Στα χνάρια της γυναίκας που χάρισε σπάνιο Mac αξίας 200 χιλιάδων δολαρίων

Στα χνάρια της γυναίκας που χάρισε σπάνιο Mac αξίας 200 χιλιάδων δολαρίων
ired.gr

Όλη η Αμερική ψάχνει τη σύγχρονη Σταχτοπούτα που έδωσε στην ανακύκλωση συλλεκτικό υπολογιστή της Apple, αξίας 200.000 δολαρίων.

Σας έχει τύχει να πετάξετε κάτι στα σκουπίδια και μετά να το μετανιώσετε;

Κάτι τέτοιο έχει μάλλον συμβεί σε μια Αμερικανίδα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που επισκέφτηκε, πριν από λίγο καιρό, την καλιφορνέζικη εταιρεία ανακύκλωσης CleanBayArea, για να αφήσει, μεταξύ άλλων, έναν Mac υπολογιστή, ο οποίος αποδείχτηκε να είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο Apple I.

ired diafora vintage mac 01

Αν το μοντέλο σας φαίνεται πανάρχαιο, ρίξτε μια ματιά και στο πώς άλλαξαν στον χρόνο οι αγαπημένες μας σελίδες

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε η Apple. Κάθε κομμάτι είχε κατασκευαστεί προσωπικά από τον συνιδρυτή της εταιρείας Steve Wozniak το 1976. Η Apple είχε πουλήσει μόνο 200 τέτοιους υπολογιστές, γεγονός που κάνει εξαιρετικά σπάνιους και πολύτιμους, όσους έχουν επιζήσει κατά τη διάρκεια των 40 περίπου χρόνων.

ired diafora vintage mac 02

Η γυναίκα δεν ζήτησε απόδειξη, ούτε έδωσε τα προσωπικά της στοιχεία και οι κούτες με τα αντικείμενα που έδωσε για ανακύκλωση έμειναν για αρκετό καιρό κλειστές, λόγω φόρτου εργασίας της εταιρείας ανακύκλωσης . Όταν οι υπάλληλοι άνοιξαν τα κουτιά, ανακάλυψαν το vintage κομμάτι, το οποίο κοστολογήθηκε στο εντυπωσιακό ποσό των 200.000 δολάριων. Η εταιρεία πούλησε τον υπολογιστή σε έναν συλλέκτη, ο οποίος προφανώς θα ήθελε να παίξει pong και τώρα αναζητά τη μυστηριώδη γυναίκα για να ...της δώσει τα μισά χρήματα!

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας θυμάται την 60 χρονη κυρία που έφερε τον υπολογιστή και πιστεύει πως θα την αναγνωρίσει αν τη δει, οπότε στις υπόλοιπες Σταχτοπούτες που θα εμφανιστούν δεν θα τους κάνει το ...γοβάκι. Μάλιστα, θυμάται ότι η τυχερή γυναίκα είχε φέρει στην ανακύκλωση αντικείμενα που βρήκε στο γκαράζ του σπιτιού της, μετά το θάνατο του άντρα της. Φυσικά, το internet διαδίδει την είδηση με ταχύτατους ρυθμούς και όλοι ελπίζουν η ίδια ή κάποιος γνωστός της να την ενημερώσει άμεσα, ώστε να παραλάβει τα χρήματα.

Ηθικό δίδαγμα; Δεν πετάμε τίποτα! Διαβάστε εδώ για 10 gadgets/τεχνολογίες υπό εξαφάνιση

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: