Εκτύπωση αυτής της σελίδας

9 διαφορετικές προσωπικότητες στα social media

9 διαφορετικές προσωπικότητες στα social media
ired.gr

Εσείς τι τύπος social media user είστε; Αναγνωρίζετε τους φίλους σας ή τον εαυτό σας σε κάποια από τις 9 κατηγορίες μας;

Αν έχετε λογαριασμούς στα τρία πιο δημοφιλή social media (στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram), τότε, στο μυαλό σας, ίσως έχετε ήδη ομαδοποιήσει τους φίλους σας σε κατηγορίες, με βάση την online συμπεριφορά τους. Διαβάστε τους δικούς μας τύπους των κοινωνικών δικτύων και αναγνωρίστε και τον εαυτό σας σε κάποια από τις παρακάτω προσωπικότητες.

Ο εξαρτημένος

ired diafora social media types 01

Είτε ποστάρει συχνά, είτε όχι, είναι συνεχώς online και τσεκάρει κυριολεκτικά κάθε 10 λεπτά τα feed του στο Ιnstagram, στο Facebook και στο Twitter. Δεν καταλαβαίνει γιατί στο ired.gr δίνουμε οδηγίες για το πώς να απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις από κάποια app, αφού τη στιγμή που εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού του ένα notification, χαίρεται υπερβολικά πολύ. Ποστάρει λεπτομέρειες και πολλές φωτογραφίες για την προσωπική του ζωή.

Δώστε τέλος στις ανεπιθύμητες γνωστοποιήσεις σε iPhone ή iPad..

Η μαμά σου

ired diafora social media types 02

Άνοιξε πρόσφατα λογαριασμό στο Facebook με το όνομα και τη φωτογραφία του μπαμπά σου. Μπαίνει συχνά για να παρακολουθεί τι γράφεις εσύ και τα αδέλφια σου και σε παίρνει τηλέφωνο αναστατωμένη όταν γράφεις ένα status που δεν είναι ξεκάθαρο. Σε συμβουλεύει να μη ανεβάζεις φωτογραφίες των παιδιών σου, αν έχεις ή να μην κάνεις check in στα μέρη που πας για ποτό. Η ίδια ποστάρει ρητά και συνταγές και σκοπεύει να ανοίξει λογαριασμό στο Τwitter για να κάνει retweet τα tweets της Μενεγάκη για να κερδίσει το μεγάλο μίξερ.

Ο κλέφτης

ired diafora social media types 03

Αντιγράφει έξυπνες ατάκες από το Twitter και τις γράφει στο status του σαν να τα σκέφτηκε ο ίδιος. Τον συμπαθούν για το χιούμορ του μέχρι που ανακαλύπτουν το ψέμα και τον κάνουν block.

Ο αόρατος

ired diafora social media types 04

Έχει λογαριασμό σε όλα τα social media αλλά δεν συμμετέχει ενεργά σε κανένα. Όμως συνδέεται καθημερινά για να διαβάσει το τι γράφουν οι άλλοι, να χαζέψει φωτογραφίες και να διαβάσει σχόλια, σαν απλός θεατής.

Ο over-sharer

ired diafora social media types 05

Κοινοποιεί ό,τι θεωρεί ενδιαφέρον για εκείνον, σπαμάροντας το timeline των φίλων του με τα πάντα, από αστεία, σοβαρά, ειδήσεις, ατάκες, δικές του σκέψεις, φωτογραφίες, σκίτσα, links. Οι φίλοι του τον έχουν κάνει διακριτικά hide, αλλά όταν τον βλέπουν του λένε «τι ωραία είναι όλα αυτά που ποστάρεις»!

Ο μπλαζέ

ired diafora social media types 06

Συνήθως είναι διάσημος και στο λογαριασμό του στο instagram έχει εκατομμύρια followers ενώ ο ίδιος ακολουθεί 5. Ποστάρει φωτογραφίες του εαυτού του, κυρίως selfie και στα πρώτα τρία λεπτά έχει 2.000 likes. Το λογαριασμό του στο Twitter και στο Facebook, τον διαχειρίζεται ένας social media editor, ενώ υπάρχουν χιλιάδες ψεύτικα προφίλ με το όνομά του.

Πώς θα ανεβάσετε στο Instagram μη τετραγωνισμένες φωτογραφίες


Ο νεοφερμένος

ired diafora social media types 07

Μπήκε στο Facebook για να μη νιώθει «εκτός» στις παρέες και δεν ξέρει από που να ξεκινήσει. Ταγκάρει λάθος άτομα σε λάθος φωτογραφίες και κάνει πριβέ ερωτήσεις σε δημόσια θέα. Δεν μαθαίνει από τα λάθη του και σκέφτεται να αγοράσει ένα βιβλίο-οδηγό για αρχάριους.

Ο φανατικός με τους διαγωνισμούς

ired diafora social media types 08

Αν μπεις στο timeline του, θα δεις μόνο κοινοποιήσεις από διάφορες σελίδες που διοργανώνουν διαγωνισμούς. Μπαίνει το πρωί για δυο-τρεις ωρίτσες, σαν να ήταν η κανονική του δουλειά και παίρνει με τη σειρά τους διαγωνισμούς, κάνοντας like, share και comment. Κατά καιρούς κερδίζει μικροδωράκια αλλά ελπίζει ότι μια μέρα θα είναι ο μεγάλος νικητής.

Πώς να ξεχωρίζεις τις απάτες με τους διαγωνισμούς

Ο ασαφής

ired diafora social media types 09

Υπάρχει ήδη έκφραση για αυτόν. Είναι ο Vaguebooker, ο χρήστης που ποστάρει κάτι ασαφές και αόριστο του στυλ «να μην πάθει κανείς ότι έπαθα σήμερα» για να προκαλέσει την περιέργεια των άλλων, τα σχόλια και τις ερωτήσεις από ενδιαφέρον. Θέλει συνεχώς να προσελκύει το ενδιαφέρον των άλλων online και το καταφέρνει.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status