Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκανάρετε την πιστωτική σας κάρτα με την κάμερα του iPhone

Σκανάρετε την πιστωτική σας κάρτα με την κάμερα του iPhone
ired.gr

Πώς να κάνετε αγορές στο Internet σκανάροντας τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας με την κάμερα του iPhone σας

Αν κάνετε αγορές από το Διαδίκτυο με το Safari του iPhone, υπάρχει τρόπος να ξεμπερδεύετε πιο γρήγορα κατά την ολοκλήρωση της αγοράς σας χωρίς να χρειαστεί να συμπληρώνετε κάθε φορά τα στοιχεία της πιστωτικής σας, χρησιμοποιώντας μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα του smartphone σας. Αυτή είναι το σκανάρισμα της πιστωτικής μέσω της κάμερας του smartphone που σας γλιτώνει από τη βαρετή συμπλήρωση του αριθμού της ημερομηνίας λήξης και άλλων στοιχείων της κάρτας.

Για να έχετε πρόσβαση στο σαρωτή πιστωτικής κάρτας, πρέπει να βρίσκεστε στην τελική σελίδα όπου γίνεται η πληρωμή μιας αγοράς (check-out) σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στον περιηγητή Safari του iOS. Σ’ αυτό το παράδειγμα είμαστε στο Amazon.

Τη στιγμή που θα βρεθούμε στη σελίδα πληρωμής όπου η ιστοσελίδα ζητά τα στοιχεία της πιστωτικής μας, πατάμε στην περιοχή όπου πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία και, μόλις εμφανιστεί το εικονικό πληκτρολόγιο, κοιτάμε από πάνω του για να δούμε το πλήκτρο «Εισαγωγή πιστωτικής κάρτας» (Scan Credit Card). Μόλις το πατήσουμε, θα εκκινήσει το πρόγραμμα της κάμερας του iPhone με το οποίο μπορούμε να σαρώσουμε την πιστωτική μας.

ired iphone card scan 01

Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετήστε την πιστωτική σας σε μια ομαλή επιφάνεια με ουδέτερο ενιαίο χρώμα για να μη μπερδευτεί ο σκάνερ από κάποιο οπτικά πολύπλοκο υπόβαθρο. Μετά, κρατείστε την κάμερα σταθερή και εκείνη θα εξάγει τα δεδομένα που υπάρχουν στο μπροστινό μέρος της κάρτας (αριθμό, ημερομηνία λήξης, όνομα κατόχου).

Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα περάσουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα και θα συμπληρωθούν στα αντίστοιχα πεδία. Σημειώστε ότι θα πρέπει να συμπληρώσετε εσείς με το χέρι τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας (για την περίπτωση Visa, Mastercard), αλλά και πάλι είναι πολύ ευκολότερο να συμπληρωθούν έτσι τα στοιχεία σας και αποφεύγεται και η πιθανότητα κάποιου λάθους κατά τη συμπλήρωση που θα σας έκανε να ξανακάνετε τα πάντα από την αρχή.

Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλα τα iPhone και iPad που μπορούν να τρέξουν μια τελευταία έκδοση του iOS (έκδοση 8 και άνω) και βεβαίως έχουν κάμερα, η οποία λειτουργεί. Αυτό μάλιστα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα από ότι το Apple Pay, που λειτουργεί και υπάρχει ως δυνατότητα μόνο στα νεότερα μοντέλα (και για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο στην Αμερική).

Και κλείνοντας, να προσθέσουμε ότι, άλλη μια δυνατότητα που προσφέρεται για γρήγορες πληρωμές μέσω κάρτας και χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώνετε τα στοιχεία της συνεχώς, είναι η χρήση του iCloud Keychain όπου μπορεί να έχετε σωσμένα τα στοιχεία της πιστωτικής σας. Μετά, σε κάθε αγορά, το Safari θα σας ρωτά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εν λόγω πιστωτική (θα σας εμφανίζει τα 4 τελευταία ψηφία της για να βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή, αν έχετε περισσότερες της μίας) και εσείς το μόνο που θα έχετε να κάνετε, θα είναι να συμπληρώνετε και πάλι τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status