Ελέγξτε τον υπολογιστή σας Mac, για ιούς … Μισό λεπτό τι είπατε;

Ελέγξτε τον υπολογιστή σας Mac, για ιούς … Μισό λεπτό τι είπατε;
ired.gr

Έχετε φανταστεί ποτέ ιό να χρησιμοποιεί ως φορέα ένα υπολογιστή Mac; Κι όμως.

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές και φαντάζομαι πως είναι σε όλους τους χρήστες υπολογιστών Mac γνωστό, πως το λογισμικό OS X, δεν προσβάλλεται από ιούς υπολογιστών. Παρότι ενδεχομένως ο υπολογιστή σας να προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό όπως τα malware, η Apple διαθέτει ενσωματωμένη ανίχνευση, η οποία θέτει το όποιο αρχείο σε καραντίνα, καθιστώντας λιγότερο πιθανή τη λήψη κι εγκατάστασή του.

Η εταιρεία εισήγαγε λογισμικό ανίχνευσης malware, στην αναβάθμιση Mac OS 10.6, Snow Leopard. Το λογισμικό αυτό απομονώνει οποιαδήποτε εφαρμογή προέρχεται από το διαδίκτυο, και δεν διαθέτει τα απαραίτητα πιστοποιητικά υπογραφών, αξιόπιστης πηγής. Οι τακτικές ενημερώσεις του λογισμικού, εξασφαλίζουν την πληρέστερη βάση δεδομένων γνωστού κακόβουλου λογισμικού, malware, το οποίο στοχεύει στο λογισμικό OS X.

Εξαιτίας του συστήματος αυτού που ονομάζεται "File Quarantine" (Καραντίνα αρχείων), ή αλλιώς XProtect, συντρέχουν οι παρακάτω δικλείδες ασφαλείας:

Διαβάστε επίσης: Θέλετε να μεταβείτε σε Mac; (Πρώτες απορίες)

  • Μόλις τεθεί μία εφαρμογή σε καραντίνα, εμφανίζεται ένα παράθυρο κειμένου, όπου σας ενημερώνει πως η εφαρμογή έχει άγνωστη πηγή προέλευσης και να προειδοποιεί για την εγκατάστασή της.

ired mac cheking mac virus 01

  • Σε εφαρμογές, οι οποίες δεν διαθέτουν πιστοποιητικό και υπογραφές, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Gatekeeper, ενδέχεται να εμφανιστεί μήνυμα, το οποίο θα σας ενημερώνει πως δεν εγκαθίστανται η εφαρμογή λόγω των ρυθμίσεών σας. (Εάν γνωρίζετε την προέλευση του λογισμικού που πρόκειται να εγκαταστήσετε, μπορείτε να παρακάμψετε τη διαδικασία αυτή, κάνοντας δεξί κλικ κι επιλέγοντας "Άνοιγμα" από το αναδυόμενο μενού).
  • Σε κακόβουλο λογισμικό, το οποίο έχει αναγνωριστεί από το σύστημα, δεν επιτρέπεται το άνοιγμά του. Θα συνοδευτεί η προσπάθεια εγκατάστασης με ένα μήνυμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα προώθησης του προγράμματος στον Κάδο ανακύκλωσης.

ired mac cheking mac virus 02

Αυτός είναι και ο λόγος πως οι υπολογιστές Μac, παραμένουν επί το πλείστων, ανεπηρέαστοι από ιούς και κακόβουλο λογισμικό, χωρίς κανένα κόστος.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »