Apple Music VS Spotify

Apple Music VS Spotify
ired.gr

Μπορεί το ολοκαίνουριο Apple Music να νικήσει τον «γίγαντα» της streaming music Spotify;

Όταν η Apple ανακοίνωσε το Apple Music στο WWDC 2015, ο ιδρυτής του Spotify έγραψε στο twitter “οh ok”. Το tweet αυτό εξαφανίστηκε λίγο μετά, αλλά, σίγουρα, η εμφάνιση μιας άκρως ανταγωνιστικής πλατφόρμας για streaming μουσική από την Apple θα ταρακουνήσει την παντοδυναμία του Spotify.

Είχαμε γράψει για το Spotify Killer εδώ

Στο παρακάτω κείμενο, συγκεντρώσαμε τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ του Apple Music και του Spotify, με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις τιμές που ισχύουν για την Ελλάδα. Η επιλογή είναι δική σας. Για παράδειγμα, αν έχετε ήδη συνδρομή στο Spotify, μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν για τρεις μήνες το Apple Music και να αποφασίσετε ποιό σας ταιριάζει καλύτερα.

ired tech news apple music vs spotify 01

Οι συνδρομές

  • Δωρεάν: στο Apple Music, μπορείτε να ακούσετε ραδιόφωνο με διαφημίσεις με έναν απλό λογαριασμό Apple. Στο Spotify, έχετε πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο των τραγουδιών, με την παρεμβολή διαφημίσεων.
  • Premium: και στις δυο περιπτώσεις, έχετε απεριόριστη πρόσβαση στις λίστες, ακόμη και σε offline mode. Στο Spotify με 6.99 ευρώ τον μήνα, με δωρεάν δοκιμαστικό χρόνο τις 30 ημέρες. Στο Apple Music με 6,99 ευρώ τον μήνα και δοκιμαστική περίοδο τους 3 μήνες.
  • Family: Το Apple Music εγκαινίασε μια οικογενειακή συνδρομή για έως και 6 διαφορετικά άτομα, για 13,5 ευρώ τον μήνα. Το Spotify προσφέρει παρόμοια πακέτα ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν, με τιμές που ξεκινούν από 10.49 ευρώ έως 20.99 ευρώ.

Φυσικά εκτός από τους «γίγαντες» έχετε κι άλλες επιλογές για streaming music

Ο κατάλογος

Το Spotify διαθέτει μια λίστα με πάνω από 30 εκατομμύρια τραγούδια. Έχει τους Led Zeppelin αλλά δεν έχει την Taylor Swift (το εγκατέλειψε, αποσύροντας όλα της τα τραγούδια επειδή πιστεύει ότι η streaming μουσική κάνει κακό στις πωλήσεις και στην τέχνη της).

Τον ίδιο αριθμό μουσικών κομματιών και σχεδόν το ίδιο περιεχόμενο θα έχει και το Apple Music. Όμως δεν θα είναι αντιγραφή του iTunes.

Κάθε πλατφόρμα θα έχει τις αποκλειστικότητές της.

Είναι το μέλλον της μουσικής η ακρόαση μέσω streaming; Διαβάστε εδώ.

Που θα ακούτε

ired tech news apple music vs spotify 02

Μπορείτε ήδη να ακούτε το Spotify μέσω application σε iOS και Android, σε υπολογιστές Mac και PC, στο Playstation.

Το Apple Music παρουσιάστηκε ως app, άρα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει ιντερνετική παρουσία. Σύντομα όμως θα κυκλοφορήσει αντίστοιχο app και για Android.

Προτεινόμενα Playlists

Κάποιοι το λένε «ραδιόφωνο». Και οι δύο πλατφόρμες διαθέτουν playlists, επιμελημένα από ειδικούς!

Πώς θα ανακαλύψετε νέα μουσική;

Το Spotify και το Apple Music προσφέρουν εκατομμύρια τρόπους για να ακούσετε νέες μουσικές. Προτάσεις ανάλογα με τη διάθεση, το είδος, τα hits, τα playlists, την εποχές του χρόνου.