5 εξαιρετικά πράγματα για το iPhone 5 από το iOS 9

5 εξαιρετικά πράγματα για το iPhone 5 από το iOS 9
ired.gr

Μπαταρία, χωρητικότητα, απόδοση, Siri, ασφάλεια: 5 εξαιρετικά νέα για το iPhone 5 και την επερχόμενη ανανέωση του λογισμικού iOS9

Στο WWDC 2015, η Apple ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος iOS 9, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα το φθινόπωρο, ενώ ήδη έχει διατεθεί η beta έκδοσή του δοκιμαστικά στο κοινό.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το iOS9 beta τώρα

Το iOS 9 θα μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές που σήμερα «τρέχουν» το iOS 8, δηλαδή στο iPhone 4s, το iPad mini αλλά και το iPhone 5, το κορυφαίο κινητό τηλέφωνο της Apple από το 2012.

Αν και το iPhone 5 δεν βρίσκεται στο προσκήνιο, είναι στα χέρια πολλών πολλών ανθρώπων. Οι οποίοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, ανησυχούν αν η τριών χρονών συσκευή τους θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο iOS 9 χωρίς να χάσει κάτι από την απόδοσή της.

Τα πράγματα όμως δείχνουν ότι το iPhone 5 όχι μόνο θα «αντέξει» την αναβάθμιση αλλά και θα βελτιώσει την απόδοσή του αισθητά.

Παραθέτουμε τα 5 σημεία στα οποία αναμένουμε ότι θα βελτιωθεί η απόδοση του iPhone 5 μετά την αναβάθμιση του λογισμικού σε iOS 9.

ired tech news iphone5 ios9 01

1. Μπαταρία

Το iOS 9 αναμένεται να δώσει παράταση στη ζωή της μπαταρίας κατά μία ώρα. Επιπλέον, θα προστεθεί μια επιλογή low power mode, η οποία, όσο είναι ενεργοποιημένη, η συσκευή θα καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, αποκλείοντας τα background updates και μειώνοντας τη φωτεινότητα. Το χαρακτηριστικό αυτό το διαθέτουν ήδη όλα τα smartphones της Samsung και είναι ιδανικό όταν η συσκευή βρίσκεται μακριά από πηγή φόρτισης.

2. Ευκολία στη χρήση των 16GB

Αν έχετε στη διάθεσή σας, ένα iPhone 5 με 16GB, θα ενθουσιαστείτε με την επερχόμενη αναβάθμιση σε iOS 9. Καταρχάς, το update θα χρειαστεί μόνο 1.3 GB για την εγκατάσταση, σε αντίθεση με το iOS 8 που ήθελε πάνω από 4GB. Επίσης, θα διαλέγετε εσείς το πότε θα κατεβάζετε τα updates, επιλέγοντας π.χ. την ώρα που κοιμάστε ή όταν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, ένα νέο χαρακτηριστικό θα πραγματοποιεί διαγραφή και επανεγκατάσταση εφαρμογών, ώστε να μπορείτε να φορτώνετε με ασφάλεια ένα νέο update, χωρίς να ανησυχείτε για το πόσο χωρητικότητα σας απομένει. Τέλος, το iOS 9 θα εισάγει κάτι που η Apple ονομάζει «App Thinning»: οι εφαρμογές θα κατεβαίνουν από το App Store βελτιστοποιημένες για τη συγκεκριμένη συσκευή, θα ανοίγουν πιο γρήγορα και θα «πιάνουν» λιγότερο χώρο.

3. Βελτιωμένη απόδοση

Ένα από τα θέματα στα οποία έχει επικεντρωθεί η Apple είναι η καλύτερη απόδοση του iOS 9 στις παλιότερες συσκευές. Μεταξύ άλλων συσκευών, και το iPhone 5 θα κάνει καλύτερη χρήση της CPU και GPU για ταχύτερο scrolling, ομαλότερα γραφικά και καλύτερη απόδοση γενικά. Τα emails, τα μηνύματα, τα PDF, οι ιστοσελίδες θα ανοίγουν πιο γρήγορα και αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά στη χρήση του iPhone 5.

4. Πιο έξυπνη Siri

Με τα νέα χαρακτηριστικά που θα αποκτήσει η Siri στο iOS 9, ίσως αποκτήσουμε έναν λόγο να τη χρησιμοποιούμε. Θα είναι πιο γρήγορη και πιο ακριβής στις απαντήσεις της. Θα μπορεί να κάνει εύρεση στις φωτογραφίες για λήψεις που έχουν τραβηχτεί σε ένα συγκεκριμένο μέρος ή για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Επίσης, θα μπορεί να σας υπενθυμίσει αργότερα, αν της ζητηθεί, αυτό που κοιτάτε εκείνη τη στιγμή στην οθόνη του iPhone 5.

Γιατί αγαπούμε να μισούμε τη Siri

ired tech news iphone5 ios9 02

5. Μεγαλύτερη ασφάλεια

Το iPhone 5 δεν διαθέτει τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος (Touch ID) που προσφέρει μια επιπλέον προστασία σε όλα τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν μετά το iPhone 5. To iOS 9 φέρνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις κωδικό ασφαλείας με 6 αριθμούς, ώστε να είναι πιο δύσκολο να τον μαντέψει ή να τον χακάρει κάποιος. Επίσης, όταν κάποιος κάνει log in από ένα νέο browser ή μια νέα συσκευή, θα ζητείται ένας κωδικός ασφαλείας. Ο κωδικός αυτός θα αποστέλλεται στη συσκευή για να καταστεί σίγουρο ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που προσπαθεί να εισέλθει.

Μπορείτε ήδη να ορίσετε αλφαριθμητικό συνθηματικό για το iPhone 5s και πάνω

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: