Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος το iTunes Festival, ζήτω το Apple Music Festival!

Τέλος το iTunes Festival, ζήτω το Apple Music Festival!
ired.gr

Apple Music Festival στο London’s Roundhouse. Μάθετε τις λεπτομέρειες.

Κάθε χρόνο, με την έλευση του Σεπτέμβρη, η Apple διοργανώνει ένα μουσικό event που πλέον έχει γίνει θεσμός. Το iTunes Festival έχει συνδεθεί πλέον με την επανάσταση της ψηφιακής μουσικής αλλά και την παγκοσμιοποίησή της. Τριάντα βραδιές, με δωρεάν είσοδο (φυσικά με το σύστημα των προσκλήσεων), γίνονται σε ένα καταπληκτικό συναυλιακό χώρο, το London’s Roundhouse.

apple music festival 03

Φυσικά, κάθε χρόνο τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας δίνουν το παρών. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το απίστευτο show που είχε δώσει η Lady Gaga στο event του 2013;

apple music festival 02

Η εκκεντρική εμφάνιση της Lady Gaga στο iTunes Festival ’13

Βεβαίως, στον θεσμό εκπροσωπούνται αρκετά ήδη μουσικής και οι τυχεροί παρευρισκόμενοι προέρχονται από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες.

Apple Music

apple music festival 01

Μαζί με το λανσάρισμα της υπηρεσίας Apple Music αναμέναμε όλοι και αρκετές αλλαγές. Και στο φεστιβάλ. Και δεν πέσαμε έξω. Φέτος, για πρώτη φορά, το φεστιβάλ δεν θα έχει διάρκεια τριάντα ημερών, αλλά θα λάβουν χώρα πολύ προσεκτικά επιλεγμένοι καλλιτέχνες για (μόνο) δέκα βραδιές, από τις 19 έως και τις 28 του Σεπτέμβρη. Μέχρι στιγμής ελάχιστα ονόματα καλλιτεχνών έχουν ανακοινωθεί για το φετινό line up και είναι τα εξής: Pharrell, One Direction, Florence + The Machine & Disclosure. Λίγα αλλά δυνατά ονόματα θα προσέθετα.

Διαβάστε περισσότερα: Apple Music Vs Spotify

Μετάδοση του φεστιβάλ & Δηλώσεις

Όπως συνήθως, έτσι και φέτος, η Apple θα μεταδώσει ζωντανά όλες τις συναυλίες, με εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Συμπληρωματικά, στο φετινό promo κείμενο αναφέρεται πως φέτος θα υπάρχουν και νέα πίσω από τη σκηνή με το σταθμό Beats 1 και το Connect του iTunes να πρωταγωνιστούν.

Ο Eddy Cue (Vice President of Internet Software & Services της Apple) δήλωσε:

“Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό για τους φίλους της μουσικής αυτή τη χρονιά. Το Apple Music Festival αποτελεί ένα σετ μεγάλων επιτυχιών μέσα σε δέκα απίστευτες βραδιές, παρέα με τους καλύτερους performers του πλανήτη, οι οποίοι εκτός από τις live εμφανίσεις τους θα έχουν μια ξεχωριστή επικοινωνία με το κοινό μέσω του Beats 1 και του Connect”

Επίλογος

Συνοψίζω: η διάρκεια του φεστιβάλ μειώθηκε από τις 30 ημέρες στις 10 και η Apple μας υπόσχεται τους καλύτερους performers. Την ονομασία “iTunes Festival” την ξεχνάμε (λέμε τώρα, αυτό δεν γίνεται) και πλέον αναφερόμαστε σε αυτό ως “Apple Music Festival”.

Από την άλλη, η Apple δείχνει διατεθειμένη να “ασχοληθεί” περισσότερο φέτος με το event. Σε κάποιους θα αρέσει η επικοινωνία με τους καλλιτέχνες και η εταιρεία θα μπορέσει να “σπρώξει” τα νέα της brands, “Apple Music”, “Beats 1” & “Connect”.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status