iPhone 5S σώζει τη ζωή του κατόχου του.

iPhone 5S σώζει τη ζωή του κατόχου του.
ired.gr

Ένα iPhone 5S σώζει τη ζωή του κατόχου του από μεταλλική μπάρα που έπεσε πάνω του.

Ίσως έχετε ακούσει για smartphone που σταματάνε σφαίρες (κι αν όχι θα σας τα δείξουμε εμείς σύντομα), αλλά για smartphone που σταμάτησε μεταλλική μπάρα που θα είχε σκοτώσει το χρήστη του έχετε ακούσει; Κι όμως, αυτό ακριβώς συνέβη σε ένα Ρώσο που το iPhone 5S του έσωσε τη ζωή από μια μεταλλική μπάρα που θα τον είχε στείλει σε έναν άλλο καλύτερο κόσμο (χωρίς κινητά).

ired diafora iphone saves life 01

Όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία (πρόκειται για το συγκεκριμένο iPhone), η συσκευή μοιάζει σα να βγήκε από σκληρή δοκιμή αντοχής στρέβλωσης (όπου έχασε). Αυτή η στρέβλωση ωστόσο, προήλθε από ένα θανατηφόρο ατύχημα με ένα μίνι λεωφορείο όπου δύο άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Μια μεταλλική μπάρα έσπασε από το σκελετό του οχήματος και διαπέρασε σα λόγχη το Μοσχοβίτη (ήταν στη Μόσχα) αλλά χάρη στο iPhone που είχε στην πλαϊνή του τσέπη, γλίτωσε η ζωή του καθώς το smartphone σήκωσε το βάρος του χτυπήματος και τον έσωσε.

Δε μαθεύτηκαν περισσότερες πληροφορίες μέχρι στιγμής για το πώς και το γιατί του ατυχήματος. Αυτό που είναι γνωστό, είναι ότι, αν το iPhone δε βρισκόταν σ' αυτή τη θέση, ο Ρώσος θα είχε καταλήξει ... σουβλάκι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος σώζεται από το smartphone του. Σε μια άλλη περίπτωση, ένας Άγγλος γλίτωσε από κοντινό πυροβολισμό καραμπίνας (shotgun) χάρη σε iPhone 5C. Τελικά αυτή η σειρά 5 βγήκε πολύ πετυχημένη. Παρόλο που χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, ωστόσο γλίτωσε η ζωή του γιατί το iPhone που βρισκόταν στην αριστερή τσέπη του στήθους, πήρε το μεγαλύτερο τμήμα του πυροβολισμού αντί για την καρδιά του.

ired diafora iphone saves life 02

Βέβαια θα ήμασταν άδικοι και μονομερείς αν λέγαμε ότι μόνο τα iPhone σώζουν ζωές (αλλά σίγουρα νιώθουμε καλύτερα) σε περιπτώσεις που υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις. Τον περασμένο Αύγουστο ένας Κινέζος σώθηκε χάρη σε ένα Samsung Galaxy Mega μετά από "κοντινή συνάντηση" με ένα τροποποιημένο όπλο όπου η σφαίρα πέρασε από το μπράτσο του και χτύπησε το smartphone.

Και πρωτύτερα ακόμη, το Μάιο του 2014, ένα Nokia Lumia 520 γλίτωσε ένα Βραζιλιάνο αστυνομικό από πυροβολισμό στην πλάτη. Μπορεί να μην ήταν θανατηφόρο το χτύπημα, αλλά με βάση το πόση ώρα κάνουν οι Βραζιλιάνικες αρχές να ανταποκριθούν (κι όχι μόνο αυτές), ο άνθρωπος γλίτωσε από του να πεθάνει από αιμορραγία.

Μήπως να θεωρήσουμε ότι τα smartphone είναι και προστατευτικός εξοπλισμός; Εγώ πάντως σκέφτομαι να αγοράσω κάνα δυο μεταχειρισμένα ακόμη (που είναι και φθηνότερα) και να τα βάλω σε διάφορες τσέπες. Στη μηχανή χρειάζονται. Βρουμμμμ.

Δείτε ακόμη: Συμβουλές και κόλπα για iPhone - Tips and Tricks

από Elichord

Δείτε περισσότερα: