Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Microsoft ετοιμάζει το streaming παιχνιδιών από το PC στο XBOX One

Η Microsoft ετοιμάζει το streaming παιχνιδιών από το PC στο XBOX One
ired.gr

Κι ενώ το streaming από το XBOX στο PC είναι γεγονός, η Microsoft ετοιμάζει και το αντίθετο.

Καθώς έχει ξεκινήσει πια κι επίσημα η διάθεση των Windows 10 και αν και μπορεί (ή και όχι) να είστε ενθουσιασμένοι με τις καινούργιες δυνατότητες του νέου λειτουργικού συστήματος, υπάρχει ωστόσο μια δυνατότητα που θα ενθουσιάσει τους κατόχους της κονσόλας XBOX One: μπορούν να κάνουν streaming το παιχνίδι τους από το XBOX One στο PC! Και μάλιστα σε οποιοδήποτε PC του σπιτιού μας (αν έχουμε περισσότερα από ένα).

Δείτε ακόμη: Xbox One vs PS4: Ποιος είναι ο νικητής;

Μάλιστα οι gamers που συμμετείχαν στα προγράμματα προεπισκόπησης των Windows και του XBOX One (Preview programs) είχαν από καιρό τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη λειτουργία. Από τις 29 Ιουλίου όμως (επίσημη ημερομηνία διάθεσης των Windows 10), είναι διαθέσιμη σε όλους του κατόχους του νέου λειτουργικού. Αν και αυτή η νέα λειτουργία είναι σίγουρα σπουδαία, κάποιοι τολμηροί έκαναν την ερώτηση: «Και τι γίνεται αν θέλουμε το ανάποδο;»

ired tech news microsoft games 01

Φαίνεται πως και στη Microsoft είχαν την ίδια απορία, σύμφωνα με μια συνέντευξη που έδωσε το αφεντικό του τμήματος XBOX, ο Phil Spencer. Αν και η εταιρία δεν δίνει υποσχέσεις ακόμη, ο Phil Spencer επιβεβαίωσε ότι η Microsoft εργάζεται πάνω σε ένα πρότζεκτ για streaming παιχνιδιών από το PC στο XBOX One.

Δείτε ακόμη: Xbox One game DVR στα Windows 10

Αντιλαμβανόμαστε ότι, αν πρόκειται να διανύσουμε την αντίθετη πορεία - PC προς XBOX - χρειάζεται να επιτύχουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του πληκτρολογίου και του ποντικιού στο XBOX, για να παίζουν τα παιχνίδια. Όσον αφορά το πού θα πάμε με την πλατφόρμα μας, τέτοια θέματα είναι οπωσδήποτε μεγάλης σπουδαιότητας ως προς το τι θέλουμε να επιτύχουμε.

Η εγγενής υποστήριξη πληκτρολογίου και ποντικιού, δεν είναι το μοναδικό θέμα που πρέπει να απασχολεί τη Microsoft προκειμένου να επιτύχει αυτό το στόχο. Όταν γίνεται κωδικοποίηση για streaming από το XBOX στο PC, το υλικό (hardware) είναι πάντα το ίδιο. Αλλά όσον αφορά το αντίθετο (PC σε XBOX) η τεράστια ποικιλία υλικού στα PC, ανεβάζει τον πήχη δυσκολίας προσαρμογής. «Είναι βασικά μεγάλη πρόκληση η κωδικοποίηση από τη μεριά του PC προς το XBOX, αλλά οι προκλήσεις μας αρέσουν», είπε ο Spencer.

Δείτε ακόμη: Πώς να στείλετε (streaming) βίντεο από το Mac στο XBOX

Αν και το έργο είναι αρκετά δύσκολο, δεν είναι ωστόσο αδύνατο - ρωτήστε τη Valve, κάτι ξέρει παραπάνω. Η λειτουργία Steam In-Home Streaming για την πλατφόρμα της (Steam), όχι μόνο λειτουργεί από PC σε PC, αλλά σύντομα θα λειτουργεί και στο Steam Link, ένα μικρό κουτί κόστους 50$ (θα παρουσιαστεί επίσημα το Νοέμβριο), που θα επιτρέπει στους gamers να κάνουν streaming από το PC στην τηλεόρασή τους.

Αν και φαίνεται πολύ πιθανό ότι το streaming παιχνιδιών από PC σε XBOX θα είναι πραγματικότητα (και ίσως σύντομα), δεν έχουμε, ωστόσο, καμία επίσημη δήλωση για την πιθανή άφιξη και ενσωμάτωσή του στα Windows 10.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status