Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 9 - Θέλω: Χρειαζόμαστε VIP επιλογή στις επαφές κι όχι μόνο στα Mail.

iOS 9 - Θέλω: Χρειαζόμαστε VIP επιλογή στις επαφές κι όχι μόνο στα Mail.
ired.gr

Πως θα σας φαινόταν να ορίζατε επαφές ως VIP;

VIP - πολύ σημαντικό πρόσωπο - Με το χαρακτηρισμό αυτό δημιουργούμε μία ξεχωριστή ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν ιδιαίτερα σημασία για τον καθέναν από εμάς και στους οποίους δίνουμε προτεραιότητα στην επικοινωνία. Στο λειτουργικό iOS, η δυνατότητα αυτή, περιορίζεται στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Μηνύματα.

Στη νέα συσκευή της Apple, Apple Watch, έχει προστεθεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα VIP, σε επίπεδο συστήματος κι όχι μόνο στην εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Συγκεκριμένα θα συναντήσετε το χαρακτηριστικό αυτό, στα Μηνύματα, Τηλέφωνο, FaceTime ακόμη και στην εφαρμογή App Store, για θέματα επικοινωνίας με τις εφαρμογές που εσείς κρίνετε απαραίτητες.

Ο χαρακτηρισμός VIP είναι πολύ πρακτικός στις μέρες μας. Θα μπορούσαμε να επισημάνουμε με ένα αστέρι, επαφές πραγματικά σημαντικές για μας, επιτρέποντας έτσι να ενημερωνόμαστε με έναν ήχο, δόνηση ή με αναφορά στην οθόνη κλειδώματος, αποκλειστικά και μόνον γι' αυτές τις επαφές. Είναι ένας τρόπος για να είστε σε εγρήγορση όταν λαμβάνετε ένα Mail σημαντικό και να μην διακόπτετε την προσοχή σας για οποιαδήποτε λήψη. Προς το παρόν και στο λειτουργικό iOS, το χαρακτηριστικό VIP θα το συναντήσετε μόνο στην εφαρμογή Mail.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 - Θέλω: Λειτουργία Dark Mode στο Κέντρο ελέγχου του iPhone - iPad

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να ορίσετε κάποια επαφή VIP, σε μηνύματα ή σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή επικοινωνίας έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας. Θα θέλαμε πολύ να δούμε στην αναβαθμισμένη έκδοση λειτουργικού iOS 9, τη δυνατότητα ορισμού VIP, να μετακινηθεί από τις ρυθμίσεις Mail, στις Επαφές, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε πως άνθρωποι πολύ σημαντικοί για εσάς θα έχουν πρόσβαση εύκολα, ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξουν να επικοινωνήσουν μαζί μας.

ired iphone vip contacts 01

Το τι πρέπει να κοινοποιείται και το τι όχι είναι ασαφές. Όταν κάθε λίγο αποσπάται η προσοχή μας με άσχετες ειδοποιήσεις δεν μπορούμε να εστιάσουμε στη δουλειά μας. Γι' αυτό προσωπικά έχω ορίσει ήχο, και buzz να εμφανίζεται μόνο για λήψεις e-mail VIP. Έτσι είμαι σίγουρος πως οποιοδήποτε alert προέλθει από τη συσκευή, πραγματικά χρειάζεται την προσοχή μου.

Η εφαρμογή "Μηνύματα", δεν διαθέτει αυτή τη δυνατότητα, ώστε να ρυθμίσετε μία επαφή ως VIP, καθιστώντας τις κοινοποιήσεις, όλα ή τίποτα. Όμως λόγω του ό,τι με τους φίλους και συνεργάτες επικοινωνώ μέσω μηνυμάτων iMessages ή SMS, δεν μπορώ να απενεργοποιήσω τις ειδοποιήσεις. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και για τα Spam μηνύματα αναγκαστικά δέχομαι ειδοποίηση, με αποτέλεσμα η οθόνη κλειδώματος να είναι διαρκώς γεμάτη με χρήσιμα και συγχρόνως με αδιάφορα μηνύματα.

Όπως προ αναφέραμε εάν η λειτουργία VIP ενσωματωνόταν σε όλο το σύστημα και συγκεκριμένα ως επιλογή των επαφών, οι ρυθμίσεις θα μπορούσαν να ισχύουν και για τα μηνύματα ή κλήσεις FaceTime. Επιπλέον θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και τα κοινωνικά προφίλ αυτών, για ειδοποιήσεις DM μηνυμάτων τους σε Facebook και Twitter.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 - Θέλω - Προσθήκη mini widgets στην οθόνη κλειδώματος του iPhone - iPad


Σε ένα ιδανικό ψηφιακό κόσμο θα είχαμε τη δυνατότητα να ορίσουμε μία επαφή ως VIP, η οποία θα μπορούσε να επιλέξει με ποιον τρόπο επιθυμεί να επικοινωνεί μαζί μας κι εμείς να ενημερωνόμαστε γι' αυτή την επικοινωνία, χωρίς υποχρεωτικά να δεχόμαστε πλήθος ειδοποιήσεων για να μην χάσουμε τις σημαντικές.

ired iphone vip contacts 02

Μία ακόμη πρότασή μας, αφορά την ενότητα "Αγαπημένα" στην εφαρμογή τηλέφωνο, τα οποία θα μπορούσαν να μετονομαστούν ως VIP. Τούτη τη στιγμή είναι ως ξέχωρες λίστες και δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος συγχρονισμού με το iCloud. Kάθε φορά που θα αλλάξετε συσκευή iPhone κι επιθυμείτε να την ορίσετε ως νέα, θα πρέπει από την αρχή να προσθέσετε τις Αγαπημένες επαφές σας.

Σε αυτή την έκδοση λειτουργικού, οι επαφές που έχουν οριστεί ως "Αγαπημένες", κατά τη λειτουργία "Μην ενοχλείτε", δεν περιορίζονται - εάν φυσικά το έχετε επιλέξει - έτσι ώστε να είστε απολύτως σίγουροι πως δεν θα χάσετε μία σημαντική κλήση. Θα θέλαμε εξίσου να μπορούμε να ορίσουμε πως από αυτή τη σημαντική επαφή να μην χάνουμε μηνύματα και e-mails.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 - Θέλω: "Λειτουργία Επισκέπτη" στην οθόνη κλειδώματος του iPhone - iPad

Εν κατακλείδι, επιθυμούμε να μετακινηθεί το χαρακτηριστικό VIP από την εφαρμογή Mail, και να οριστεί ως επιλογή, σε όλες τις επαφές κι εφαρμογές καθώς αυτή θα είναι μία πιο λειτουργική λύση. Αναμένουμε μήπως και το δούμε στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 9.

Πώς σας φαίνεται η παραπάνω πρότασή μας; τι θεωρείτε σημαντική ή όχι; Τι άλλο επιθυμείτε να δείτε στην παρουσίαση στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) στις 9 Ιουνίου; Παρακαλούμε επισυνάψτε τις προτάσεις σας, στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status