Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δωρεάν iCloud storage από την Apple για ένα μήνα

Δωρεάν iCloud storage από την Apple για ένα μήνα
ired.gr

Δωρεάν ανανέωση της υπηρεσίας iCloud από την Apple για τους Έλληνες χρήστες της υπηρεσίας

Πολλές οι εξελίξεις τελευταία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο αλλά και οι γρήγορες εναλλαγές καταστάσεων και ισορροπιών μπορούν να μετατρέψουν ένα κείμενο σε “άκυρο” και “άκαιρο” εντός ολίγων ωρών. Το κείμενο αυτό γράφεται Σάββατο βράδυ και ευχόμαστε έως την δημοσίευσή του (πιθανότατα τη Δευτέρα) να έχει λυθεί δια παντός το πρόβλημα το οποίο αναφέρεται σε αυτό. Και ας χαρακτηριστεί ως “άκυρο”. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να συγχαρούμε την Apple. Διαβάστε το γιατί:

Πλέον, όλες οι αγορές μέσω των App Store & iTunes Store δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Απαιτείται ελληνική κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική), που όμως ταυτόχρονα δεν μπορεί να γίνει δεκτή, λόγω του ελέγχου κίνησης κεφαλαίων. Βέβαια, αν θέλουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν της Apple, μπορούμε να προμηθευτούμε μια iTunes Gift Card από ένα κατάστημα λιανικής (στην Ελλάδα) και να προβούμε κανονικά στις αγορές μας.

Διαβάστε επίσης: Αγοράστε iTunes Gift Cards μέσω της Siri

Οι iTunes Gift Cards λύνουν εν μέρει το πρόβλημα, αλλά τι γίνεται με τις “συνδρομές”; Η χρέωση αποθηκευτικού χώρου στο iCloud (για όσους δεν τους φτάνουν τα 5GB που παρέχονται δωρεάν) δεν μπορεί να γίνει με την εξαργύρωση ποσού από κάποια iTunes Gift Card, λόγω του ότι δεν αποτελεί αγορά, αλλά συνδρομή.

Με αυτό στο μυαλό μας, κάποιοι επί μέρες προσπαθούμε να μειώσουμε τον χώρο που χρησιμοποιούμε στο iCloud, μεταφέροντας αρχεία από δω και από εκεί. Γιατί, πολύ απλά, όταν θα έφτανε η στιγμή της ανανέωσης της συνδρομής, η Apple δεν θα μπορούσε να κάνει την χρέωση της κάρτας μας και θα μας “υποβίβαζε” στο βασικό, δωρεάν πακέτο.

Όμως, η Apple φρόντισε οι χρήστες της υπηρεσίας στην Ελλάδα να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία απρόσκοπτα, για ένα μήνα ακόμα (ας ελπίσουμε έως τότε να είναι καλύτερη η κατάσταση, όχι για το iCloud, αλλά για την χώρα μας). Ακολουθεί το mail που εστάλη στους χρήστες της υπηρεσίας αλλά και η μετάφρασή του:

ired free icloud 01

“Αγαπητέ πελάτη του iCloud, 

Για να εμποδίσουμε πιθανή διακοπή της υπηρεσίας iCloud κατά την διάρκεια της κρίσης και για να σιγουρευτούμε πως θα έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενό σας, επεκτείναμε το iCloud Storage πρόγραμμά σας για έναν επιπλέον μήνα, χωρίς επιπλέον κόστος.

Δεν θα προσπαθήσουμε να σας χρεώσουμε για το πλάνο σας, πριν να περάσουν 30 ημέρες από την αρχική ημερομηνία ανανέωσης. Αν τότε δεν είμαστε σε θέση να ανανεώσουμε το πρόγραμμά σας, μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε τον αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιείτε στο iCloud.

Η ομάδα του iCloud”

Ασφαλώς, το πρόβλημα δεν ήταν το 1€ που κοστίζει το πρόγραμμα των 20GB, αλλά η μη δυνατότητα πληρωμής του. Η Apple λοιπόν ενδιαφέρθηκε και με μια πολύ έξυπνη κίνηση υποστήριξε τους Έλληνες πελάτες της.

Μέχρι στιγμής η Google δεν έχει ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο, αλλά η απόφαση της Apple σίγουρα θα την “πιέσει” για κάτι αντίστοιχο.

Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα και θα σας έχουμε ενήμερους. Ας ελπίσουμε σύντομα τα capital controls να αποτελούν παρελθόν.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status