iOS 9 Εντός: Ευκολότερες αυτοματοποιημένες αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

iOS 9 Εντός: Ευκολότερες αυτοματοποιημένες αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας
ired.gr

Αναβαθμίστε αυτόματα τη την iOS συσκευή σας στην επερχόμενη αναβάθμιση.

Σε μια προσπάθεια της Apple να οδηγήσει ακόμη ψηλότερα το ποσοστό αναβαθμίσεων στο επερχόμενο iOS 9, δανείζεται στοιχεία του λογισμικού OS X, ως προς την αυτοματοποιημένη διαδικασία αναβάθμισης, η οποία θα επιτρέπει στο χρήστη ενός iPhone ή iPad να ορίζει - εάν επιθυμεί - συγκεκριμένη ώρα για προγραμματισμένη αναβάθμιση.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 Εντός: Παράταση ζωής της μπαταρίας σε iOS συσκευές

"We're also changing the way software updates are presented to the user,"

"Users will be given a choice to install right now, or later at night when they might not need access to devices.”

Επίσης πρόκειται να αλλάξουμε και τη μέθοδο παρουσίασης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος στο χρήστη, καθ΄ ομοίωση, με το λογισμικό OS X”, ανέφερε ο Andreas Wendker, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου συνεδρίου προγραμματιστών (WWDC) στις αρχές του μήνα. Οι χρήστες θα έχουν την επιλογή για “Εγκατάσταση τώρα" είτε αργότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν πλέον δεν είναι απαραίτητη η πρόσβαση στη συσκευή τους.

ired ios easier to upgrade 01

Η ενέργεια αυτή θα φέρει το λειτουργικό iOS και το λογισμικό των υπολογιστών Mac, στην ίδια θέση ως προς την αναβάθμιση. Η αυτοματοποιημένη ενημέρωση, πρωτοπαρουσιάστηκε στο λογισμικό OS X, με την έλευση του λογισμικού Mavericks. Nα θυμίσουμε πως στον υπολογιστή, από την επιφάνεια εργασίας, θα εγκαταστήσετε αυτόματα τις διαθέσιμες ενημερώσεις, μεταξύ των νυχτερινών ωρών 2-5 π.μ., όταν ο υπολογιστής σας, δεν χρησιμοποιείται.

Διαβάστε επίσης: Αλλάξτε τη συσκευή με την οποία διαμοιράζεστε την τοποθεσία σας

Η διαδικασία ενημέρωσης είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ο υπολογιστής αποθηκεύει την υπάρχουσα κατάσταση, κάνει επανεκκίνηση εάν απαιτείται, έχοντας όμως την ίδια εικόνα στην επόμενη σύνδεση του χρήστη. Παρότι πολλές λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, εν τούτοις φαίνεται πως η λειτουργία της αναβαθμισμένης έκδοσης iOS 9, ακολουθεί την ίδια τακτική.

Ένα παράθυρο πληροφοριών, μετά την εγκατάσταση, εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής σας κι επιβεβαιώνει την επιτυχημένη ενημέρωση, δίνοντας στον χρήστη επιπλέον πληροφορίες, για τις αλλαγές που επιτεύχθηκαν.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »