Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτέλους το Ello θυμήθηκε να βγάλει app

Επιτέλους το Ello θυμήθηκε να βγάλει app
ired.gr

Δαβίδ και Γολιάθ: το Ello φοβερίζει το Facebook

Όταν, πέρυσι το φθινόπωρο, εμφανίστηκε το Ello, μπήκα στον πειρασμό να κάνω λογαριασμό κι εκεί. Μου υποσχόταν να γίνει το αγαπημένο μου εναλλακτικό, κοινωνικό δίκτυο, χωρίς διαφημίσεις. Όμως επειδή όπως η ζωή έτσι και τα social media περνάνε από το κινητό, η έλλειψη app για το Ello με αποθάρρυνε. Επίσης, όταν όλοι οι φίλοι σου είναι αλλού, γιατί να τους εγκαταλείψεις; Και σχεδόν κανένας από τους γνωστούς μου δεν ενδιαφέρθηκε τότε για το Ello.

Μέσα στα social media trends για το 2015 είναι και το Ello

Σήμερα το Ello επιστρέφει με μια εφαρμογή για iOS, ενώ οι αντίστοιχες για Android και Windows Phone θα έρθουν τους επόμενους μήνες για να συμπληρώσουν το παζλ. Τώρα, οι χρήστες μπορούν να κάνουν εγγραφή χωρίς να προσκληθούν από άλλα μέλη. Και ενώ στην πρώτη φάση του Ello, το μόνο που μπορούσε να κάνει κανείς ήταν να ποστάρει κάτι και να ακολουθήσει φίλους, τώρα με την έλευση του app, οι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν στα post, να προωθήσουν το περιεχόμενο και να το κάνουν «love» (αντί του γνωστού «like») και να δημοσιεύσουν μεγάλες εικόνες, videos και ηχητικά αρχεία από το Soundcloud.

ired diafora ello 01

Το νέο app διατηρεί το μινιμαλιστικό μαύρο κείμενο σε άσπρο φόντο. Διαθέτει μια λειτουργία που σκανάρει το αρχείο των επαφών του iPhone για να εντοπίσει ποιοι από τους φίλους σας είναι ήδη στην κοινωνία του Ello. Βέβαια, υποτίθεται ότι το Ello, ως άντι-Facebook, δεν επεξεργάζεται, ούτε πουλάει τα στοιχεία των μελών του σε διαφημιστές και όλα τα email είναι κρυπτογραφημένα.

ired diafora ello 02

Πλέον μπορείς να στείλεις άμεσα μηνύματα στον οποιονδήποτε στο Twitter

Πως όμως το Ello θα σταθεί στα πόδια του χωρίς έσοδα από τις διαφημίσεις; Θα τα ζητήσει από τους ίδιους τους χρήστες. Στο μέλλον φιλοδοξεί να δώσει την άδεια στα μέλη του να πουλάνε ό,τι θέλουν μέσω του feed τους, κάπως σαν το Etsy ή το Ebay, και το Ello να παίρνει μια μικρή προμήθεια.

Πολλοί παρομοιάζουν το Ello με το Tumblr, μια αντίστοιχη πλατφόρμα microblogging που διαθέτει στοιχεία κοινωνικού δικτύου, αλλά, ομολογουμένως, ιδιαίτερα ενδιαφέρον περιεχόμενο. Μάλιστα το Ello, για να προσελκύσει ενδιαφέροντες ανθρώπους, κοροϊδεύει το Facebook μέσω της διαφημιστικής του καμπάνιας. «Μας είπαν ότι είσαι single», «Οι διαφημίσεις είναι βλακεία».

ired diafora ello 03

ired diafora ello 04

Κάποιοι στον κόσμο πιστεύουν ότι το ίντερνετ είναι το Facebook

Αν και το project είναι πολλά υποσχόμενο, απομένει να περιμένουμε αν θα καταφέρει να επιβιώσει, με την ώθηση που θα κερδίσει (;) από το νέο app. Ή αν θα παραμείνει βαρετό ή τουλάχιστον ελιτίστικο.

Μπορείτε να κατεβάσετε το app για συσκευές iOS εδώ

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status