Τέλος στη βία ενάντια στα iPhone

Τέλος στη βία ενάντια στα iPhone
ired.gr

Μια τελευταία μόδα όπου “τεστάρονται” iPhone με εξαιρετικά καταστροφικές μεθόδους.

Τελευταία έχει ενσκήψει στο Youtube μια πολύ περίεργη μόδα για δοκιμές iPhone και όχι μόνο. Στην πραγματικότητα μάλιστα χρησιμοποιούνται και άλλους είδους συσκευές - κυρίως smartphone - αλλά τη μερίδα του λέοντος την έχει το ταλαίπωρο το iPhone που για κάποιο λόγο έχει προκαλέσει το μένος διαφόρων ψυχάκηδων που - για λόγους άγνωστους στον κοινό νου - αποφάσισαν ότι πρέπει να τεστάρουν τα iPhone σε συνθήκες extreme.

Το σκηνικό σε γενικές γραμμές έχει ως εξής: Εμφανίζεται συνήθως ένας νεαρός (όχι πάνω από 25) που αρχίζει ένα μπλα-μπλα στο οποίο μας λέει ότι θα “τεστάρει” και καλά τη συσκευή (99% πρόκειται για iPhone και τελευταία είναι το μοντέλο 6-6+), σε ακραίες συνθήκες. Συνήθως αυτές οι ακραίες συνθήκες περιλαμβάνουν από εμβύθιση σε υγρό άζωτο, χτύπημα με βαριοπούλα, ριπές από ΑΚ47 ή όποιο άλλο πολυβόλο ευχαριστεί τον ψυχοπαθή τέστερ, μέχρι πάτημα με τανκ (δεν ξέρω αν περιλαμβάνεται και ρίξιμο οβίδας, αλλά πού θα πάει, κάποιος θα το σκεφτεί).

ired iphone bia 01

Αρχίζει λοιπόν το περίφημο τεστ, που περιλαμβάνει περισσότερες από μία συσκευές (δε σας είπα, φαίνεται ότι ο psycho είναι και ματσό) - είδα σε κάποιες περιπτώσεις άνω τρων 6 συσκευών! Και βέβαια αφού επιδοθεί στην απολαυστική (γι’ αυτόν) διαδικασία του τεστ όπου τίποτε δε μένει όρθιο, καταλήγει να μας πει πιο από τα κινητά που βάρεσε είναι στραπατσαρισμένο λιγότερο. Το καλύτερο θα είναι σαν στραβοχυμένος λουκουμάς.

Το ερώτημα που γεννάται εδώ (βασικά δεν είναι ένα, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε) είναι: “σε τι αποσκοπεί το εν λόγω ‘τεστ’;”. Αλήθεια τώρα ποια λογική (αν υπάρχει καμία) κρύβεται πίσω από μια τέτοια ‘δοκιμή’ και γιατί εμάς των κοινών θνητών μας ξεφεύγει, ενώ στον τρελάρα και τους οπαδούς του είναι τόσο ξεκάθαρη; Με δυο λόγια: “τι θέλει να πει ο ποιητής (τρομάρα του);”

Τι ακριβώς θέλει να μας πει κάποιος με μια τέτοια δοκιμή; Αν βέβαια γίνεται στα σοβαρά. Όμως ξέρετε, όταν βλέπω μια αρμαθιά πανάκριβες συσκευές (που πολλοί από εμάς τις λιγουρεύονται και δεν μπορούν να αποκτήσουν) να γίνονται βορά στις διεστραμμένες ορέξεις ενός ζουρλού που δεν έχει κάτι άλλο να κάνει για να γεμίσει εποικοδομητικά το χρόνο του, αρχίζω να ανησυχώ για το πού τελικά πηγαίνουμε.

Αλήθεια μεγάλε, έχεις τόσα λεφτά για πέταμα; Κι αν όχι, έχεις τελικά κάποιους χορηγούς; Και ποιοι είναι αυτοί οι παλαβοί που σου δίνουν πανάκριβες συσκευές για να τις κάνεις φίλο φτερό προς τέρψη του φιλοθεάμονος (ψυχικά διαταραγμένου και νοητικά καθυστερημένου) κοινού σου;

Σας φαίνομαι σκληρός και δεικτικός, αλλά θα εξηγηθώ παρακάτω.

Αγαπητοί φίλοι, η αλήθεια είναι ότι βλέποντας κάτι τέτοια “τεστάκια”, δε διασκέδασα, δε γέλασα, δεν είπα “δε βαριέσαι παιδιά είναι”. Όχι! Αντίθετα, θύμωσα. Και ο λόγος που θύμωσα, είναι γιατί βλέπω κάποιους, προκλητικά να καταστρέφουν κάτι (το ότι είναι τόσο ακριβό, το κάνει ακόμη χειρότερο), χωρίς πραγματικό και ουσιαστικό λόγο.

Αλήθεια τώρα, γιατί θα με ενδιέφερε αν το iPhone μου μπορεί να αντέξει μέσα σε υγρό άζωτο, ενώ τρέμω μην του πέσει λίγο νεράκι από λάθος και το ντύνω με θήκες και προστατευτικά. Αλήθεια γιατί θα ένοιαζε αν το iPhone μου θα αντέξει το χτύπημα μια βαριοπούλας όταν τρέμω μη μου πέσει κάτω και του βάζω προστατευτικό τζάμι για να φυλάξω την πανάκριβη οθόνη του; Αλήθεια γιατί θα με ένοιαζε αν το iPhone μου θα αντέξει το πάτημα από τανκ (έλεος) αφού δεν το αγόρασα γι’ αυτό το λόγο.

Νομίζω ότι κάποιοι εκεί έξω παίζουν με τον πόνο μας. Κάποιοι εκεί έξω μας κοροϊδεύουν. Εμείς κάνουμε το σκ... μας παξιμάδι (με το συμπάθιο) για να αγοράσουμε ένα iPhone (για λόγους που ο καθένας έχει και το χρειάζεται) και κάποιοι μας δείχνουν (κοροϊδευτικά) πόσο άνετοι είναι στο να τα σπάνε με τις ντουζίνες για να μας δείξουν πόσο άνετοι και κουλ και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο νομίζουν ότι είναι.