Δε βλέπετε το εικονίδιο αναβάθμισης των Windows 10;

Δε βλέπετε το εικονίδιο αναβάθμισης των Windows 10;
ired.gr

Τι να κάνετε αν δε βλέπετε την ειδοποίηση για αναβάθμιση των Windows 10.

Καθώς οι χρήστες PC ετοιμάζονται να κατεβάσουν τα Windows 10 σαν αναβάθμιση, ένας αριθμός από αυτούς ψάχνουν για το εικονίδιο-ειδοποίηση της αναβάθμισης, αλλά εις μάτην.

Το εικονίδιο που εγκαθιστά τα Windows 10 και επιτρέπει την αναβάθμιση του παλιότερου λειτουργικού μας συστήματος, κανονικά εμφανίζεται στο System Tray στο δεξιότερο κάτω τμήμα της οθόνης. Για πολλούς, το εικονίδιο έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό και ανοίγει αυτόματα (κάποιοι μάλιστα προσπάθησαν να το ξεφορτωθούν). Άλλοι ωστόσο, δεν το έχουν δει ακόμη.

Αν λοιπόν το εικονίδιο αυτό σας λείπει, μπορείτε να αναβαθμιστείτε στα Windows 10. Απλά, ακολουθείστε τις οδηγίες μας για να ετοιμάσετε το PC σας ώστε να μπορέσετε να το κάνετε.

Δείτε ακόμη: Δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 από την Microsoft

ired windows update 01

Windows 7

Αν έχετε τα Windows 7, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε όλες τις ενημερώσεις. Αν δε βλέπετε το εικονίδιο για τα Windows 10, κατά πάσα πιθανότητα σας λείπουν βασικές ενημερώσεις των Windows 7 που για κάποιο λόγο δεν έχουν γίνει κι έτσι, τα Windows 7 δεν είναι έτοιμα να αναβαθμιστούν σε έκδοση 10.

Ίσως να έχετε κλειστές τις αυτόματες ενημερώσεις. Πηγαίνετε στον Πίνακα Ελέγχου > Σύστημα > Αυτόματες Ενημερώσεις και τσεκάρετε την επιλογή που τις ενεργοποιεί. Μπορείτε επίσης και χειροκίνητα να κάνετε τις απαραίτητες ενημερώσεις. Όπως κι αν έχει, μην αφήσετε κανένα «κουτάκι» χωρίς να το επιλέξετε ώστε να εγκατασταθούν όλες. Όταν τελειώσει η διαδικασία, θα μπορείτε να δείτε το εικονίδιο της αναβάθμισης σε Windows 10.

Σημείωση για τους χρήστες της έκδοσης Enterprise: Η αναβάθμιση ισχύει μόνο για τους χρήστες της έκδοσης Windows 7 SP1. Κάποιες εκδόσεις των 7 (όπως η Enterprise) δεν μπορούν ακόμη να αναβαθμιστούν.

Αν τελικά δε θέλετε να κάνετε όλες τις ενημερώσεις στο PC σας ή οι ενημερώσεις για κάποιο λόγο δεν γίνονται, τότε τα πράγματα γίνονται κάπως πιο πολύπλοκα. Θα πρέπει να επιλέξετε ποιες ενημερώσεις θέλετε χειροκίνητα.

Δείτε ακόμη: Bootable Windows 10 installer στο Mac

Κατ’ αρχήν κατεβάστε τις απαραίτητες ενημερώσεις, μεταξύ αυτών τις (3035583) και (2952664). Χωρίς αυτές, τα Windows 7 δε μπορούν να χειριστούν την αναβάθμιση σε Windows 10. Μετά θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή την ίδια. Ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες:

Εκκινείστε το Notepad

Αντιγράψτε το παρακάτω κείμενο και επικολλήστε το:

REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\UpgradeExperienceIndicators" /v UpgEx | findstr UpgEx

if "%errorlevel%" == "0" GOTO RunGWX

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Appraiser" /v UtcOnetimeSend /t REG_DWORD /d 1 /f

schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"

:CompatCheckRunning

schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"

schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser" | findstr Ready

if NOT "%errorlevel%" == "0" ping localhost >nul &goto :CompatCheckRunning

:RunGWX

schtasks /run /TN «\Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxconfig"

Σώστε το αρχείο με το όνομα: ReserveWin10.cmd. Πατήστε το βελάκι και επιλέξτε All files (*.*).

Ανοίξτε τη γραμμή εντολής (Command Prompt), γράφοντας στο πεδίο αναζήτησης (search box) Command Prompt. Στο αποτέλεσμα που θα εμφανιστεί πατήστε δεξί κλικ με το ποντίκι και επιλέξτε: Run as administrator.

Φορτώστε το αρχείο που σώσατε πριν και τρέξτε το. Αν για παράδειγμα το σώσατε στο φάκελο Documents, θα γράψετε την εντολή: C:/Documents/ReserveWin10.cmd.

Το πρόγραμμα μπορεί να πάρει από 10-30 λεπτά για να ολοκληρωθεί, κατά τη διάρκεια των οποίων θα δίνει την πληροφορία ότι τρέχει. Αλλά περιμένετε να ολοκληρωθεί. Για να μην αποτύχει η λειτουργία του, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις απαραίτητες ενημερώσεις εγκατεστημένες για τα Windows 7 SP1 (KB3035583, KB2952664).

Δείτε ακόμη: Επίσημη κυκλοφορία των Windows 10

ired windows update 02

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »