Οδηγίες λήψης εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών από το Mac App Store

Οδηγίες λήψης εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών από το Mac App Store
ired.gr

Δείτε τον σωστό τρόπο λήψης εφαρμογών στο υπολογιστή σας, Mac.

Το Mac App Store, θεωρείται και κατά τη γνώμη μας είναι, ο ασφαλέστερος κι πιο εύχρηστος τρόπος για να κατεβάζετε λογισμικό που αφορά τον υπολογιστή σας Mac.

H Apple επανδρώνει τον νέο σας υπολογιστή υποδειγματικά: Κάθε νέα σας αγορά έρχεται με δωρεάν προεγκατεστημένο λογισμικό, το οποίο σας βοηθά, να περιηγείστε στο διαδίκτυο, να δημιουργείτε κείμενα εξαιρετικής εμφάνισης, να επεξεργάζεστε φωτογραφίες και video, να ακούτε μουσική και πολλά άλλα.

Όμως, υπάρχουν χιλιάδες ακόμη εφαρμογές που μπορείτε να κάνετε λήψη από το Mac App Store, δίνοντας στον υπολογιστή σας ασύλληπτες δυνατότητες. Βοηθήματα, εργαλεία παραγωγικότητας, παιχνίδια κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Χιλιάδες προγραμματιστές προσφέρουν τα δημιουργήματά τους στο Mac App Store και είναι έτοιμα για λήψη, τη στιγμή που τα χρειάζεστε.

Διαβάστε επίσης: Τα πέντε καλύτερα διαδικτυακά καταστήματα για Mac

Το Mac App Store είναι ένας από τους ασφαλέστερους και πιο εύχρηστους τρόπους για να κατεβάσετε λογισμικό για τον Mac υπολογιστή σας. Οι λήψεις εφαρμογών από το Mac App Store, είναι ασφαλείς λόγω του ότι, το ηλεκτρονικό κατάστημα, χρησιμοποιεί για πιστοποίηση το Apple ID σας. Μπορείτε να εισάγετε τον ίδιο λογαριασμό τον οποίο χρησιμοποιείτε για συγχρονισμό των δεδομένων σας στο iCloud.

Πρόκειται για το όνομα χρήστη και το συνθηματικό που χρησιμοποιείτε, για να ελέγξετε το iCloud email σας, για παράδειγμα ή να κάνετε λήψη μουσικής, ταινιών ή άλλου περιεχομένου από το iTunes. Είναι το ίδιο συνθηματικό το οποίο χρησιμοποιείτε για να κάνετε λήψη εφαρμογών στην iOS συσκευή σας. Το Apple ID και το συνθηματικό σας, είναι τα κλειδιά στο βασίλειο της Apple.

Οι εφαρμογές που έχετε την δυνατότητα να λαμβάνετε από το Mac App Store, απαιτείται να είναι "sandboxed". Είναι μία επιπλέον δικλείδα ασφαλείας, η οποία εγγυάται πως οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, δεν θα διαταράξουν το λειτουργικό σύστημα ή άλλες προεγκατεστημένες εφαρμογές, σε περίπτωση που κάτι δεν εγκατασταθεί σωστά. Τις διατηρεί επίσης προστατευμένες, από μόλυνση με κακόβουλο λογισμικό ή εξωτερικό κώδικα.

Διαβάστε επίσης: Ελέγξτε τον υπολογιστή σας Mac, για ιούς ... Μισό λεπτό τι είπατε;

Οποιαδήποτε εφαρμογή έχετε αποκτήσει από το Mac App Store, είναι πάντα διαθέσιμη για εκ νέου λήψη. Εάν για οποιοδήποτε λόγο διαγράψετε μία εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει ή επιθυμείτε να την κάνετε εγκατάσταση και σε άλλον υπολογιστή σας, μπορείτε να επιστρέψετε στο κατάστημα και να την κατεβάσετε χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση. Το Mac App Store επίσης, καθιστά ιδιαίτερα εύκολη τη διαδικασία ελέγχου και αναβάθμισης των εφαρμογών σας. Είναι η ίδια μέθοδος που ενημερώνετε ή αναβαθμίζετε το λογισμικό της συσκευής σας.

Κατεβάστε εφαρμογές από το Mac App Store

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Mac App Store, από το dock του συστήματος σας.

ired mac app store 01

2. Αναζητήστε την εφαρμογή που επιθυμείτε να κάνετε λήψη. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στις προτεινόμενες εφαρμογές, κορυφαίες εφαρμογές ή μέσα από τις διάφορες κατηγορίες αγγίζοντας το ομώνυμο εικονικό πλήκτρο, στη κορυφή της εφαρμογής.

ired mac app store 02

3. Δωρεάν εφαρμογές (συμπεριλαμβανομένων πολλών εφαρμογών οι οποίες εμπεριέχουν in-app αγορές αντί εφάπαξ κόστους), αναφέρουν τη λέξη "Απόκτηση". Εφαρμογές οι οποίες έχουν κάποιο κόστος αγοράς προκειμένου τις αποκτήσετε θα δείτε την αναγραφόμενη τιμή αντί της λέξης "Απόκτηση". Κάνετε κλικ πάνω στην τιμή για να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Αγγίζοντας την τιμή το εικονικό πλήκτρο θα γίνει πράσινο και θα αναφέρει τη λέξη "Αγορά".

Εάν συναντήσετε στην αναζήτησή σας εφαρμογή, την οποία επιθυμείτε να την κατεβάσετε κάποια στιγμή στο μέλλον, εάν επιθυμείτε να την προτείνετε σε κάποιον φίλο σας ή ακόμη ακόμη και να τη μοιραστείτε στο αγαπημένο σας κοινωνικό δίκτυο, κάνετε κλικ στο βέλος δίπλα ακριβώς από την τιμή της εφαρμογής. Εκεί θα βρείτε επιλογές όπως "Πείτε σε φίλους", "Αντιγραφή συνδέσμου" και μοιραστείτε το σε Facebook, Twitter ή "Μοιραστείτε το στα μηνύματα".

ired mac app store 03

Διαβάστε επίσης: Αποτρέψτε την αυτόματη ενεργοποίηση της εφαρμογής "Φωτογραφίες" κατά τη σύνδεση συσκευών στους υπολογιστές Mac

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »