Οι καλύτερες εφαρμογές για το Android smartphone σας

Οι καλύτερες εφαρμογές για το Android smartphone σας
ired.gr

Παρουσιάζουμε τις 35 καλύτερες εφαρμογές για το Android smartphone και tablet σας.

Με την πάροδο των ετών, το Google Play store εξελίχθηκε από ένα ιστότοπο με κακά αντίγραφα εφαρμογών και παιχνιδιών και πολλές φορές ύποπτο για κακόβουλο λογισμικό, σε ένα ασφαλές λιμάνι με αληθινά διαμάντια που ανταγωνίζεται επάξια το Apple store και σε ποιότητα και σε ποσότητα.

Το πρόβλημα που υπάρχει όμως - όπως και με το Apple store - είναι το να βρεις τις πραγματικά καλές εφαρμογές μέσα σ’ αυτό τον κυκεώνα. Και παρόλες τις καλές προσπάθειες της Google που προσπαθεί να βοηθήσει στην αναγνωρισιμότητα των καλών εφαρμογών, τελικά αυτές μένουν θαμμένες κάτω από κλώνους των διαφόρων Candy Crush, Flappy Bird and Threes!

Έτσι λοιπόν, θα βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι σ’ αυτή την προσπάθεια να σας βοηθήσουμε να βρείτε τις εφαρμογές αυτές που πραγματικά είναι «must» για την Android συσκευή σας, είτε είναι επί πληρωμή, είτε δωρεάν, είτε έχουν αγορές εντός της εφαρμογής. Τις χωρίζουμε σε επτά κατηγορίες.

Πατήστε εδώ για να βρείτε μία λίστα με 120 Εφαρμογές για Android.

1. Βασικά

Avast Antivirus & Security (δωρεάν με αγορές εντός εφαρμογής)

ired best android apps 01

Ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) προγράμματα προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό, ασχέτως πλατφόρμας (και κυκλοφορεί για όλες) και είναι δωρεάν. Γι’ αυτούς που θέλουν ένα απλό στη χρήση, γεμάτο δυνατότητες, πολύ δυνατό και σχεδόν απόρθητο antivirus, το Avast Antivirus & Security, είναι ίσως η καλύτερη λύση. Κι αν θέλετε επιπλέον δυνατότητες, τότε μπορείτε να τις αγοράσετε με αγορές εντός της εφαρμογής.

Greenify (δωρεάν)

ired best android apps 02

Η επιμήκυνση της ζωής της; μπαταρίας είναι πάντα κάτι το καλό. Το Android μπορεί να έχει κάποια εργαλεία που βοηθούν προς αυτό το σκοπό και πολλές συσκευές έχουν τα δικά τους προσφερόμενα από την εκάστοτε εταιρία όμως το Greenify είναι η καλύτερη λύση. Λειτουργεί στο υπόβαθρο και βοηθάει στη ρύθμιση του ποσοστού της μπαταρίας που χρησιμοποιεί η κάθε εφαρμογή. «Παγώνει» εφαρμογές που δε χρησιμοποιείτε και αμέσως τις ενεργοποιεί όταν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές.

Opera Max (δωρεάν)

Εκτός κι αν είστε από τους τυχερούς που έχουν απεριόριστο Internet στο κινητό τους (η πολύ βαθειές και γεμάτες τσέπες), όλοι εμείς οι άλλοι, έχουμε περιορισμένο ποσό ΜΒ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αυτό συνήθως τελειώνει πριν το καταλάβουμε. Εδώ έρχεται το Opera Max σε βοήθεια. Συμπιέζει στην κυριολεξία το μέγεθος των δεδομένων (εικόνες, βίντεο κλπ) που κατεβαίνουν στο κινητό μας σχεδόν στο μισό (-50%!) με αποτέλεσμα να μας δίνει διπλάσια διάρκεια χρήσης του Internet με το κινητό μας (+100%!). Μπορούμε μάλιστα να υποχρεώσουμε κάποιες εφαρμογές να συνδέονται μόνο μέσω Wi-Fi κι έτσι κερδίζουμε ακόμη περισσότερο.

Pocket (δωρεάν)

ired best android apps 03

Βρήκαμε ένα άρθρο που μας αρέσει αλλά θέλουμε να το διαβάσουμε αργότερα, αλλά μπορεί να μην έχουμε Internet; Το Pocket είναι η λύση. Επιτρέπει να σώσουμε άρθρα και βίντεο και να τα δούμε αργότερα σε οποιαδήποτε συσκευή μας που έχει το Pocket. Είναι ό,τι πρέπει αν πηγαίνετε κάπου και στη διαδρομή δεν υπάρχει Internet.

Clean Master (δωρεάν)

ired best android apps 04

Δε μας αρέσει η συσκευή μας να καθυστερεί και το Android δυστυχώς τα καταφέρνει να μαζεύει ψηφιακά σκουπίδια σαν το μαγνήτη σε νεκροταφείο αυτοκινήτων. Το Clean Master είναι αυτό που θα καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου» και θα ελευθερώσει το κινητό ή το tablet σας από τη σαβούρα. Θα σαρώσει τη συσκευή σας και θα διαγράψει κάθε μνήμη cache ή υπόλοιπα εγκαταστάσεων και απεγκαταστάσεων εφαρμογών ελευθερώνοντας GB χώρου χωρίς να πειράξει τα καλά.

2. Κοινωνική δικτύωση

Facebook και Messenger (δωρεάν)

ired best android apps 05

Όταν για πολλούς το Internet σημαίνει Facebook, πώς μπορεί κανείς χωρίς αυτό; Και τώρα που ο Messenger έχει γίνει ξεχωριστή εφαρμογή, πρέπει να το έχουμε κι αυτό επίσης. Με την τελευταία του αναβάθμιση, το Facebook έχει σταθεροποιηθεί αρκετά σε σχέση με το παρελθόν, ενώ ο Messenger δεν παρουσιάζει προβλήματα και βέβαια είναι μονόδρομος και τα δύο.

Fenix for Twitter (5,60€)

ired best android apps 06

Η επίσημη εφαρμογή του Twitter είναι μεν δωρεάν, αλλά ωχριά μπροστά στο Fenix. Έχοντας ένα διαδραστικό περιβάλλον που ρυθμίζεται πλήρως, είναι καλοσχεδιασμένο και με άριστη ανταπόκριση στη χρήση, το Fenix είναι η εφαρμογή για κάθε παθιασμένο χρήστη του Twitter που σέβεται τον εαυτό του. Αν χρησιμοποιείτε το Twitter στα σοβαρά, με το Fenix οι επιδόσεις σας θα απογειωθούν.

Snowball (δωρεάν)

ired best android apps 07

Βαρεθήκατε να παλεύετε με ένα σκασμό από κοινωνικά δίκτυα που έχει το καθένα τη δική του εφαρμογή; Το Snowball είναι για σας. Σας βοηθάει να συμμαζέψετε τη χιονοστιβάδα διαφορετικών συζητήσεων και πληροφοριών που έρχονται στη συσκευή σας κάθε μέρα και ώρα. Οι γνωστοποιήσεις παρουσιάζονται σε ένα ξεχωριστό πάνελ στο πλάι και μπορείτε να περνάτε από το ένα δίκτυο στο άλλο αβίαστα. Οι απαντήσεις μπορούν να γίνονται χωρίς καν να κλείσουμε την εφαρμογή που χρησιμοποιούμε εκείνη τη στιγμή. Απλό και αποτελεσματικό.

Timehop (δωρεάν)

ired best android apps 08

Θέλετε να θυμάστε πόσο άθλιο ήταν εκείνο το κούρεμα που κάνατε πριν καιρό (για να μην το επαναλάβετε); Το Timehop είναι εδώ και αυτή είναι η δουλειά του. Και όχι μόνο σας θυμίζει άσχημες ή όμορφες στιγμές, αλλά σας θυμίζει πράγματα που είχαν ξεχαστεί και αξίζει να ξαναθυμηθείτε. Συνδέεται με το Facebook, το Twitter, το Instagram και το Foursquare και σας παρουσιάζει ένα τμήμα της παρελθοντικής ζωής σας μια φορά τη βδομάδα. Ποιος θα πίστευε ότι το να κοιτάς στο παρελθόν θα ήταν τόσο εθιστικό;

WhatsApp (δωρεάν τον πρώτο χρόνο, συνδρομή μετά)

ired best android apps 09

Το WhatsApp είναι ο βασιλιάς τον εφαρμογών μηνυμάτων (instant messenger) σε οποιοδήποτε smartphone. Δε χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Κάνετε κλήσεις, στέλνετε βίντεο, εικόνες, ήχο, ή κείμενο σε μηνύματα. Είναι ό,τι χρειάζεστε για να αντικαταστήσετε το γνωστό και γερασμένο SMS-MMS. Μπορείτε μάλιστα να έχετε πρόσβαση σε αυτό online μέσω του WhatsApp Web μέσω browser και από οποιαδήποτε συσκευή.

3. Διασκέδαση

Feedly (δωρεάν τον πρώτο χρόνο, συνδρομή μετά)

ired best android apps 10

Θέλεις να μάθεις τι γίνεται στον κόσμο ή στον αγαπημένο σου ιστότοπο; Το Feedly θα το κάνει για σένα τραβώντας όλα τα δεδομένα - RSS feeds - των ιστοσελίδων που έχει γραφτεί. Το Feedly κάνει την εύρεση ενδιαφερόντων ιστοτόπων παιχνιδάκι και μας επιτρέπει να σώζουμε και να μοιραζόμαστε περιεχόμενο ή να διαβάζουμε άρθρα online. Αν σας αρέσει πολύ, τότε μπορείτε να κάνετε συνδρομή για την έκδοση Pro, να ενεργοποιήσετε πολύ περισσότερες δυνατότητες και να έχετε υψηλότερη ολοκλήρωση και σύνδεση με τα Evernote, OneNote, Pinterest, LinkedIn και άλλα πολλά.

Imgur (δωρεάν)

ired best android apps 11

Αν το Reddit είναι γνωστό σαν η εισαγωγική σελίδα του Internet, τότε το Imgur είναι η φωτογραφία του (ή μάλλον το φωτό-άλμπουμ). Το Imgur είναι το τέλειο εργαλείο αναβλητικότητας (για να περνάμε το χρόνο μας). Με το περιβάλλον τύπου καρτών που έχει, οι εικόνες τοποθετούνται μπρος και πίσω για να τις ξεφυλλίζουμε με ευκολία. Είτε είναι ένα όμορφο ζωάκι, είναι η τελευταία γελοιογραφία, είτε κάποια δραστηριότητα που δε γνωρίζατε πως υπάρχει, το Imgur δε θα πάψει να σας εκπλήσσει ευχάριστα. Και μαζί μπορείτε να μοιραστείτε τα σχόλια και τις δικές σας εικόνες.

Periscope (δωρεάν)

ired best android apps 12

Παρακολουθείστε ζωντανά άλλους ανθρώπους να «κάνουν εκπομπή» τις ζωές τους από τα smartphone τους. Ψάξτε με βάση την τοποθεσία, άτομα που ακολουθείτε, ή απλά τους πιο δημοφιλείς. Το να παρακολουθείς κάποιον να πίνει καφέ, να τρώει ένα σάντουϊτς ή να ερευνά μια πόλη με τα πόδια δεν ήταν ποτέ πιο ενδιαφέρον (ή ανατριχιαστικό - όπως το βλέπει κανείς).

Spotify (δωρεάν με διαφημίσεις ή συνδρομή)

ired best android apps 13

Το Spotify είναι η εξ’ ορισμού υπηρεσία για μουσική (streaming) στο Android (και όχι μόνο σε αυτό). Οι έχοντες συνδρομή, δε χρειάζεται να υπομένουν τις διαφημίσεις, οπότε, εσείς αποφασίζετε, αλλά μάλλον συμφέρει. Τώρα που το Spotify μπορεί να δείξει και βίντεο, ειδήσεις και περιλαμβάνει έξυπνες λίστες, μάλλον έχει γίνει μονόδρομος.

VLC (δωρεάν)

ired best android apps 14

Τώρα, αν δεν ξέρετε το VLC, μάλλον είστε καινούριος στην ηλεκτρονική εποχή. Το VLC είναι ο Νο 1 player για οποιοδήποτε είδος βίντεο (αλλά και ήχου) σε κάθε πλατφόρμα. Δεν καταναλώνει τη μπαταρία σας και είναι εύχρηστο και πανεύκολο στη χρήση.

4. Παιχνίδια

Monument Valley (3,50€, expansion 2.09€)

Το Monument Valley είναι ένα παιχνίδι που παίζει κάνεις μέσα σε εικόνες του MC Escher. Υπάρχουν «αδύνατοι» σχηματισμοί προοπτικής και οπτικές παραισθήσεις και κάθε επίπεδο είναι πανέμορφο στην όψη. Αν και δεν είναι υπερβολικά δύσκολο, ούτε πολύ μεγάλο, το Monument Valley είναι μια εμπειρία που αξίζει να έχετε.

Hearthstone: Heroes of Warcraft (δωρεάν με αγορές εντός εφαρμογής)

Το Hearthstone δε θέλει πολλές συστάσεις. Ακόμη κι αυτοί που δεν παίζουν παιχνίδια με κάρτες, το γνωρίζουν ή έχουν ασχοληθεί λίγο με αυτό. Η επιτυχία της Blizzard γι’ άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι αυτή η εταιρία ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός. Το Hearthstone είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι που μπορεί να γίνει εθιστικό και άκρως επικίνδυνο για το πορτοφόλι σας. Παίζοντας το ρόλο των ηρώων (καλών ή κακών) του Warcraft, έρχεστε σε μάχη με τους αντιπάλους σας σε επικές μονομαχίες και με τις συνεχείς αναβαθμίσεις από την εταιρία, δε θα βαρεθείτε. Μπορείτε να παίξετε ενάντια σε αντιπάλους ασχέτως πλατφόρμας, αλλά προσοχή στις αγορές εντός της εφαρμογής, γιατί μπορεί να σας τινάξουν την πιστωτική στον αέρα.

Super Hexagon (2,79€)

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντέξετε 60 δευτερόλεπτα ενάντια σε ένα μπαράζ από εξάγωνους τοίχους, που αλλάζουν χρώμα, σχήμα και ταχύτητα στο Super Hexagon. Το ηχητικό υπόβαθρο μουσικής «techno» ταιριάζει απόλυτα με τον φρενήρη ρυθμό του παιχνιδιού και το να βρείτε την έξοδο δεν είναι ποτέ βαρετό (ούτε κι εύκολο). Λίγα παιχνίδια μπορούν να είναι εθιστικά και εκνευριστικά ταυτόχρονα σε τέτοιο βαθμό ώστε να σε κάνουν να επιστρέφεις ζητώντας περισσότερο.

Threes! (δωρεάν, Premium, 1,84€)

Ταιριάξτε αριθμητικά τετράγωνα προκειμένου να φτιάξετε το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό σε ένα χώρο 4Χ4. Όμως μπορείτε να κινηθείτε μόνο μία θέση οριζοντίως ή καθέτως και να δείτε ποια ταιριάζουν. Με κάθε κίνηση, ένα νέο κομμάτι εμφανίζεται. Μπορεί να ταιριάξετε μόνο ίδιους αριθμούς ή τα μπλε «1» με τα κόκκινα «2» που παράγουν λευκά «3». Είναι φαινομενικά απλό, αλλά διαβολικά πονηρό και δύσκολο. Υπάρχει και σε δωρεάν έκδοση όπου πρέπει να βλέπουμε διαφημιστικά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

TwoDots (δωρεάν, αγορές εντός της εφαρμογής)

Ένα παράξενο παιχνίδι όπου ταιριάζουμε χρώματα, το TwoDots είναι απίστευτα όμορφο στην εμφάνιση, αλλά από κάτω παραμονεύει ένα εξίσου απίστευτα εθιστικό παιχνίδι. Με έκταση 285 επιπέδων, σύντομα γίνεται πολύ δύσκολο. Ξεκινάει από το ταίριασμα κάποιων κύκλων με συγκεκριμένες κινήσεις, αλλά σύντομα γίνεται ένα παιχνίδι «διαχείρισης» κύκλων. Με επιμονή και υπομονή, μπορείτε να το ολοκληρώσετε χωρίς να δώσετε δεκάρα, αλλά κατά τα άλλα, αξίζει τα λεφτά σας.

5. Γυμναστική και υγεία

Google Fit (δωρεάν)

ired best android apps 15

Το Google Fit έρχεται προ-εγκατεστημένο σε κάποιες Android συσκευές, αλλά αν δεν το έχετε, πάρτε το. Όχι μόνο παρακολουθεί το βάδισμά σας, το τρέξιμο και άλλες δραστηριότητες ενόσω έχετε το κινητό σας επάνω σας, αλλά είναι συμβατό και με τα έξυπνα Android ρολόγια που συνδέονται με αυτό. Παρακολουθεί τις επιδόσεις σας και δίνει συμβουλές και στόχους για καλύτερη ευεξία συνδεόμενο με όλες τις εφαρμογές που κάνουν αυτή τη δουλειά σε ένα ενιαίο περιβάλλον. Δυστυχώς δε συνεργάζεται με όσους έχουν συσκευές της Fitbit γιατί δεν το θέλει η Fitbit.

Runtastic (δωρεάν, Pro 7€)

ired best android apps 16

Αν θέλετε μια απλή και εύχρηστη εφαρμογή που να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας, κυρίως τρέξιμο, ποδηλασία και άλλες αντίστοιχες, τότε το Runtastic είναι για σας. Χρησιμοποιεί το GPS του κινητού σας και μπορεί να παρακολουθεί την πορεία και τους χρόνους σας. Επίσης μπορεί να σας πει το ρυθμό με τον οποίο τρέχετε να σας δίνει φωνητικές εντολές και μετά, να ανεβάσετε τα αποτελέσματα στο σέρβερ της εταιρίας και, αν θέλετε να τα μοιραστείτε στο Facebook ή Twitter.

Strava (δωρεάν, Pro 5,61€/μήνα)

ired best android apps 17

Σκοπεύετε να πάτε στη δουλειά με ποδήλατο, ή απλά θέλετε κάτι που να σας βοηθά να παρακολουθείτε και να βελτιώνετε τις ποδηλατικές σας επιδόσεις; Το Strava είναι η απάντηση. Μπορεί να σας πει πόσο γρήγορα πηγαίνετε, χρησιμοποιώντας το GPS για να βρει τη θέση σας και σας επιτρέπει να ανταγωνιστείτε τον εαυτό σας σε επόμενες κούρσες. Η καλύτερη λειτουργία του είναι να σας ωθεί για το καλύτερο, επιτρέποντάς σας να ανταγωνίζεστε ξένους για να ανακατέψει τα πράγματα και να δώσει ενδιαφέρον. Η επί πληρωμή έκδοση παρέχει επιπλέον στατιστικά και αναπαραγωγή της διαδρομής σας, αλλά η δωρεάν είναι αρκετή για τους περισσότερους.

The Walk (3,35€)

Αν το τρέξιμο δε σας «φτιάχνει» ιδιαίτερα, αλλά ωστόσο θέλετε να κρατηθείτε σε φόρμα, τότε το The Walk θα σας δώσει σκοπό. Σας τοποθετεί στο μετέπειτα μιας έκρηξης βόμβας σε ένα σταθμό και εσείς έχετε ένα πακέτο που μπορεί να σώσει τον κόσμο. Το θέμα είναι ότι για να μείνετε ζωντανοί πρέπει να περπατήσετε μια απόσταση όσο το μήκος της Αγγλίας(!). Το να πούμε περισσότερα, θα χάλαγε την ιστορία, αλλά να ξέρετε, το The Walk είναι πραγματικά ένας φοβερός τρόπος για να κρατηθείτε σε φόρμα.

Zombies Run (δωρεάν, αγορές εντός της εφαρμογής)

ired best android apps 18

Ποιος είπε ότι το τρέξιμο πρέπει να είναι βαρετό; Το Zombies Run χρησιμοποιεί το τρέξιμο για να σας εισάγει σε μια αποκάλυψη με ζόμπι. Τρελαμένα ζόμπι σας κυνηγάνε για να σας κάνουν μεζεδάκι, κάνοντάς σας έτσι να τρέχετε να σωθείτε. Θα λαμβάνετε πληροφορίες ενώ τρέχετε που θα σας λένε πού βρίσκονται οι κοντινότερες προμήθειες και την ταχύτητα της ορδής που σας πλησιάζει. Χρησιμοποιώντας το GPS σας, η εφαρμογή, μπορεί να σας πει, αν τρέχετε αρκετά για να γλιτώσετε. Ίσως είναι ανατριχιαστικό, αλλά σίγουρα θα σας κρατήσει σε φόρμα.

6. Ταξίδια

Airbnb (δωρεάν)

ired best android apps 19

Σκέφτεστε μια γρήγορη απόδραση στην εξοχή αλλά δε θέλετε να σας «στοιχίσει ο κούκος αηδόνι»; Το Airbnb είναι η εφαρμογή σας. Μπορείτε απλά να μπείτε στον ιστότοπο του Airbnb, αλλά η ειδική Android εφαρμογή του θα κάνει τις κρατήσεις σας εύκολες. Και, ακόμη περισσότερο, θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε μέσα στην εφαρμογή, πληροφορίες, διευθύνσεις, τηλέφωνα, χάρτες κλπ. Ό,τι πρέπει για μια απροβλημάτιστη εκδρομή.

Citymapper (δωρεάν)

ired best android apps 20

Το Google Maps είναι τόσο ... 2014! Το 2015 όμως, ο καθένας θα πρέπει να χρησιμοποιεί το Citymapper (για το 2016 βλέπουμε). Αν βέβαια μένετε σε ... χαρτογραφημένη πόλη (lol). Το Citymapper παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες υπολογίζοντας και πόσα ακριβώς χρήματα χρειάζεστε για κάθε διαδρομή, είτε μετρητά, είτε με κάρτα, είτε με κάρτες διαδρομών. Επίσης θα σας πει ποιες συγκοινωνίες συνδέονται και θα ανανεώνει ζωντανά τα δεδομένα των διαδρομών σας. Δυστυχώς δεν έχει πάρα πολλές πόλεις στο χάρτη του, αλλά μπορείτε να προσθέσετε μια πόλη που θα θέλατε να προστεθεί.

Duolingo (δωρεάν)

ired best android apps 21

Τελικά δε μάθατε εκείνη τη δεύτερη γλώσσα που λέγατε. Καλά που υπάρχει και το Duolingo για να σας βοηθήσει να μάθετε δωρεάν οποιαδήποτε από τις εννέα Ευρωπαϊκές γλώσσες που υποστηρίζει. Χρησιμοποιώντας στην ευγενή, τα ίχνη του «παίζειν», το Duolingo σας ενθαρρύνει να μάθετε μέσω φωτογραφιών, λόγου, ηχητικών θεμάτων και δακτυλογράφησης και θα μάθετε τα βασικά πολύ γρήγορα.

Moovit (δωρεάν)

ired best android apps 22

Το Moovit είναι μια εξαιρετική εφαρμογή εύρεσης λεωφορείων και τρένων και των προγραμμάτων τους. Χρησιμοποιεί τους πίνακες που υπάρχουν από την πολιτεία μαζί με αναβαθμίσεις που λαμβάνει από τους χρήστες και ζωντανές πληροφορίες από τα λεωφορεία και τα τρένα. Επίσης έχει χάρτες των σταθμών και υποστηρίζει ρολόγια Android.

7. Παραγωγικότητα

Evernote (δωρεάν, αγορές εντός της εφαρμογής)

ired best android apps 23

Ζήτω το παντοδύναμο Evernote! Αυτή η εφαρμογή σημειώσεων και διαχείρισης είναι πολύ απαραίτητη για να μην την έχετε. Το Evernote είναι το μέρος όπου τα έχετε όλα. Σκέψεις, εργασίες, συζητήσεις, ιδέες, συνεργάτες και ό,τι άλλο σκεφθείτε. Μπορείτε να γράψετε κείμενα σε ένα απλό περιβάλλον και να τα μοιραστείτε άκοπα με τους άλλους. Μπορείτε να εισάγετε εικόνες και να σημειώσετε πάνω τους. Για απλή χρήση είναι εντελώς δωρεάν (και υπέρ-αρκετό), αλλά προσφέρονται επιπλέον δυνατότητες επί πληρωμή.

IF by IFTTT (δωρεάν)

ired best android apps 24

Το IF (παλιότερα γνωστό ως IFTTT) μας επιτρέπει να φτιάχνουμε «συνταγές» που συνδέουν διάφορες συσκευές και υπηρεσίες μαζί βοηθώντας να πάρουμε αυτό το κάτι επιπλέον από αυτές. Εργάζεστε απομακρυσμένα; Το IF μπορεί να στείλει email σε κάποιον όταν ανεβάσετε κάποιο αρχείο στο Dropbox ή στο Google Drive. Και δε στέλνει μόνο email, μπορεί να τους ενημερώσει στο WhatsApp ή στο Slack αν θέλετε. Μπορείτε να φτιάξετε μια «συνταγή» όπου θα προστίθενται βίντεο του Youtube με τη σημείωση «δες το αργότερα» σε ένα λογαριασμό στο Pocket. Ή ίσως θα θέλατε το IF να μοιράζεται στο Facebook ή στο Twitter σημειώσεις σας που κάνετε στο OneNote. Το IF είναι απίστευτα δυνατό και συνδέεται με άπειρες εφαρμογές. Αν θέλετε αυτοματισμό το IF τον προσφέρει.

Microsoft Outlook (δωρεάν)

ired best android apps 25

Γεννημένο από την εξαγορά της Acompli από τη Microsoft, το νέο Outlook για το Android είναι μάλλον το καλύτερο πρόγραμμα email. Συνεργαζόμενο με τα Microsoft Exchange, Office 365, Outlook.com, Gmail, Yahoo Mail και Apple iCloud, το Outlook είναι το όνειρο κάθε power user. Αυτόματα οργανώνει τα email με τα πιο σημαντικά στην κορυφή, φιλτράροντας τα υπόλοιπα σε ένα δεύτερο inbox για να τα δείτε με την ησυχία σας. Και επίσης περιλαμβάνει και το Outlook calendar ώστε να μη χρειάζεστε άλλη εφαρμογή για ημερολόγιο.

Unclouded (δωρεάν με αγορές εντός της εφαρμογής)

ired best android apps 26

Το να παλεύετε με 2,3 ή και 4 online λογαριασμούς αποθηκευτικού χώρου, μπορεί να είναι πονοκέφαλος. Εδώ το Unclouded διαπρέπει. Μεταφέρει όλους τους λογαριασμούς σας σε ένα καθαρό περιβάλλον και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλα σας τα αρχεία μέσω μιας θέσης, ασχέτως πού είναι αποθηκευμένα. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει τα Dropbox, Google Drive, OneDrive, Box και Mega και είναι δυστυχώς μόνο το iCloud στην «απέξω». Για έναν ή δύο λογαριασμούς είναι δωρεάν, αλλά για περισσότερους πρέπει να πληρώσετε.

Sunrise Calendar (δωρεάν)

ired best android apps 27

Συνεργαζόμενο με τα Google Calendar, Exchange και iCloud το Sunrise Calendar εμφανίζει όλα τα ραντεβού σας σε ένα μέρος. Συνδυάστε το με υποστήριξη για Facebook, Evernote, Trello, Wunderlist και άλλες κοινωνικές και παραγωγικές εφαρμογές;. Το Sunrise έχει επίσης το δικό του πληκτρολόγιο, το Meet. Το Meet επιτρέπει να προγραμματίσουμε ώρες συναντήσεων σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Δείχνει όλα μας τα ραντεβού και προτείνει ώρες που είναι ελεύθερες παρέχοντας ένα σύνδεσμο προς την εφαρμογή μηνυμάτων που χρησιμοποιούμε για να ειδοποιήσει για την ώρα κι έτσι την προσθέτει και στα ημερολόγια μας.

Δείτε ακόμη: Οι 100 καλύτερες εφαρμογές για iPhone. Top 100 apps iPhone - iPad

από Elichord

Δείτε περισσότερα: