Μετακινήστε εύκολα ολόκληρη τη βιβλιοθήκη iTunes σε εξωτερικό σκληρό δίσκο

Μετακινήστε εύκολα ολόκληρη τη βιβλιοθήκη iTunes σε εξωτερικό σκληρό δίσκο
ired.gr

Απελευθερώστε χώρο μεταφέροντας ολόκληρη τη βιβλιοθήκη iTunes σε έναν εξωτερικό δίσκο.

Μπορείτε να μετακινήσετε τη βιβλιοθήκη iTunes του υπολογιστή σας, σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, εάν επιθυμείτε να απελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο ή να προχωρήσετε σε επαναφορά του (format).

Όταν προσπαθείτε να απελευθερώσετε χώρο από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας Mac ή από τον προσωπικό σας υπολογιστή, μία από τις πρώτες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε, είναι να μετακινήσετε τη βιβλιοθήκη του iTunes σε ένα φορητό σκληρό δίσκο. Την ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσετε κι αν επιθυμείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση εργοστασιακή.

Σας παραθέτουμε λεπτομερείς οδηγίες για το πως θα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της μουσικής των ταινιών και των εφαρμογών σας, διεκδικώντας παράλληλα εκ νέου τον αποθηκευτικό σας χώρο στο σκληρό δίσκο.

ired backup itunes media library 01

Διαβάστε επίσης: Πως να αναπαράγετε εκτός σύνδεσης μουσική, από την υπηρεσία Apple Music

Όλα λοιπόν τα τραγούδια, τα podcasts, οι ταινίες σας και οι τηλεοπτικές εκπομπές που είναι κατεβασμένες στο iTunes, είναι πολύ πιθανό πως με την μετακίνησή τους θα απελευθερώσουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο και κάτι τέτοιο είναι πολύ εύκολο να πραγματοποιηθεί.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, σας προτείνουμε να κάνετε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας μέσω της εφαρμογής Time Machine για τους υπολογιστές Mac σε ένα εξωτερικό σκληρό ή σε συσκευή Time Capsule. Έχετε υπόψιν σας πως η μονάδα που θα χρησιμοποιήσετε για το αντίγραφο ασφαλείας, θα πρέπει να είναι διαφορετική από τη μονάδα στην οποία θα μεταφέρετε τη βιβλιοθήκη iTunes.

Λεπτομέρειες για το πως διατηρούμε αντίγραφο ασφαλείας μέσω της εφαρμογής Time Machine έχουμε αναρτήσει ήδη στο blog μας και είναι προσπελάσιμες από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαβάστε: Time Machine: Δημιουργήστε και επαναφέρετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας Mac

Μετακίνηση της βιβλιοθήκης iTunes

Για να ξεκινήσει η μετακίνηση της βιβλιοθήκης σας, ανοίξτε την εφαρμογή iTunes και ακολουθήστε τη διαδρομή Αρχείο από τη γραμμή μενού > Βιβλιοθήκη > Οργάνωση βιβλιοθήκης.

ired backup itunes media library 02

Τικάρετε το πλαίσιο επιλογής "Ενοποίηση αρχείων" και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο "OK". Η ενέργεια αυτή θα αντιγράψει τη μουσική, τις ταινίες και άλλα αρχεία στο φάκελο iTunes Media, ο οποίος θα μετακινηθεί στο εξωτερικό σκληρό.

ired backup itunes media library 03

Εάν τον φάκελο τον έχετε μετακινήσει ξανά στο παρελθόν, καλό θα ήταν να εξετάσετε εκ νέου εάν η βιβλιοθήκη σας iTunes είναι πράγματι ο φάκελος που διαβάζει η εφαρμογή iTunes. Για να το πράξετε πηγαίνετε στην εφαρμογή iTunes > Προτιμήσεις συστήματος > και κάνετε κλικ στην καρτέλα "Προηγμένα". Κάτω από τον φάκελο Τοποθεσία iTunes Media θα δείτε τη τοποθεσία των αρχείων που πρόκειται να μετακινηθούν. Από προεπιλογή τα αρχεία αυτά θα πρέπει να βρίσκονται στο φάκελο:

/Users/username/Music/iTunes/iTunes Media

  • Απενεργοποιήστε την εφαρμογή iTunes από τη γραμμή μενού > Τερματισμός iTunes ή πιο σύντομα αγγίξτε τα πλήκτρα Cmd + Q.
  • Συνδέστε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να αντιγράψετε τη βιβλιοθήκη iTunes. Το εικονίδιο του δίσκου θα πρέπει να εμφανιστεί στο γραφείο εργασίας του υπολογιστή σας.
  • Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο στο Finder και κάνετε κλικ στη Μουσική από την πλευρική στήλη.
  • Σύρετε το φάκελο iTunes πάνω στο εικονίδιο του εξωτερικού σκληρού δίσκου, που βρίσκεται στο γραφείο εργασίας σας (desktop).

ired backup itunes media library 04

Ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η βιβλιοθήκη καθώς και η ταχύτητα διασύνδεσης, μπορεί να χρειαστούν από αρκετά λεπτά ή πολύ περισσότερος χρόνος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αντιγραφής.

Μόλις η αντιγραφή της βιβλιοθήκης ολοκληρωθεί κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option στο πληκτρολόγιο κι ανοίξτε την εφαρμογή iTunes, από το dock του υπολογιστή σας, Mac ή εναλλακτικά από τον φάκελο των εφαρμογών. Ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί, προτείνοντάς σας να δημιουργήσετε ή να επιλέξετε Βιβλιοθήκη.

ired backup itunes media library 05

Διαβάστε επίσης: Διαχειριστείτε τις αυτόματες λήψεις σε εφαρμογές, μουσική και βιβλία

Από το αναδυόμενο παράθυρο, ανατρέξτε στο εξωτερικό σκληρό σας δίσκο και κάνετε κλικ στο φάκελο iTunes, επιλέγοντας το αρχείο της βιβλιοθήκης του iTunes. Η εφαρμογή iTunes θα ανοίξει κι εφόσον ο εξωτερικός σκληρός είναι συνδεδεμένος, αναζητώντας αρχεία από τον εξωτερικό σκληρό πλέον κι όχι από την βιβλιοθήκη του υπολογιστή σας.

  • Κλείστε για άλλη μία φορά την εφαρμογή iTunes και αφαιρέστε τον εξωτερικό σκληρό στον οποίο διατηρείτε πλέον τη νέα σας βιβλιοθήκη.
  • Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στο φάκελο Μουσική από την πλευρική στήλη ξανά.
  • Κάνετε δεξί κλικ ή εν συντομία Ctrl + κλικ στο φάκελο iTunes για να τον μετακινήσετε στον Κάδο.
  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »