Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγχρονίστε τους λογαριασμούς iCloud, Google, Outlook στα Windows 10

Συγχρονίστε τους λογαριασμούς iCloud, Google, Outlook στα Windows 10
ired.gr

Πώς να συγχρονίσετε τους λογαριασμούς σας στα Windows 10 ώστε να έχετε τα email και το ημερολόγιό σας σε κάθε συσκευή σας.

Η σύγχρονη ζωή είναι πια αρκετά πολύπλοκη - και μάλλον έτσι είναι και το ημερολόγιό μας. Ευτυχώς, στα Windows 10, υπάρχει η δυνατότητα να συγχρονίσουμε τα ημερολόγιά μας από διάφορους λογαριασμούς σε μια ενιαία εφαρμογή χωρίς δυσκολία. Αυτό γίνεται με την ενσωματωμένη εφαρμογή του ημερολογίου των Windows 10.

Η σημασία αυτής της εφαρμογής είναι πολύ πιο μεγάλη απ’ ό,τι φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Μπορεί να χρησιμοποιείτε το Outlook και, επειδή είναι σαφώς πιο ισχυρό, να νομίζετε ότι το Calendar των Windows 10 δε σας χρειάζεται. Όμως το Calendar στα Windows 10 λειτουργεί σαν ένα portal για όλους τους λογαριασμούς ημερολογίων που μπορεί να έχετε και προβάλει γνωστοποιήσεις στην οθόνη αφετηρίας (lock screen) και επίσης χρησιμοποιείται από την Cortana όταν αναζητάτε κάτι από το ημερολόγιό σας.

ired microsoft sync on windows 10 01

Αν λοιπόν δε ρυθμίσετε αυτή την εφαρμογή με όλους τους άλλους λογαριασμούς σας ώστε να τους «βλέπει», δε θα μπορείτε να έχετε γνωστοποιήσεις και αποτελέσματα στην αναζήτηση όσον αφορά το ημερολόγιό σας.

Δείτε ακόμη: Bootable Windows 10 installer στο Mac

Πώς το κάνουμε

Αρχίζουμε λοιπόν με το να εκκινήσουμε την εφαρμογή που βρίσκεται στο μενού Έναρξη. Είναι από τις βασικές εφαρμογές και θα τη δείτε μόλις ανοίξετε το μενού πατώντας στο «σημαιάκι» των Windows. Αν τυχόν δεν τη βλέπετε, μπορείτε να γράψετε το όνομά της στη γραμμή αναζήτησης και θα σας την εμφανίσει αμέσως.

ired microsoft sync on windows 10 02

Μόλις την εκκινήσετε, μπορείτε να προσθέσετε νέους λογαριασμούς. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, θα σας παροτρύνει να προσθέσετε πρώτα ένα κεντρικό λογαριασμό Microsoft που θα λειτουργεί σαν κύριος λογαριασμός για την εφαρμογή. Ακολουθείστε τις οδηγίες ή πατήστε το πλήκτρο Ρυθμίσεις (Settings).

Δείτε ακόμη: Δε βλέπετε το εικονίδιο αναβάθμισης των Windows 10;

ired microsoft sync on windows 10 03

Επιλέγετε Λογαριασμός (Accounts) πατήστε το Προσθήκη Λογαριασμού (Add accounts), επιλέξτε την υπηρεσία στην οποία ανήκει ο λογαριασμός που θέλετε να προσθέσετε.

ired microsoft sync on windows 10 04

Θα σας ζητηθεί να κάνετε είσοδο (sign in) στον λογαριασμό αυτό - οπότε πρέπει να γνωρίζετε «όνομα χρήστη» και «συνθηματικό» - και μετά θα ρυθμιστεί αυτόματα ο λογαριασμός σας είτε είναι Microsoft Exchange, είτε iCloud, είτε Google κλπ.

Αφότου εισέλθετε επιτυχώς στο λογαριασμό σας θα σας ζητηθεί η άδεια να έχει η εφαρμογή Calendar πρόσβαση στις πληροφορίες του λογαριασμού σας. Αφού απαντήσετε θετικά, θα γίνει αυτόματος συγχρονισμός των στοιχείων του συγκεκριμένου λογαριασμού με τα Windows 10.

ired microsoft sync on windows 10 05

Δείτε ακόμη: Microsoft: Θέλει να μεταφέρει εφαρμογές από το iOS στα Windows 10

Η εφαρμογή Mail

Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο ρυθμίζουμε και την εφαρμογή Mail των Windows 10 - που κι αυτή λειτουργεί σαν πόρτα για όλους τους λογαριασμούς μας - ώστε να «βλέπει» και αυτή όλους τους λογαριασμούς email που έχουμε: iCloud, Google, Yahoo, Microsoft Exchange, POP, IMAP κλπ.

Εκκινούμε την εφαρμογή Mail που κι αυτή βρίσκεται στις βασικές εφαρμογές και θα τη δούμε μόλις πατήσουμε το μενού Έναρξη, και, αφού επιλέξουμε είδος λογαριασμού, κάνουμε είσοδο με τα στοιχεία μας και, αφού επιτρέψουμε στο Mail να έχει πρόσβαση στα στοιχεία μας, ο λογαριασμός μας συγχρονίζεται κανονικά με τα Windows 10.

Έτσι μπορούμε να έχουμε όλους τους λογαριασμούς email που έχουμε σε μια ενιαία εφαρμογή και, το κυριότερο, θα βλέπουμε στις γνωστοποιήσεις αν έχουμε καινούριο email.

Δείτε ακόμη: Xbox One game DVR στα Windows 10

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status