Έρχεται το SMACH ZERO, η φορητή παιχνιδοκονσόλα της STEAM

Έρχεται το SMACH ZERO, η φορητή παιχνιδοκονσόλα της STEAM
ired.gr

Μέχρι τώρα γνωστό ως STEAMBOY (όπως λέμε GAMEBOY) έρχεται σύντομα στην αγορά το SMACH ZERO για παιχνίδια μέσω της STEAM.

Όταν η γνωστή εταιρία ανάπτυξης παιχνιδιών και ιδιοκτήτρια του portal Steam, η Valve, ανακοίνωσε τη δημιουργία των Steam Machines - ειδικών παιχνιδομηχανών Windows που θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια μέσω του δικτύου της - τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν από τους κατασκευαστές έμοιαζαν με μικρά PC - κάτι που στην ουσία ήταν. Το Steamboy από την άλλη μεριά ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό: μια φορητή συσκευή που έμοιαζε περισσότερο με συνδυασμό του χειριστηρίου ενός Steam Machine και ενός κινητού μεγάλου μεγέθους.

steam zero 01

Δείτε ακόμη: Τα πέντε καλύτερα διαδικτυακά καταστήματα για Mac

Μετά την αρχική ανακοίνωσή του πέρυσι, το Steamboy, έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στη Gamescom της προηγούμενης εβδομάδας, το Steamboy επανεμφανίστηκε με ένα εντελώς καινούριο όνομα. Έχοντας αποκτήσει τελική μορφή και όνομα, ως Smach Zero, η φορητή κονσόλα της Steam εμφανίζεται οσονούπω και στις αγορές με την τιμή των περίπου $300 - καλή ή όχι, το κοινό μένει να το αποφασίσει.

Οι προδιαγραφές έχουν κάπως αλλάξει σε σχέση με την ανακοίνωσή του ως Steamboy πέρυσι. Τελικά ένας ενσωματωμένος AMD G-Series SoC ‘Steppe Eagle’ με Jaguar-based CPU και GCN-based Radeon graphics, βρίσκονται στην καρδιά του Smach Zero. Με την επιπλέον προσθήκη 4 GB RAM και 32 GB εσωτερικής χωρητικότητας που επεκτείνεται με εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα είναι ένα πολύ καλό «μηχανάκι» για παιχνίδια Windows. Αυτό που δε μάθαμε ακόμη είναι η διάρκεια της μπαταρίας.

Αν τυχόν έχετε δει πώς είναι το χειριστήριο παιχνιδιών της Steam, τότε γνωρίζετε και πώς μοιάζει το Smach Zero. Θα έχει τα ίδια κυκλικά περιστρεφόμενα trackpads μαζί με την ίδια κατανομή πλήκτρων, δύο πίσω πλήκτρα, τέσσερις σκανδάλες, μαζί με δύο ακόμη πλήκτρα στη μπροστινή μεριά. Στο κέντρο θα υπάρχει μια οθόνη αφής 5 ιντσών και ανάλυσης 720p.

steam zero 02

Δείτε ακόμη: Τα 10 καλύτερα First Person Shooters για το Mac

Η φορητή παιχνιδοκονσόλα θα περιλαμβάνει σύνδεση μέσω Wi-Fi και Bluetooth συμβατότητα USB OTG, και σύνδεση 4G LTE (δίκτυα κινητής τηλεφωνίας) στην έκδοση PRO. Και για να λειτουργεί σαν μια «πλήρης» Steam Machine, θα έχει και θύρα HDMI για να συνδέεται με μεγάλη οθόνη (όπως η τηλεόραση του καθιστικού μας). Σύμφωνα με την εταιρία, το Smach Zero θα υποστηρίζει πάνω από 1000 παιχνίδια της Steam με την παρουσίασή του με τα Dota 2, Civili-zation 5, και Half Life 2 μεταξύ αυτών.

Το Smach Zero θα παρουσιαστεί επίσημα αυτό το φθινόπωρο (γύρω στις 10 Νοεμβρίου) και ίσως υπάρχει λόγος για να το πάρει κάποιος από νωρίς, δεδομένου ότι η τιμή των 300$ είναι για προ-παραγγελίες και δε γνωρίζουμε ακόμη την τελική τιμή του όταν λανσαριστεί.

Όσοι πιστοί, μπορείτε να κάνετε προ-παραγγελίες στο δικτυακό τόπο της εταιρίας (https://www.smachzero.com) - που για την ώρα μας ζητάει το email μας για να ειδοποιηθούμε όταν θα είναι έτοιμο.

Δείτε ακόμη: Τα καλύτερα MMORPG για το Mac

από Elichord