Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Speed Test: Πως γράφεις πιο γρήγορα; Swype vs Swiftkey vs φωνητική πληκτρολόγηση

Speed Test: Πως γράφεις πιο γρήγορα; Swype vs Swiftkey vs φωνητική πληκτρολόγηση
ired.gr

Δείτε ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος πληκτρολόγησης με το iPhone.

Δύο από τις καλύτερες εφαρμογές πληκτρολογίου είναι το Swype και το SwiftKey. To Swype κοστίζει 0,99 € ενώ το SwiftKey είναι δωρεάν.

Δείτε σε βίντεο την σύγκριση:

To SwiftKey ζητάει την χρήση Facebook ή Google+ για να μπορέσετε να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του. Οι οποίες όμως είναι διαθέσιμες μόνο μέσω της εφαρμογής. Αντίθετα, το Swype έχει το μενού των ρυθμίσεων ενσωματωμένο στο πληκτρολόγιο και δεν απαιτεί την χρήση λογαριασμού Facebook ή Google+.

ired iphone typing fast swift 01

Ακόμη μία θετική λειτουργία του Swype είναι η απόδοση ειδικών χαρακτήρων με το παρατεταμένο πάτημα των πλήκτρων. Πρόκειται για μία λειτουργία που μπορεί να διευκολύνει και να κάνει πιο γρήγορη την πληκτρολόγηση.

ired iphone typing fast swype 01

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό για τους χρήστες είναι η εμφάνιση πληκτρολογίου, με το SwiftKey να διαθέτει δωρεάν ένα λευκό ένα μαύρο και ένα Χριστουγεννιάτικο θέμα.

Τα default θέματα του Swype είναι λευκό, μαύρο, παραλία, Ήλιος και Γη. Βεβαίως, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα θέματα αγοράζοντάς τα, αλλά η επιλογή μεταξύ του λευκού και του μαύρου χρώματος θα ικανοποιήσει τους περισσότερους χρήστες.

Βέβαια το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για τους χρήστες είναι η ταχύτητα πληκτρολόγησης.

Το SwiftKey κατά την διάρκεια της χρήσης δίνει την αίσθηση ότι έχει πιο γρήγορη απόκριση κατά την πληκτρολόγηση. Όμως θα χρειαστεί να κάνουμε μία μικρή δοκιμή για να δούμε ποιο πληκτρολόγιο τελικά είναι πιο γρήγορο.

Για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η δοκιμή δίπλα στα δύο πληκτρολόγια θα βάλουμε την λειτουργία της φωνητικής πληκτρολόγησης.

ired iphone typing fast 03

Το αποτέλεσμα ίσως να μην είναι αυτό που περιμένατε, με την φωνητική πληκτρολόγηση να είναι σημαντικά πιο γρήγορη από τις άλλες δύο επιλογές.

Σε αυτό το σημείο η ταχύτητα της φωνητικής πληκτρολόγησης γεννά ένα εύλογο ερώτημα. Πόσο γρήγορη είναι τελικά η φωνητική πληκτρολόγηση, είναι πιο γρήγορη και από την συμβατική πληκτρολόγηση με την χρήση ενός πληκτρολογίου σε υπολογιστή;

ired iphone typing fast 04

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς η διαφορά μεταξύ της φωνητικής πληκτρολόγησης και της χρήσης πληκτρολογίου, με το προβάδισμα της πρώτης στα 5 δευτερόλεπτα σίγουρα δεν ήταν αναμενόμενο.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής, δεν είναι καταληκτικά καθώς κάποιος μπορεί να είναι πιο γρήγορος στην χρήση των πληκτρολογίων και να μειώσει την διαφορά με την φωνητική πληκτρολόγηση. Όπως φαίνεται όμως, είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος από τους συμβατικούς τρόπους πληκτρολόγησης να ξεπεράσει την φωνητική πληκτρολόγηση της Apple. Ποια είναι η δική σας άποψη;

από Jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status