Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταφορά μουσικής στο iPhone χωρίς iTunes

Μεταφορά μουσικής στο iPhone χωρίς iTunes
ired.gr

Πώς να μεταφέρετε μουσική από και προς τις iOS συσκευές σας στο Mac χωρίς την ανάγκη του iTunes.

Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί για πρώτη φορά στο θέμα της μεταφοράς μουσικής στο iPhone (και στις υπόλοιπες iOS συσκευές) χωρίς τη χρήση του jailbreak. Και επειδή το θέμα είναι πάντα επίκαιρο και χρήσιμο, πιστεύουμε ότι μια συνέχεια, με επιπλέον προγράμματα που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, δε θα ήταν άσχημη.

Δεδομένου μάλιστα ότι από την εμφάνιση του iTunes 12 και μετά έχουν εμφανιστεί πλήθος παραπόνων από τους χρήστες Mac προς την Apple ζητώντας να γίνουν διορθώσεις άμεσα, νομίζουμε ότι η δυνατότητα χρήσης κάποιων (καλών) εναλλακτικών θα βοηθούσε πολλούς. Κι από την άλλη, πολλοί θα ήθελαν να ελευθερωθούν από το iTunes και τους περιορισμούς του.

1. Wondershare TunesGo

ired iphone no jailbreak music 01

Θα νομίζετε ότι "τα παίρνουμε" από τη Wondershare για διαφήμιση των προγραμμάτων της, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εταιρία αυτή φτιάχνει αληθινά διαμάντια. Κάπως ακριβά ίσως, αλλά σε μερικές περιπτώσεις μοναδικά και άριστα σ' αυτό που κάνουν.

Έτσι και το Wondershare TunesGo είναι ένα ακόμη διαμάντι της εταιρίας που κάνει τη δουλειά που θέλουμε με το παραπάνω και με τον καλύτερο τρόπο και, κατά τη γνώμη μας, κορυφαίο. Λεπτομέρεις...

Έχει απλό, καθαρό και κατανοητό περιβάλλον που μπορεί να ξεγελάει χωρίς να δείχνει τις δυνατότητές του. Λειτουργεί σε Windows και Mac. Είναι το μοναδικό που μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το iTunes στο θέμα του συγχρονισμού και της μεταφοράς αρχείων. Μεταφέρει αρχεία και από τον υπολογιστή στο iPhone και από το iPhone στον υπολογιστή (το iTunes κάνει μόνο το πρώτο). Υποστηρίζει μουσική και βίντεο σε 30+ φορμά. Μπορεί να μεταφέρει τη μουσική μας πίσω στη βιβλιοθήκη του iTunes. Δε μας δεσμεύει με ένα μηχάνημα όπως το iTunes (εφόσον έχουμε αγοράσει άδειες για παραπάνω του ενός υπολογιστή).

Τιμή: 40$ για μία άδεια, 108$ για 2-5 άδειες και 203$ για 6-10 άδειες.

Λειτουργικό: Windows, OS X

2. CopyTrans Manager

ired iphone no jailbreak music 02

Το αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο μας και για λόγους αρχής, το αναφέρουμε πάλι εδώ. Ένα πολύ καλό και απλό εργαλείο με μεγαλύτερο πλεονέκτημα τη δωρεάν διάθεσή του και μεγαλύτερο μειονέκτημα ότι είναι σε έκδοση μόνο για Windows.

Επιτρέπει να προσθέσουμε μουσική, βίντεο εφαρμογές κλπ από ένα PC σε ένα iPhone χωρίς τη χρήση του iTunes. Και μάλιστα μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε πολλαπλές συσκευές χωρίς να σβηστούν τα αρχικά δεδομένα σε αυτές. Δυστυχώς όμως, οι χρήστες Mac θα πρέπει να κοιτάξουν για κάποιο από τα άλλα προγράμματα που παρουσιάζουμε.

Τιμή: δωρεάν.

Λειτουργικό: Windows

Περισσότερα & Download

3. SynciOS

ired iphone no jailbreak music 03

Το SynciOS είναι επίσης ένα δωρεάν εναλλακτικό πρόγραμμα που μας επιτρέπει να συγχρονίσουμε την iOS συσκευή μας με το PC μας. Και δυστυχώς είναι κι αυτό σε έκδοση μόνο για Windows.

Κατά τη διαδικασία της μεταφοράς από το PC στο iPhone θα μετατρέψει τα μη-συμβατά αρχεία της βιβλιοθήκης μας με συμβατά για iPhone (και iOS γενικά). Επίσης επιτρέπει στο χρήστη να κρατήσει εφεδρικό αντίγραφο των αρχείων του (τραγούδια, βίντεο, φωτογραφίες) στο PC του. Το άλλο μειονέκτημά του είναι η αδυναμία του να μεταφέρει τα αρχεία στη βιβλιοθήκη του iTunes.

Τιμή: δωρεάν.

Λειτουργικό: Windows

Download Official Page


4. PodTrans

ired iphone no jailbreak music 04

Ένα ακόμη πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει την ανάγκη για το iTunes στο συγχρονισμό των δεδομένων μας με την iOS συσκευή μας. Βγαίνει σε εκδόσεις και για OS X και για Windows και μεταφέρει όχι μόνο τη μουσική, τις φωτό και τις ταινίες, αλλά και podcast, voice memos κλπ. Επίσης δε σβήνει τα αρχεία που προ-υπάρχουν στη συσκευή κατά τη μεταφορά των καινούριων αρχείων. Απλό στο περιβάλλον και τη χρήση του και πολύ καλό σ' αυτό που κάνει, αλλά και δωρεάν (πληρώνουμε για την Pro version όμως).

Τιμή: δωρεάν για την απλή και 30$ για την Pro version.

Λειτουργικό Windows, OS X.

5. TouchCopy

ired iphone no jailbreak music 05

Άλλο ένα πρόγραμμα μεταφοράς των αρχείων της iOS συσκευής μας στο PC ή το Mac μας. Θα μεταφέρει απρόσκοπτα τη μουσική τις λίστες, τα βίντεο και ό,τι άλλο υπάρχει στη βιβλιοθήκη του iPhone (iPad/iPod) σας προς τον υπολογιστή σας. Ειδικά αν έχετε χάσει το περιεχόμενο της iTunes βιβλιοθήκης σας, το TouchCopy θα την αποκαταστήσει και πάλι μεταφέροντας το περιεχόμενο της iOS συσκευής σας προς αυτήν. Επίσης, είναι αρκετά "έξυπνο" ώστε να εμποδίσει το iTunes να συγχρονιστεί με τη συσκευή σας σβήνοντας έτσι τα πάντα.

Τιμή: 26$

Λειτουργικό: Windows, OS X.

6. Senuti

ired iphone no jailbreak music 06

Άλλο ένα πρόγραμμα που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε αρχεία γενικότερα από την iOS συσκευή μας στον υπολογιστή μας (μόνο σε Mac). Μάλιστα μπορεί να ανακτήσει τη βιβλιοθήκη μας και από χαλασμένες (μέχρι ενός σημείου) συσκευές.

Μια άλλη χρήσιμης λειτουργία του είναι ότι μας επιτρέπει να κάνουμε προ-επισκόπηση των αρχείων μας και να επιλέξουμε αυτά που θέλουμε μόνο, αν δεν τα θέλουμε όλα. Γενικά είναι απλό στη χρήση του (όπως όλα αυτά τα προγράμματα) και δε θα μας προβληματίσει σε καμία περίπτωση. Αν το χρειάζεστε, το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Τιμή: 19$

Λειτουργικό: OS X.

Τελικά συμπεράσματα

Όπως βλέπουμε, επιλογές υπάρχουν αρκετές και καλές (κι αν ψάξει κανείς, σίγουρα θα βρει κι άλλες). Εμείς προσπαθήσαμε να σας δώσουμε τις καλύτερες και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες. Δυστυχώς οι μόνες δωρεάν είναι μόνο για τα Windows, ενώ η φθηνότερη με χρήματα (Senuti), είναι μόνο για Mac. Από την άλλη μεριά, αν χρειαζόσαστε την απολύτως καλύτερη, θα πρέπει να δώσετε τα παραπάνω χρήματα και να πάτε στο Wondershare TunesGo, ενώ αν θέλετε δυνατότητες επαναφοράς (recovery), τότε θα κοιτάξετε τα TouchCopy και Senuti.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status