Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι να κάνετε όταν το ξενοδοχείο έχει αργή σύνδεση Wi-Fi

Τι να κάνετε όταν το ξενοδοχείο έχει αργή σύνδεση Wi-Fi
ired.gr

Αργή σύνδεση Wi-Fi στο ξενοδοχείο που μοιάζει με dial-up από τα 90’s; Κανένα πρόβλημα. Το ired.gr σας προτείνει λύσεις για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο ένα κακό ασύρματο δίκτυο.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να συνδεθεί κανείς στο ασύρματο δίκτυο του ξενοδοχείου και να συνειδητοποιήσει ότι πάει πιο αργά από μια χελώνα. Τα sites φορτώνουν με δυσκολία, τα online παιχνίδια κρασάρουν λόγω ανεπαρκούς δικτύου και το να παρακολουθήσει κανείς streaming videos είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε ζήσει τις φρικιαστικές αυτές στιγμές, ιδιαίτερα σε χώρους ξενοδοχείων, που ναι μεν προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi αλλά στην ουσία το internet τους σέρνεται τόσο πολύ, που αποφασίζουμε να αποσυνδεθούμε από το ασύρματο δίκτυο και να εισέλθουμε στο internet «τρώγοντας» τα δικά μας ΜΒ.

ired diafora slow wifi 01

Διαβάστε επίσης «Smartphone μόνο με Wi-Fi, γίνεται;» 

Αν ήμασταν στο σπίτι μας, θα κάναμε ένα reboot στο router, όμως εδώ, τι μπορούμε να κάνουμε; Αν, λοιπόν, δεν κάνετε κολλητό σας φίλο τον ξενοδόχο, ιδού τι μπορείτε να κάνετε για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο μια απογοητευτικά αργή ασύρματη σύνδεση στο internet:

Κάντε επανεκκίνηση

Είτε έχετε κινητό είτε laptop, κάντε μια επανεκκίνηση. Τα ασύρματα δίκτυα και τα δίκτυα εν γένει είναι λίγο πολύ μια μαύρη μαγεία. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει, αλλά ένα restart μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα.

Κάντε επανεκκίνηση iPhone χωρίς πλήκτρα

Διακόψτε τον συγχρονισμό

Ένας λόγος για τον οποίο το Wi-Fi είναι αργό, είναι επειδή το Dropbox, το Google Drive ή άλλες υπηρεσίες Cloud κάνουν συγχρονισμό αρχείων, στο παρασκήνιο. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν προσθέτετε αρχεία στο Dropbox από το τηλέφωνό σας και μετά ανοίγετε το laptop σας. Η εφαρμογή του Dropbox θα κάνει αυτόματο sync των αρχείων αυτών, μειώνοντας τις ταχύτητες. Τα εικονίδια τέτοιων εφαρμογών βρίσκονται συνήθως κρυμμένα στο system tray και θα εμφανίζουν ένα κυκλικό σηματάκι ενώ κάνουν τον συγχρονισμό. Είτε περιμένετε να τελειώσουν την εργασία τους, είτε κλείστε τα εντελώς για να δείτε αν η ταχύτητα βελτιώθηκε κάπως.

Χρησιμοποιήστε τη θύρα Ethernet

Αν είστε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και έχετε laptop, ψάξτε για θύρα Ethernet. Θα μοιάζει με αυτή της τηλεφωνικής σύνδεσης αλλά προσοχή, δεν είναι η ίδια. Θα χρειαστείτε το κατάλληλο καλώδιο για τη σύνδεση, το οποίο αν δεν το έχετε, μπορείτε να το ζητήσετε από τη reception. Μια ενσύρματη σύνδεση έχει σαφώς μεγαλύτερες ταχύτητες από μια ασύρματη, οπότε αν έχετε αυτή τη δυνατότητα, μη διστάσετε να επιλέξετε τη λύση με το καλώδιο.

ired diafora slow wifi 02

Διαβάστε επίσης «Wi-Fi Aware: νέα τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης

Βολευτείτε στο lobby

Αν το Wi-Fi δεν πιάνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, ίσως να έχετε καλύτερη τύχη στο lobby, στον χώρο της reception δηλαδή. Μάλιστα πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν το δωρεάν Wi-Fi μόνο σε αυτόν τον χώρο. Κάπου εκεί μπορεί να υπάρχει και ένα business center ή με άλλα λόγια ένα μικρό δωμάτιο με δυο τρεις ξεπερασμένης τεχνολογίας υπολογιστές και έναν εκτυπωτή. Παρόλαυτα, επειδή αυτοί οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι με Ethernet θα λειτουργούν πολύ καλύτερα και ταχύτερα από το δικό σας laptop.

Πιείτε ένα καφέ στην κοντινή καφετέρια

Ψάξτε για κοντινά σημεία με free Wi-Fi. Μπορείτε να κατεβάσετε το app Wi-Fi Map και για iPhone και για Android που σας βρίσκει τα passwords των ασύρματων δικτύων σε δημόσιους χώρους. Ή απλά ρωτήστε τον σερβιτόρο, αν το δίκτυο είναι κλειδωμένο.

Τσεκάρετε το Hotel WiFi Test

Πριν κάνετε κράτηση, μπείτε στο hotelwifitest.com, ένα site που συλλέγει στοιχεία από ανθρώπους σαν εμάς και βαθμολογεί τις ταχύτητες των ασύρματων δικτύων από ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Μάλιστα, αν η ταχύτητα δεν είναι αυτή που υπόσχονται, το site επικοινωνεί με τον ξενοδόχο, ενημερώνοντας τον για το πρόβλημα, παρακινώντας τον να κάνει κάτι για αυτό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως μεγάλες πόλεις αλλά με τη βοήθεια όλων μας, μπορεί να επεκταθεί σχεδόν όπου προσφέρεται δωρεάν Wi-Fi.

Κάντε το κινητό σας hotspot

Σας έχουμε δώσει οδηγίες στο παρελθόν για το πώς να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα του κινητού σας συνδέοντας το με το laptop. Φυσικά αυτό δεν είναι δωρεάν, αφού θα καταναλώσετε τα MB του προγράμματος σας αλλά, στην ανάγκη, θα σας λύσει τα χέρια. Διαβάστε εδώ για το πώς θα ενεργοποιήσετε το προσωπικό σας hotspot στο iOS

Μπείτε στο Zero Facebook

Ξεχάστε το app του Facebook για λίγο και πληκτρολογήστε στον browser της συσκευής σας 0.facebook.com. Πληκτρολογήστε username και password και συνδεθείτε εντελώς δωρεάν, με την διαφορά ότι δεν θα βλέπετε φωτογραφίες, μόνο κείμενο. Μπορείτε να είστε στο Facebook όλη την ημέρα, χωρίς καμία χρέωση, να ανανεώνετε το status σας, να κάνετε like και chat. Μόνο σε περίπτωση που θέλετε να δείτε κάποια φωτογραφία, θα χρεωθείτε ανάλογα με το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει. Το Zero Facebook υποστηρίζεται από Cosmote, Wind, Vodafone.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status