Οι 12 πιο ενοχλητικές "τεχνολογικές συμπεριφορές"

Οι 12 πιο ενοχλητικές "τεχνολογικές συμπεριφορές"
ired.gr

12 συνήθειες ανθρώπων της τεχνολογίας που είναι άκρως σπαστικές

Η τεχνολογία μας έχει δώσει μεγαλύτερη ελευθερία σε κάποια πράγματα από όση μπορούμε να διαχειριστούμε. Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλές εργασίες εξ’ αποστάσεως μέσω ενός υπολογιστή ή και ενός κινητού ή τάμπλετ. Τώρα όμως που ο καθένας πια έχει κι ένα κινητό με έξυπνες δυνατότητες ή κάποιο τάμπλετ ή υπολογιστή ή οτιδήποτε άλλο, ή όλα μαζί, έχουμε κατακλυστεί από μια θύελλα διαφορετικών δυνατοτήτων που πριν δεν είχαμε και που, πολλές φορές δεν ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε. Κι αν κάποιος είναι και λίγος «ποζεράς», τότε η καταστροφή είναι πλησίον. Έτσι λοιπόν, μπορεί να αποκτήσουμε κάποιες άκρως ενοχλητικές συνήθειες που κάνουν τους άλλους από του να γελάνε, μέχρι του να θέλουν να μας στραγγαλίσουν. Αν λοιπόν έχετε δει αυτά που θα περιγράψουμε πιο κάτω, σηκώστε το χέρι. Αν τα κάνετε, σταματήστε το, δεν είναι ωραίο.

1. Έχοντας τα τεράστια ακουστικά μουσικής στο κεφάλι ενώ μιλάμε στους άλλους

tech behaviour 01

- Σας πληρώνω να φύγετε κύριε, ακούτε;

Θυμάστε κάποτε κάτι τύπους που κυκλοφορούσαν με ένα τεράστιο κασετόφωνο στον ώμο και άκουγαν μουσική αυτοί μαζί με άλλα δέκα οικοδομικά τετράγωνα; Λοιπόν αυτοί αντικαταστάθηκαν από κάτι άλλους με τεράστια ακουστικά κλειστού τύπου που κυκλοφορούν ακούγοντας μουσική χαμένοι στον κόσμο τους. Και το χειρότερο είναι ότι συνεχίζουν να το κάνουν ακόμη κι όταν κάνουν συναλλαγές, μιλάνε σε κάποιον ή ό,τι άλλο. Λοιπόν, αυτό, αν το κάνετε, σταματήστε το. Είναι σα να λέτε στους άλλους ότι δεν τους δίνετε σημασία, ή δεν είναι σημαντικοί αρκετά ώστε να τους δώσετε την προσοχή σας.

2. Απαντήσεις που δε σταματάνε ποτέ σε μηνύματα και email

tech behaviour 02

Κάποιοι φαίνεται να έχουν το πρόβλημα να θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο σε κάθε συνομιλία. Ή ίσως ξεχνάνε ότι άλλοι άνθρωποι έχουν και δουλειές να κάνουν. Όποιος και να ‘ναι ο λόγος όμως, αυτοί οι καλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν μια συζήτηση ή να σταματήσουν να απαντάνε στους πάντες σε μια συζήτηση πολλών ατόμων σε ένα chat-room. Αν δείτε το μήνυμα «Βγάλτε με από αυτή τη συζήτηση» ή κάτι παρόμοιο από όλο και περισσότερους, είναι ένας ευγενικός τρόπος να σας πούνε ότι το παρατραβήξατε. Έλεος πια δε χρειάζεται να απαντάτε σε όλους.

3. Σταματώντας όπου βρούμε ενώ γράφουμε μηνύματα

tech behaviour 03

- Σε 5 λεπτά είμαι εκεί, θα πάρω το πρώτο λεωφορείο!

Την επόμενη φορά που θα σας πατήσει λεωφορείο επειδή σταθήκατε στη μέση του δρόμου για να απαντήσετε σε ένα μήνυμα, μη βάλετε τις φωνές στον οδηγό (αν ζείτε). Δεν έφταιγε εκείνος, αλλά η ανόητη συνήθειά σας να «τεξτάρετε» όπου σταθείτε κι όπου βρεθείτε σα να είσαστε μόνοι στον κόσμο. Η συνήθεια αυτή δεν είναι απλά ενοχλητική, είναι επικίνδυνη! Έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από όσο φαντάζεστε ακριβώς γιατί είχαν την ίδια αυτή συνήθεια με σας. Αν δε θέλετε να τους συναντήσετε στο κλαμπ ανόητων της «από κει μεριάς», σταματήστε την.

4. Τραβώντας ταινίες με το ασυμμάζευτο, θηριώδες τάμπλετ σας

tech behaviour 04

Ξέχασα να σας πω. Ο τύπος με το τερατώδες κασετόφωνο, αντικαταστάθηκε, εκτός από τον τύπο με τα μέγα-ακουστικά και από τον τύπο με το θηριώδες τάμπλετ που τραβάει φωτό ή ταινίες. Επίσης υπάρχει και η άλλη έκδοση με τον τύπο που μιλάει στο τηλέφωνο έχοντας σηκώσει ένα 10-ιντσο τάμπλετ στο αυτί του. Σίγουρα τους (τις) έχετε δει. Μοιάζουν να ξέφυγαν από παρωδία του Star Trek και σαν άλλοι Σποκ μαζεύουν πληροφορίες από τον ... πλανήτη των πιθήκων. Λοιπόν παιδιά, εσείς που το κάνετε αυτό, έχετε ξεφύγει. Εντάξει το τάμπλετ προσφέρει μεγαλύτερη εικόνα και φωνάζει «κοιτάχτε με είμαι μεγάλο», αλλά, μεταξύ μας, είστε λιγουλάκι γελείοι βρε παιδί μου. Άσε που τα κινητά έχουν συνήθως (πάντα) καλύτερες κάμερες. Όσο για σένα που σηκώνεις το τάμπλετ στο αυτί για να απαντήσεις στην κλήση, κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για το Ρεξόνα (παλιά διαφήμιση) ... εννοώ τα handsfree.

5. Παίζοντας παιχνίδια εκεί που υπάρχει ησυχία

tech behaviour 05

Εντάξει. Περιμένεις σε μια ουρά, ή κάθεσαι σε ένα χώρο αναμονής και δεν ξέρεις πώς να περάσει η ώρα. Ήλθε λοιπόν η στιγμή να κάνεις high-score σε εκείνο το παιχνιδάκι που έχεις στο κινητό σου ακριβώς για τέτοιες στιγμές. Μικρή συμβουλή: χαμήλωσε τη φωνή ματάκια μου - τι σου φταίνε οι άλλοι να ακούνε τις επιτυχίες σου στο "Candy Crush" ή στο "Clash of Clans»; ~Και σαν να μη φτάνει αυτό, απορροφήθηκες τόσο πολύ που στο τέλος φωνάζεις κι ένα «Πάρ’ τα μωρή αρρώστεια». Μη σου φανεί παράξενο αν δεις κάτι κυρίους με άσπρα ρούχα να σε παρακολουθούν στενά. Εμφανίζεις ήδη ψυχωτική συμπεριφορά.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »