Μέθοδος υποβολής feedback για την έκδοση iOS 9 Beta Public στους μηχανικούς της Apple

Μέθοδος υποβολής feedback για την έκδοση iOS 9 Beta Public στους μηχανικούς της Apple
ired.gr

Βοηθήστε την Apple ώστε να έχουμε ένα σταθερό και χωρίς προβλήματα λειτουργικό σύστημα στις συσκευές μας.

Ποιο το όφελος της διάθεσης μιας δοκιμαστικής έκδοσης, εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα επισήμανσης προβλημάτων;

Οποιεσδήποτε δοκιμές και να πραγματοποιήσει μία εταιρεία με το εσωτερικά τμήματα σχεδιασμού και δοκιμών δεν είναι δυνατό να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με χιλιάδες ή εκατομμύρια χρήστες, που θα μπορούσαν να δοκιμάσουν και να εξερευνήσουν μια δοκιμαστική έκδοση ενός προγράμματος.

Διαβάστε επίσης: Πώς να σώσετε τα μηνύματα του iPhone στο Word

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές εταιρείες που διαθέτουν δοκιμαστικές εκδόσεις σε πραγματικούς χρήστες, ώστε να ανακαλύψουν όσα προβλήματα υπάρχουν κατά την καθημερινή χρήση. Η εταιρεία Apple στην έκδοση λειτουργικού iOS 9 που θα κυκλοφορήσει φέτος, έκανε αυτό ακριβώς. Επιπλέον δημιούργησε μία iOS εφαρμογή μέσω τις οποίας οι χρήστες, μπορούν να αναφέρουν εύκολα τα προβλήματα και τα θέματα που τυχόν συναντήσουν στην δοκιμαστική έκδοση.

Πως να υποδείξετε σφάλματα που έχετε εντοπίσει στη δοκιμαστική έκδοση

Οι προγραμματιστές αναφέρουν τα προβλήματα που εντοπίζουν στις δοκιμαστικές εκδόσεις μέσω της online υπηρεσίας bug reporter, γνωστή ως "radar". Για το ευρύ κοινό που θα δοκιμάσει τη νέα έκδοση, η Apple, δημιούργησε μία νέα εφαρμογή. (Apple's made sure there's an app for that).

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Feedback από την αρχική οθόνη του iPhone, iPad ή iPod touch.

ired ios 9 feedback 01

  • Αποδεχθείτε του όρους χρήστες αγγίζοντας το εικονικό πλήκτρο “Αποδοχή".
  • Εισάγετε το Apple ID (διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) και το συνθηματικό σας.

ired ios 9 feedback 02

  • Αγγίξτε το εικονίδιο σύνταξης νέου σχολίου επάνω αριστερά ή το πλήκτρο "Νέα αναφορά σχολίων" (στο κάτω μέρος τις πλευρικής στήλης).

ired ios 9 feedback 03

  • Εισάγετε έναν περιγραφικό τίτλο και στη συνέχεια προχωρήστε με το περιεχόμενο, συμπληρώνοντας τις ενότητες που σας υποδεικνύονται με τη σειρά. (Οι οδηγίες δίδονται στα αγγλικά).
  • Τέλος πατήστε “Υποβολή", για να αποστείλετε την αναφορά σας στην Apple.

Διαβάστε επίσης: Συγχωνεύστε εύκολα διπλοεγγεγραμμένες επαφές στο λειτουργικό iOS

Μπορείτε να παρέχετε feedback για οποιαδήποτε ενότητα του λειτουργικού συστήματος ή των προεγκατεστημένων εφαρμογών, αναπάντεχες διακοπές του λειτουργικού συστήματος ή πιθανές προτάσεις για πρόσθετες λειτουργίες που επιθυμείτε να συμπεριληφθούν.

Σημείωση σχετική με την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Στο feedback συμπεριλαμβάνονται τα αρχεία καταγραφής (logs) στα οποία οι μηχανικοί της Apple, θα βασιστούν προκειμένου να διορθώσουν, τα "κακώς κείμενα" που θα εντοπίσετε. Αυτά τα αρχεία καταγραφής ενδεχομένως να εμπεριέχουν πληροφορίες όπως το όνομά, την τοποθεσία σας, το ημερολόγιο τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλές περισσότερες.

Οι ακριβείς πληροφορίες που είναι αναγκαίες, εξαρτώνται από το πρόβλημα που θα αναφέρετε. Πριν την υποβολή των σχολίων σας, έχετε τη δυνατότητα να επανεξετάσετε και να διαγράψετε αρχεία καταγραφής τα οποία δεν επιθυμείτε να συμπεριλάβετε. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να αλλάξετε τελικά γνώμη και να ακυρώσετε τα σχόλια που έχετε συνθέσει. Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο τι θα επισυνάψετε πάντα κατά περίπτωση κι ανάλογα με τη δική σας άνεση.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »