Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγχρονίστε το iPhone με Yahoo και Google Contacts

Συγχρονίστε το iPhone με Yahoo και Google Contacts
ired.gr

Πώς να συγχρονίσετε τις επαφές σας στο iPhone με το Yahoo και το Google Contacts εύκολα.

Όσο πιο πολλές πληροφορίες έχουμε στο iPhone μας, τόσο πιο χρήσιμο γίνεται για μας. Είτε το χρησιμοποιούμε για δουλειά, είτε για να είμαστε απλά σε επαφή με φίλους και συγγενείς και να έχουμε τηλέφωνα, διευθύνσεις e-mail κλπ, όλα σε ένα μέρος, είναι κάτι που βοηθάει απεριόριστα.

Τι γίνεται όμως αν έχουμε τις επαφές μας διαμοιρασμένες σε διαφορετικές τοποθεσίες; Κάτι που είναι σύνηθες, συμβαίνει να έχουμε επαφές τοπικά στον υπολογιστή μας και επίσης online στο Yahoo ή στο Google. Πώς θα μπορέσουμε να τις συγχρονίσουμε με το iPhone μας;

Ευτυχώς για μας, η Apple έχει ενσωματώσει δυνατότητες στο iOS, που επιτρέπουν τον εύκολο συγχρονισμό των επαφών του με τα Yahoo Address Book και Google Contacts. Ακολουθείστε τα βήματα στο παρόν άρθρο προκειμένου να το επιτύχετε για πρώτη φορά και από κει κι έπειτα θα γίνεται αυτόματα στο μέλλον.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι, αυτή η διαδικασία απαιτούσε κάποτε τη χρήση του iTunes. Τώρα πια δε συμβαίνει αυτό. Χάρη στο iCloud και άλλες διαδικτυακές τεχνολογίες συγχρονισμού, όλα όσα χρειάζεστε βρίσκονται μέσα στο iPhone σας.

Πώς γίνεται

1. Google Contacts

Για να συγχρονίσετε λοιπόν το Google Contacts -πρώτα - με το iPhone, χρειάζεται να έχετε ρυθμίσει το λογαριασμό σας του Gmail, στο iPhone σας. Αυτό γίνεται μέσα από τη διαδρομή Ρυθμίσεις>Mail, επαφές ημερολόγια>Προσθήκη λογαριασμού όπου θα επιλέξετε Google ως είδος λογαριασμού και μετά θα συμπληρώσετε τα στοιχεία που σας ζητούνται.

Αφότου κάνετε αυτό, ή αν το έχετε ήδη κάνει, ακολουθείστε τη διαδικασία:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις>Mail, επαφές ημερολόγια πάλι
  • Πατήστε το Gmail

ired iphone sync 01

  • Πατήστε το πλήκτρο Επαφές ώστε να γίνει πράσινο (και όλα τα άλλα για καλύτερα)

ired iphone sync 02

  • Μπορεί να λάβετε ένα μήνυμα που να λέει ότι ενεργοποιούνται οι επαφές και όταν σβήσει είστε έτοιμοι.

Από εδώ και στο εξής, όλες οι επαφές που έχετε - και όσες ακόμη προσθέσετε - στο Google Contacts θα συγχρονίζονται αυτόματα και με το iPhone σας. Ακόμη καλύτερα, όποιες αλλαγές γίνονται στο iPhone σας, θα μεταφέρονται και στο Google Contacts.

Αν για οποιοδήποτε λόγο απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό (πλήκτρο στο άσπρο), τότε οι επαφές του Google Contacts θα σβηστούν από το iPhone, αλλά οι όποιες αλλαγές κάνατε θα παραμείνουν.

2. Yahoo Address Book

Παρόμοια, για να συγχρονίσετε τις επαφές του Yahoo Address Book, θα πρέπει να ρυθμίσετε το λογαριασμό e-mail του Yahoo στο iPhone σας. Κατά τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω για το Gmail, θα ρυθμίσετε και το λογαριασμό Yahoo mail (μόνο εδώ θα επιλέξετε Yahoo ως τύπο λογαριασμού). Κατόπιν, κάνετε τα εξής:

  • Πηγαίνετε στη διαδρομή Ρυθμίσεις>Mail, επαφές ημερολόγια
  • Πατήστε το Yahoo

ired iphone sync 03

  • Πατήστε το πλήκτρο Επαφές ώστε να γίνει πράσινο

ired iphone sync 04

  • Μπορεί να σας ζητηθεί πάλι ο κωδικός του λογαριασμού σας στο Yahoo. Συμπληρώστε τον και, αν δείτε το μήνυμα που λέει για ενεργοποίηση των επαφών, περιμένετε λίγο και μόλις σβήσει, είτε έτοιμοι.

Και έτσι, συγχρονίσατε το λογαριασμό σας στο Yahoo με το iPhone σας και από δω και στο εξής, θα συγχρονίζεται αυτόματα μαζί με τις όποιες αλλαγές κάνετε, είτε στο iPhone, είτε στο Yahoo.

Παρομοίως, αν απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό (πλήκτρο στο άσπρο), τότε θα σβηστούν οι επαφές του Yahoo από το iPhone, αλλά οι όποιες αλλαγές έγιναν, θα παραμείνουν.


Μερικές ακόμη ρυθμίσεις

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν διπλές εγγραφές ή άλλες δυσλειτουργίες κατά το συγχρονισμό των επαφών. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχουν διπλές εγγραφές για την ίδια επαφή και το Yahoo ή το Google δε γνωρίζουν ποια είναι η σωστή. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, κάνετε το εξής:

  • Πηγαίνετε στο Google Contacts (με τον περιηγητή διαδικτύου σας).
  • Αν χρειαστεί εισέλθετε (log-in) στο λογαριασμό σας.
  • Πατήστε το Find Duplicates (στο μενού αριστερά).
  • Πατήστε είτε το Dismiss για να ακυρώσετε είτε το Merge (all) για να ενοποιήσετε τις επαφές.
  • Παρόμοια πηγαίνετε στο Yahoo Address Book.
  • Αν χρειαστεί εισέλθετε (log-in) στο λογαριασμό σας.
  • Πατήστε το μενού Fix Duplicate Contacts (στη δεξιά στήλη)
  • Θα εμφανιστούν όλες οι διπλές επαφές. Επιλέγετε το Merge All EXACT προκειμένου να τις συγχωνεύσετε (στο κάτω μέρος της οθόνης).

ired iphone sync 05

Κατ' αυτό τον τρόπο όλες οι επαφές σας θα βρίσκονται στο iPhone σας σωστές, και δε θα χρειάζεται να ανησυχείτε στο μέλλον, καθώς οποιαδήποτε αλλαγή κάνετε, θα συγχρονίζεται σωστά.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status