Διορθώστε τις selfies και τα πορτρέτα σας στο iPhone

Διορθώστε τις selfies και τα πορτρέτα σας στο iPhone
ired.gr

Φτιάξτε τις φωτογραφίες σας έτσι που να τις ζηλεύουν τα φωτομοντέλα.

Η εταιρία Anthropics Software έχει φτιάξει εδώ και χρόνια μια καταπληκτική εφαρμογή για Mac και Windows, το Portrait Professional (αυτή τη στιγμή στην έκδοση 12) που για τους επαγγελματίες (και όχι μόνο) του χώρου της φωτογραφίας, είναι η νούμερο 1 εφαρμογή επιδιόρθωσης-βελτιστοποίησης πορτρέτων. Η εφαρμογή είναι μακράν ανώτερη, καλύτερη και πιο εύχρηστη από οποιοδήποτε Photoshop γιατί κάνει μία μόνο δουλειά και την κάνει τέλεια: επεξεργασία πορτρέτων. Οι δυνατότητες της ξεκινούν από την απλή επιδιόρθωση ρυτίδων και ατελειών στο δέρμα, μέχρι την επεξεργασία των ματιών, δοντιών, σχήματος προσώπου, επιδιόρθωση μύτης, χειλιών, χαμόγελου ως και αλλαγή χρώματος μαλλιών επιδιόρθωση χτενίσματος(!) και αλλαγή χρώματος δέρματος, φωτισμό της φωτογραφίας και άλλα πολλά που δεν μπορώ να παραθέσω εδώ. Στην τελευταία της έκδοση μάλιστα επιδιορθώνει και πορτρέτα ζώων(!).

Δείτε ακόμη: Δημιουργήστε φυσικά άλμπουμ φωτογραφιών από τις iOS συσκευές

Αυτές της δυνατότητες (αρκετές από αυτές) τις μετέφερε η εταιρία στην εφαρμογή της για φορητές συσκευές iOS (επιτέλους) όπου μας παρέδωσε το Mira, μια εφαρμογή που σεμνά ονομάζει επιδιορθωτή των selfies που τραβάμε και που τόσο πολύ είναι της μόδας. Και το ωραίο είναι ότι η εφαρμογή για iPhone δίνεται σε προσφορά στη εξευτελιστική τιμή των 0.99€ (όσοι πιστοί ... προλάβετε). Υπάρχει επίσης σε έκδοση για το iPad, αλλά εκεί έχει την πιο τσουχτερή τιμή των 14.99€ και μαζί κυκλοφορεί και το Portrait Professional για iPad στην ίδια τιμή.

ired edit selfies 00

Το Mira είναι ένα πολύ απλό στη χρήση πρόγραμμα που κάνει εξαιρετικά αυτό που λέει και για τα λεφτά που κοστίζει είναι αληθινό κελεπούρι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορτώσετε μια φωτογραφία προσώπου από τη βιβλιοθήκη σας ή να τραβήξετε μια νέα με την κάμερα του iPhone μέσω του προγράμματος, που θα ζητήσει πρόσβαση στην κάμερά σας.

Από εκεί και πέρα αυτό που θα σας ζητήσει είναι να ορίσετε την άκρη της μύτης στην φωτογραφία σας. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα κάνει αναγνώριση του προσώπου σας και θα επιδιορθώνει τα σημεία που θέλετε κι όχι κάτι άλλο. Η διαισθητικότητά του μάλιστα είναι εντυπωσιακή.

Από τη στιγμή που το πρόγραμμα ξέρει τα βασικά στοιχεία για τη δομή του προσώπου σας, αρχίζετε την επεξεργασία. Είναι χωρισμένο κατά κατηγορίες που περιλαμβάνουν, τη μύτη, τα μάτια, το στόμα (και δόντια), το γενικό σχήμα του προσώπου, το δέρμα όπου εκτός από τη γενική επιδιόρθωση μπορείτε να κάνετε και επιδιόρθωση σημείων με τη «βούρτσα» (brush) και πολλά ακόμη.

ired edit selfies 01

Οι επιλογές επιδιόρθωσης τμημάτων του προσώπου είναι πραγματικά πολλές και καλύπτουν τα πάντα (εκτός από τα μαλλιά που υπάρχουν στο μητρικό πρόγραμμα). Ακόμη υπάρχει η επιδιόρθωση φωτισμού που σας βοηθάει να διορθώσετε το φωτισμό και τη σκίαση σε διάφορα τμήματα του πορτρέτου καθώς και η διόρθωση θερμοκρασίας χρώματος για να διορθώσετε τα χρώματα σε περίπτωση που η φωτογραφία σας είναι πολύ θερμή (κόκκινη) ή ψυχρή (μπλε).

Δείτε ακόμη: App Review: Face Makeover Lite για iOS

Τέλος μπορείτε να διορθώσετε γενικά τη φωτογραφία σας όσον αφορά τη φωτεινότητα, αντίθεση, έκθεση, χρωματική ισορροπία κλπ. Μέσα σε δύο με τρία λεπτά το πολύ μπορείτε να επιδιορθώσετε ένα πορτρέτο σας σε σημείο που δεν θα το πιστεύετε.

Αν τώρα εσείς οι γυναίκες θέλετε και να «βάψετε» το πορτρέτο σας, τότε δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το δωρεάν συμπληρωματικό πρόγραμμα MyMy Makeup (της ίδιας εταιρίας) με το οποίο μπορείτε να βάλετε make-up, σκιές στα μάτια, μολύβι, ψεύτικες βλεφαρίδες (!) και όλα τα είδη καλλωπισμού και βαφής προσώπου που χρησιμοποιούν οι γυναίκες. Η ποικιλία που υπάρχει και οι δυνατότητες που παρέχονται θα σας αφήσουν άφωνους (και μιλάμε για δωρεάν εφαρμογή). Η ίδια εφαρμογή υπάρχει και για το iPad.

ired edit selfies 02

ired edit selfies 03

Αυτά δύο προγράμματα συνδυασμένα θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε selfies και πορτρέτα που θα φαίνεται ότι έγιναν από επαγγελματία φωτογράφο και θα αφήσουν άφωνους τους φίλους και γνωστούς σας. Αν επιπλέον θέλετε έξτρα δυνατότητες -όπως η επιδι΄ρθωση και χρωματισμός των Μαλίων π.χ. - τότε μπορείτε να στραφείτε στο Portrait Professional για iPad που στοιχίζει 14.99€. Κι αν θέλετε κάτι ακόμη περισσότερο (που αμφιβάλλω), τότε πια μπορείτε να στραφείτε στο «μεγάλο αδελφό» το Portrait Professional για υπολογιστή που όμως είναι και πολύ πιο ακριβό γιατί απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας.

Δείτε ακόμη: 5 καταπληκτικές εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών που μας ενθουσίασαν

από Elichord

Δείτε περισσότερα: