iRadio GR Free - Παρουσίαση της εφαρμογής για iOS

iRadio GR Free - Παρουσίαση της εφαρμογής για iOS
ired.gr

Στο App Store συναντάμε άπειρο αριθμό εφαρμογών, για κάθε τι που μας ενδιαφέρει. Και στην κατηγορία ακρόασης ραδιοφωνικών σταθμών συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Εμείς, στηρίζοντας τους Έλληνες developers, δοκιμάσαμε την εφαρμογή iRadio GR Free και σας παρουσιάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Πρώτα όμως αξίζει να αναφέρουμε κάποια στοιχεία. Η συγκεκριμένη εφαρμογή ξεκίνησε την πορεία της πριν έξι χρόνια στο App Store και με 10.000 downloads μέσα σε μια εβδομάδα είχε καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη θέση για καιρό. Επιπροσθέτως, πρόσφατα κέρδισε το βραβείο της καλύτερης εφαρμογής στην κατηγορία Music & Performance Mobile Applications στα Cyta Mobile Excellence Awards 2015.

review iradio.gr 01

Με την πρόσφατη αναβάθμισή της (20 Ιουλίου 2015) η εφαρμογή είναι πιο πλήρης από ποτέ. Έχουν προστεθεί 300 ελληνικοί σταθμοί, παρέχεται η (εξαιρετικά χρήσιμη) δυνατότητα της ηχογράφησης ενώ παράλληλα διατηρεί την λίστα του SHOUTCast Radio με πρόσβαση σε 54.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο.

Μας άρεσε πολύ η λειτουργία αναζήτησης τραγουδιών - καλλιτεχνών. Η εφαρμογή αναλαμβάνει να μας παρουσιάσει τους σταθμούς που έχουν στην playlist τους το κομμάτι ή τον καλλιτέχνη που επιλέξαμε ή ακόμα και να μας προτείνουν σχετικά κανάλια στο YouTube. Συμπληρωματικά, η δυνατότητα ελέγχου της χρήσης δεδομένων (κάτι που ασφαλώς δεν είναι κάτι νέο) μπορεί να μας βοηθήσει προκειμένου να μην ξεφύγουμε από τον προπληρωμένο όγκο δεδομένων του προγράμματός μας.

review iradio.gr 02

Πολύ ουσιαστική είναι η λειτουργία χρήσης μέσα στο αυτοκίνητο. Το user interface αλλάζει και μεταμορφώνεται σε ένα πολύ απλό περιβάλλον το οποίο μπορούμε να χειριστούμε χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας ιδιαίτερα. Παύση, κλήση, προσθήκη στα αγαπημένα και εγγραφή, είναι οι επιλογές που παρουσιάζονται στην λειτουργία αυτοκινήτου.

Το menu είναι απλό, δείχνει οικείο και σε κάθε περίπτωση είναι αποτελεσματικό. Κάνει τη δουλειά του που λέμε. Όμως, θα θέλαμε η εφαρμογή να έχει βελτιστοποιηθεί και για την τελευταία γενιά των iPhone. Οι βελτιωμένες αναλύσεις των iPhone 6 & iPhone 6 Plus πιστεύουμε πως θα μπορούσαν να απογειώσουν την εμπειρία χρήσης.

Έχουμε λοιπόν μια πολύ καλή προσπάθεια και την “αναγέννηση” της εφαρμογής μετά την πρόσφατη αναβάθμισή της. Έχει γίνει καλή και προσεκτική δουλειά, αν και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, κυρίως ως προς την υποστήριξη των τελευταίων συσκευών της μηλοεταιρίας.

Σε κάθε περίπτωση, επικροτούμε την προσπάθεια των Ελλήνων developers που αν μη τι άλλο, δίνουν με μια free εφαρμογή την ευκαιρία και στους πολλούς (πλέον) Έλληνες του εξωτερικού να κρατάνε μια επαφή με τη μαμά πατρίδα, έστω και μέσω των ραδιοφωνικών σταθμών της.

Κατεβάστε την εφαρμογή από εδώ:

iRadio GR Free

από Kostthem