότερη και είναι διαθέσιμη δωρεάν για iPhone, iPod Touch & iPad, ενώ έχει βελτιστοποιηθεί για το iPhone 5. Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Download link

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status