iOS 9 : Τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά!

iOS 9 : Τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά!
ired.gr

Αναλύουμε τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, θέλετε να μάθετε ποια;

Παρότι το νέο λειτουργικό σύστημα δεν θα είναι επίσημα διαθέσιμο στο ευρύ κοινό έως το φθινόπωρο, είμαστε σε θέση να σας δώσουμε μία γεύση από το τι να περιμένετε.

iOS 9 Supported devices

Όλες οι παραπάνω συσκευές θα μπορούν να κάνουν αναβάθμιση σε iOS 9

Όπως είχαμε προαναφέρει, η έκδοση αυτή, έχει ως στόχο να επικεντρωθεί στη βελτίωση της απόδοσης των συσκευών, φέρνοντας και μερικές αλλαγές στη διεπαφή του χρήστη. Παρόλα αυτά θα έχουμε στη διάθεσή μας και κάποια νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον μας. Σας παραθέτουμε 6 από τις πιο σημαντικές ενημερώσεις του λειτουργικού iOS 9.

Διαβάστε επίσης: WWDC 2015: Η παρουσίαση της Apple ...απλά στα ελληνικά

1. Proactive Assistance (Προληπτική βοήθεια)

Σε μία προσπάθεια να αντιπαρατεθεί η Apple σε υπηρεσίες όπως το Google now και της Cortana της Microsoft, δύο ψηφιακούς βοηθούς οι οποίοι προσφέρουν εκπληκτικές πληροφορίες για το χρήστη, εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό στο λειτουργικό με τίτλο "proactive assistance". Η λειτουργία αυτή έρχεται να συνδυάσει την εικονική βοηθό Siri με τη λειτουργία αναζήτησης Spotlight, με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα νέο τρόπο.

ired ios 6 best new features 01

Επιτρέπει να παρατηρούν προσεκτικά τα δεδομένα μας και τις συνήθειές μας, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες που χρειαζόμαστε πριν καν τις ζητήσουμε. Για παράδειγμα η Siri θα μας προτείνει επαφές για πραγματοποίηση μιας τηλεφωνικής κλήσης, οι οποίες βασίζονται στις επερχόμενες προγραμματισμένες συναντήσεις μας ή σε πρόσφατα μηνύματα που έχουμε ανταλλάξει.

Είναι σε θέση να μας προτείνει κοντινά εστιατόρια ή άλλα αξιοθέατα με βάση την τοποθεσία, την ώρα της ημέρας κι άλλων συνιστωσών. Μπορεί επίσης να μας συστήσει και πότε πρέπει να αποχωρήσουμε από μία συνάντηση, με κριτήρια όπως τις καιρικές ή τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Με άλλα λόγια η συσκευή iPhone δεν είναι μόνο μία έξυπνη συσκευή αλλά σκέφτεται και το μέλλον σας.

2. Μέσα μεταφοράς - Χάρτες

Ένα από τα παράπονα των χαρτών της Apple, τα τελευταία χρόνια, είναι πως η εφαρμογή στερείται στοιχείων και πληροφοριών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη δυνατότητα προτάσεων κατεύθυνσης. Οι αλλαγές στο επερχόμενο λειτουργικό στην συγκεκριμένη προεγκατεστημένη εφαρμογή, σημαδεύεται από την προσθήκη πληροφοριών σχετικές με το πότε και από που θα πάρετε το λεωφορείο, τρένο, μετρό ή πλοίο σε μεγάλες πόλεις, στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στο εξωτερικό.

ired ios 6 best new features 02

Ο αριθμός των πόλεων που πρόκειται να υποστηριχθούν, θα είναι περιορισμένος για αρχή αλλά θα προστίθενται συνεχώς νέα δεδομένα. Ο τομέας αυτός είναι που στερείται η εφαρμογή έναντι ομόλογων εφαρμογών της Google και η εταιρεία είναι πρόθυμη να καλύψει την υστέρηση αυτή.

3. Νέα προεγκατεστημένη εφαρμογή Ειδήσεων

Με την ανακοίνωση του νέου λειτουργικού iOS 9, η Apple απομάκρυνε την περιττή εφαρμογή Κιόσκι και την αντικατέστησε με μία νέα προεγκατεστημένη εφαρμογή, που ονομάζεται "News". Η εφαρμογή αυτή θα λειτουργεί όπως η δημοφιλής εφαρμογή Flipboard η οποία επιμελείται άρθρα από ολόκληρο το διαδίκτυο, με βάση τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα των χρηστών. Η εφαρμογή μαθαίνει με την πάροδο του χρόνου τις συνήθειες του χρήστη και του προτείνει περισσότερα άρθρα και θέματα.

ired ios 6 best new features 03

Η εφαρμογή είναι σε θέση να εμφανίζει περιεχόμενο με έναν μοναδικό και πολύ απλό τρόπο, ο οποίος ξεχωρίζει σημαντικά από την εφαρμογή Flipboard. Τα άρθρα φαίνονται ακόμη καλύτερα στη οθόνη του iPad, καθώς και φωτογραφίες-video όταν συμπεριλαμβάνονται φαίνονται πραγματικά εντυπωσιακά.

Διαβάστε επίσης: WWDC 2015: iOS 9, OS X El Capitan, watch OS 2 & Apple Music

4. Αναβαθμισμένη εφαρμογή Σημειώσεων

Η εφαρμογή σημειώσεων της Apple ήταν ανέκαθεν μία λιτή εφαρμογή από πλευράς χαρακτηριστικών, ιδιαίτερα βολική όμως για σημειώσεις της στιγμής στις οποίες θέλετε να επανέλθετε αργότερα. Στην αναβαθμισμένη έκδοση iOS 9, η εφαρμογή "Σημειώσεις" θα έχει την τιμητική της.

ired ios 6 best new features 04

Στα νέα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται δυνατότητες όπως, η δημιουργία λιστών με check boxes, ενσωμάτωση φωτογραφιών και συνδέσμων URL, καθώς και λήψεις δεδομένων από άλλες εφαρμογές. Θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες να σκιαγραφήσουν απλά σχέδια στην οθόνη της συσκευής, τα οποία δύναται να αποθηκευτούν στο εσωτερικό της εφαρμογής. Φυσικά το καλύτερο απ' όλα είναι η πλήρης ενσωμάτωση της υπηρεσίας iCloud, όπου θα μπορείτε να συγχρονίσετε όλες τις σημειώσεις σας σε κάθε σας συσκευή, iPhone, iPad και Mac, ταυτόχρονα.