Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την λειτουργία iCloud Music Library

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την λειτουργία iCloud Music Library
ired.gr

Εσείς γνωρίζετε την λειτουργία iCloud Music Library; (Ερωτήσεις - Απαντήσεις).

Η υπηρεσία Apple Music καθώς και η υπηρεσία iTunes Match, συμπεριλαμβάνουν ένα νέο χαρακτηριστικό, τη λειτουργία iCloud Music Library (μουσική βιβλιοθήκη στο iCloud). Παρακάτω σας παραθέτουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες υπό τη μορφή ερωταπαντήσεων, ώστε να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη μουσική βιβλιοθήκη του iCloud.

Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Η υπηρεσία Apple Music διαθέτει μία τεράστια συλλογή από μουσικά κομμάτια καθώς κι ένα ενδιαφέρον ραδιόφωβο, το Beats 1, αλλά και ένα πολύ δυνατό όπλο που λέγεται iCloud Music Library. Από την έναρξη της νέας λειτουργίας, πολλά έχουν γραφτεί από διάφορους συντάκτες τεχνολογικών ιστοσελίδων καθώς ή ίδια η εταιρεία Apple, δεν έχει καταστήσει σαφές πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η νέα λειτουργία iCloud Music Library, με τον σωστό τρόπο.

Εάν βρίσκεστε σε σύγχυση σχετικά τη χρήση της νέας αυτής λειτουργίας κι αν πρέπει να την ενεργοποιήσετε ή όχι, εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βγάλουμε από αυτό το αδιέξοδο.

ired icloud music library 01

Τι είναι το iCloud Music Library;

Είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η εταιρεία Apple για την μουσική, η οποία δύναται να αποθηκευτεί στο iCloud.

Διαβάστε επίσης: Πως να αναπαράγετε εκτός σύνδεσης μουσική, από την υπηρεσία Apple Music

Tι προτείνετε iTunes Match ή Apple Music;

Θα σας προτείναμε και τις δύο λειτουργίες. Είτε έχετε μόλις εγγραφεί στην υπηρεσία iTunes Match είτε στην υπηρεσία Apple Music ή ακόμη και στις δύο, η αποθηκευμένη στο iCloud μουσική σας, φιλοξενείται στην iCloud Music Library.

Μισό λεπτό, αποθηκεύονται; Δηλαδή η μουσική καταναλώνει αποθηκευτικό χώρο από τον λογαριασμό μου iCloud;

Όχι. Έχετε τη δυνατότητα αποθήκευσης έως 25000 τραγούδια στην υπηρεσία iTunes Match ή τη συνδρομητική υπηρεσία Apple Music και το όριο αυτό θα φθάσει τα 100.000 κομμάτια με την έλευση του λειτουργικού iOS 9 και του λογισμικού OS X El Capitan.

Ποια τελικά είναι η συνθήκη για το ταίριασμα την αποθήκευση και οτιδήποτε αφορά την υπηρεσία;

Κάνοντας ενεργοποίηση της iCloud Music Library στον υπολογιστή σας Mac, η υπηρεσία πρόκειται να αναλύσει τη μουσική σας βιβλιοθήκη προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος για την ύπαρξη των κομματιών στο iTunes Store ή στην υπηρεσία Apple Music (εάν έχετε ενεργοποιήσει τη συνδρομητική υπηρεσία).

Εάν η συλλογή σας υπάρχει, δεν θα χρειαστεί να μεταφορτώσετε τη μουσική σας στην Μουσική βιβλιοθήκη iCloud. Αντ΄αυτού θα γίνει το λεγόμενο ταίριασμα ("matching"). Ουσιαστικά θα γίνει σύνδεση του κάθε τραγουδιού με το αντίστοιχο στη λίστα του iTunes Match ή της υπηρεσίας Apple Music.

ired icloud music library 02

Όταν λοιπόν προσπαθήσετε να επαναλάβετε τη λήψη ενός μουσικού κομματιού σε μία άλλη συσκευή στην οποία δεν το έχετε αποθηκεύσει τοπικά, μπορείτε να το λάβετε από την υπηρεσία Apple Music ή από το iTunes Match (ανάλογα με τη συνδρομή εάν έχετε μόνο iTunes Match θα πρέπει η μουσική σας να είναι DRM - free αγορασμένη από το iTunes Store).

Εάν κατά την αναζήτηση οι servers της Apple δεν μπορούν να εντοπίσουν ένα ή περισσότερα μουσικά κομμάτια, θα πρέπει να τα μεταφορτώσετε χειροκίνητα στο iCloud Music Library. Κατά τη λήψη σε μια διαφορετική συσκευή θα λάβετε την αρχική έκδοση του κομματιού, σε μορφή ACC.

Χρειάζεται να δημιουργήσω αντίγραφο ασφαλείας πριν την ενεργοποίηση της iCloud Music Library;

Το συνιστούμε, για την ακρίβεια απαιτείται! Παρότι με τη Μουσική βιβλιοθήκη στο iCloud μπορείτε να διαθέτετε αντίγραφα των μουσικών κομματιών σας στο σύννεφο, σε καμία περίπτωση δεν λογίζεται ως εφεδρική υπηρεσία (λάβετε υπόψιν πως εάν έχετε ενεργοποιήσει τη συνδρομητική υπηρεσία Apple Music για παράδειγμα και το ταίριασμα γίνει με αρχεία μορφής DRM, στην περίπτωση που διακόψετε για κάποιο λόγο τη συνδρομή, δεν θα μπορείτε να κάνετε λήψη).

Επομένως σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν τη συμβουλή μας: Βεβαιωθείτε πως διαθέτετε ένα πλήρες τοπικό αντίγραφο της μουσικής σας συλλογής στον κύριο υπολογιστή σας (ή σε έναν εξωτερικό δίσκο) πριν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία iCloud Music Library.

Διαβάστε επίσης: Apple Music VS Spotify

Εάν ήδη έχετε ενεργοποιήσει την υπηρεσία, χωρίς να έχετε λάβει αντίγραφο ασφαλείας - τοπικά σε έναν υπολογιστή - της μουσική σας συλλογής, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Δημιουργήστε μία συνδρομή iTunes Match, εάν δεν έχετε, βεβαιωθείτε πως η μουσική σας συλλογή εμφανίζεται μέσω του iTunes Match κι όχι ως Apple Music και στη συνέχεια κατεβάστε όλα τα κομμάτια που εντοπίσατε πως λείπουν από τον υπολογιστή σας.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »