Πληροφορίες EXIF στις Φωτογραφίες του Mac

Πληροφορίες EXIF στις Φωτογραφίες του Mac
ired.gr

Πώς να δείτε τις πληροφορίες EXIF στις φωτογραφίες σας στο πρόγραμμα Photos του Mac.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες (Photos) του Mac, μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τα EXIF metadata των φωτογραφιών μας που βρίσκονται μέσα στη βιβλιοθήκη της. Για τους μη εξοικειωμένους, τα δεδομένα EXIF είναι οι πληροφορίες raw σχετικά με μια φωτογραφία που περιλαμβάνουν ταχύτητα, διάφραγμα, φακό, εστίαση, φωτομέτρηση, περιοχή που λήφθηκε η φωτό (αν υπάρχει ενσωματωμένο GPS), ISO κλπ. Για φωτογραφίες που έχουν ληφθεί με iPhone ειδικά (ή άλλη iOS συσκευή), υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες για το αν λήφθηκε με την εμπρόσθια ή οπίσθια κάμερα. Επίσης περιλαμβάνονται πληροφορίες για πρόσωπα, είδος αρχείου, μέγεθος αρχείου και άλλα πολλά.

ired mac exif 01

Δείτε ακόμη: Εφαρμογή "Φωτογραφίες" για Mac

Βλέποντας τις επιπλέον τεχνικές πληροφορίες EXIF σε οποιαδήποτε φωτογραφία στο Photos είναι πανεύκολο και μπορούμε να το κάνουμε, είτε από το thumbnail (εικόνα προεπισκόπησης) της φωτογραφίας, είτε όταν την έχουμε ανοίξει σε πλήρες μέγεθος.

Πώς γίνεται

Όπως είπαμε, είναι πανεύκολο. Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

  • Εκκινείστε τις Φωτογραφίες αν δεν το έχετε ήδη κάνει.
  • Επιλέξτε τη φωτογραφία που σας ενδιαφέρει και πατήστε δεξί κλικ με το ποντίκι επάνω της.
  • Από το αναδυόμενο μενού επιλέξτε Πληροφορίες (πρώτο-πρώτο).
  • Θα εμφανιστεί το παράθυρο με τα EXIF metadata που θα σας δείχνει όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη φωτογραφία σας.

ired mac exif 02

Αυτό ήταν όλο. Όπως βλέπετε και από το παράθυρο των δεδομένων EXIF οι πληροφορίες για μια φωτογραφία είναι πολλές και διαφωτιστικές. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες που θα αποθηκευτούν με το αρχείο, όπως περιγραφή, πρόσωπα και ακόμη και λέξεις κλειδιά (tags) που θα βοηθήσουν στην κατηγοριοποίησή της και τη γρήγορη εύρεσή της σε μια αναζήτηση.

ired mac exif 03

Δείτε ακόμη: Επαναφορά φωτογραφιών στο Photos του Mac