Η Microsoft παρουσιάζει το PHOTODNA - εφαρμογή ενάντια στην παιδική πορνογραφία

Η Microsoft παρουσιάζει το PHOTODNA - εφαρμογή ενάντια στην παιδική πορνογραφία
ired.gr

Η Microsoft συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στην παιδική πορνογραφία με εφαρμογή που προσφέρει για δημόσια χρήση.

Στον ανατριχιαστικό αλλά και - δυστυχώς - απαραίτητο αγώνα ενάντια στην παιδική πορνογραφία, μια εταιρία έχει βοηθήσει εδώ και πολύ καιρό. Η Microsoft ήταν πάντα ένας παράγων κλειδί και καταπολέμησε με κάθε τρόπο την διάδοση εικόνων αυτού του είδους μέσα στο Internet πουλώντας τις διάφορες υπηρεσίες της σε εταιρίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter εδώ και χρόνια, προκειμένου να εμποδιστεί η εξάπλωση και διάδοση τέτοιων φωτογραφιών.

Αλλά τώρα, η εταιρία δίνει δωρεάν το λογισμικό της, Microsoft PHOTODNA, στο κοινό. Σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί η ροή των πάνω από 720.000 εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης online, την ημέρα(!), η έκδοση για το σύννεφο (cloud) του λογισμικού της, μπορεί πια να χρησιμοποιηθεί από άτομα και μικρές επιχειρήσεις σε μια συνολική προσπάθεια να σταματήσει μια τόσο αποκρουστική (για να μην πούμε και παράνομη) πρακτική.

ired tech news photoadn 01

Σε ένα blog post όπου ανακοινώθηκε η παρουσίαση του προγράμματος, η Microsoft σημείωσε:

Η νέα υπηρεσία συννέφου, PHOTODNA, αφαιρεί τα διάφορα εμπόδια που υπήρχαν σε μικρότερες επιχειρήσεις και οργανισμούς, που θέλουν να δώσουν στους χρήστες τους τη δυνατότητα να ανεβάζουν περιεχόμενο, αλλά θέλουν ταυτόχρονα να περιφρουρήσουν την ακεραιότητα των υπηρεσιών τους.

Όπως είπε ο Courtney Gregoire ένας από τους δικηγόρους της Microsoft στη μονάδα ψηφιακού εγκλήματος:

Το να ανακαλύπτουμε αυτές τις φωτογραφίες κακοποίησης παιδιών σε ένα τόσο τεράστιο ψηφιακό σύμπαν, είναι σα να ψάχνει κανείς βελόνα στ’ άχυρα. Χρειαζόμαστε μια ευκολότερη και πιο κλιμακωτή μέθοδο για να ταυτοποιήσουμε και να ανακαλύψουμε αυτές τις εικόνες τις χειρότερες των χειροτέρων, κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα του PHOTODNA στο σύννεφο.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η τεχνολογία λειτουργεί με το να επιτρέπει «σε εταιρίες να συγκρίνουν εκατομμύρια φωτογραφίες σε σχέση με ένα προκαθορισμένο σετ» που παράγεται από τις ‘χειρότερες των χειροτέρων’ της παιδικής πορνογραφίας που ανεβαίνουν στο CyberTipline NCMEC (οργανισμός ενάντια στο σεξουαλικό έγκλημα) με τη βοήθεια των παρόχων ψηφιακών υπηρεσιών. Ο John Shehan, αντιπρόεδρος της NCMEC στο τμήμα κακοποίησης παιδιών, είπε στη Microsoft:

Σίγουρα είναι σημαντικό από τη μεριά και οπτική του θύματος. Αυτές είναι φωτογραφίες σκηνών εγκλήματος (crime scene). Η Microsoft, με το να παρέχει μια τέτοια υπηρεσία έκανε κάτι πολύ σπουδαίο.

Άλλη μια λειτουργία κλειδί του PHOTODNA είναι ότι μειώνει το χρόνο που θα πρέπει να κοιτούν άνθρωποι-ερευνητές σε τέτοιες ανατριχιαστικές σκηνές, κάτι που ήταν μέχρι τώρα επιβαρυντικό όχι μόνο ως προς την αποτελεσματικότητα, αλλά και ως προς το συναισθηματικό και διανοητικό φόρτο που δημιουργούσε. Αν και η συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα είναι αναπόφευκτη και αναγκαία, το ελάχιστο, το PHOTODNA ελαττώνει σημαντικά το βάρος, κάτι που είναι κρίσιμης σημασίας στη διατήρηση της καλής διανοητικής και συναισθηματικής κατάστασης αυτών των ατόμων που πρέπει να συμμετέχουν στην έρευνα.

Αν θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε το PHOTODNA για την επιχείρησή σας, η Microsoft σας επιτρέπει να κάνετε αίτηση για την υπηρεσία, ενθαρρύνοντας τους πάντες να συνεργάζονται στην προσπάθεια να ελαττώσουμε όσο γίνεται περισσότερο τις φωτογραφίες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης από το Web. Μπορεί να είναι μια μακρά και κοπιαστική διαδικασία, αλλά λίγες αξίζουν τον κόπο τόσο πολύ.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: