Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Smartphones, φρου φρου κι αρώματα

Smartphones, φρου φρου κι αρώματα
ired.gr

«Μυρωδιά ελήφθη», το smartphone θα μπορεί σύντομα να αναγνωρίζει και να εκπέμπει μυρωδιές.

Παλιότερα, όταν οι άνθρωποι επικοινωνούσαν με γράμματα μέσω ταχυδρομείου, οι μυρωδιές έπαιζαν μεγάλη σημασία στην αλληλογραφία. Σήμερα, που η επικοινωνία είναι ψηφιακή και στιγμιαία, μπορείς να δεις ζωντανά τον άλλο και να ακούσεις τη φωνή του, όμως δεν μπορείς να μεταφέρεις μυρωδιές. Τα πράγματα όμως από ότι φαίνεται πρόκειται να αλλάξουν και οι μυρωδιές μπορεί να γίνουν κομμάτι των ψηφιακών μηνυμάτων.

Το πρώτο Google Shop άνοιξε στο Λονδίνο

Για παράδειγμα, αυτό το φθινόπωρο, το start up Vapor Communications θα λανσάρει το oPhone, μια συσκευή που έχει τη δυνατότητα αποστολής 300.000 μοναδικών μυρωδιών. Η συσκευή συνδέεται με ένα κινητό ή ένα tablet και εκπέμπει μυρωδιές και αρώματα ανάλογα με την ετικέτα (label) που συνοδεύει η εικόνα που προβάλλεται.

ired tech digital scents 01

Η ίδια εταιρεία πειραματίζεται και με τη δημιουργία ενός βιβλίου με μυρωδιές. Το πρώτο oBook βρίσκεται σε ένα μουσείο στο Queens της Αμερικής. Είναι ένα ψηφιακό παραμύθι για τη Χρυσομαλλούσα και τα τρία αρκουδάκια, το οποίο με ένα πάτημα στην οθόνη μεταφέρει στους αναγνώστες τη μυρωδιά του δάσους.

ired tech digital scents 02

Άλλη μια εταιρεία, η Scentee, έχει ήδη ενεργή παρουσία στην αγορά. Πρόκειται για ένα εξάρτημα το οποίο συνδέεται στην υποδοχή των ακουστικών ενός κινητού και αναδύει ένα άρωμα κάθε φορά που η συσκευή λαμβάνει ένα μήνυμα ή ένα email. Έτσι κάθε φορά που η αγαπημένη σας στέλνει SMS μια φραουλένια μυρωδιά θα μπορούσε να αναδύεται. Οι άλλες επιλογές είναι καφές, λεβάντα, τριαντάφυλλο, δενδρολίβανο, που πωλούνται ξεχωριστά για $7.50 το καθένα για 200 ψεκασμούς. Ψηφίζουμε συνδυασμό μυρωδιάς καφέ με ξυπνητήρι, γίνεται;

ired tech digital scents 03

Τα chip με τις μυρωδιές είναι έτοιμα να εισέλθουν και στον κόσμο της μόδας. Ήδη ετοιμάζεται η πρώτη διαφήμιση παγωτού από ένα ...γυναικείο φουλάρι. Πρόκειται για ένα φουλάρι της BCBG Max Azria το οποίο θα αναδύει τη μυρωδιά ενός νέου παγωτού Magnum, και θα δίνεται δωρεάν με αγορές άνω των 300$. Σύντομα, αναμένεται και το βραχιόλι με την αποσπώμενη μυρωδιά, ώστε να μη χρειάζεται κολώνια αλλά επιλογή chip.

Αναγνώριση αφής για το Android από την Google

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να λαμβάνουμε μυρωδιές στο κινητό μας τόσο εύκολα όπως ακούμε μουσική σε ένα iPod. Όμως αυτή η τόσο εντυπωσιακή εμπειρία να είναι εντελώς προσωπική και να μην επηρεάζει τον διπλανό μας. Γιατί, κάτι τέτοιο ίσως του προκαλέσει κάποια ενόχληση ή ακόμη και αλλεργία.

Διαβάστε για τον Memory Mirror, τον καθρέπτη που έχει μνήμη

Αν, λοιπόν, κάτι έλειπε, από τον ψηφιακό μας κόσμο, αυτό ήταν τα αρώματα και οι μυρωδιές. Από ό,τι φαίνεται, σύντομα θα κατακλύσουν και αυτόν. Ενδιαφέρον θα είχε η παρουσία τους στα social media, ιδιαίτερα στο Instagram αλλά προς το παρόν, όλα είναι στη φαντασία και στο δημιουργικό μυαλό κάποιων ιδιαίτερων επιστημόνων.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status