Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλήση 120$ για χρήση του Apple Watch

Κλήση 120$ για χρήση του Apple Watch
ired.gr

Άνδρας στον Καναδά δέχθηκε κλήση 120$ για χρήση του Apple Watch κατά την οδήγηση

Το είδαμε (ή μάλλον το ακούσαμε) κι αυτό. Η τροχαία σταμάτησε οδηγό στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ πρόσφατα, τον Καναδό Jeffrey Macesin, και του έδωσε κλήση με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 120$ καθώς και 4 πόντους μείον στην άδεια οδήγησης (τα πόιντς που λέμε), για το λόγο ότι χρησιμοποιούσε το Apple Watch του ενώ οδηγούσε! Σύμφωνα με το λεπτομερές ρεπορτάζ του CTV News του Μόντρεαλ, ο Macesin είχε την εντύπωση ότι μπορούσε να χρησιμοποιεί το ρολόι του ενώ οδηγούσε, παρόλο τον κίνδυνο να αποσπαστεί η προσοχή του από το δρόμο και την ασφαλή οδήγηση.

ired apple watch 00

Ο Macesin παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιούσε το Apple Watch του ενώ οδηγούσε, ιδιαίτερα για να ελέγχει τις λειτουργίες της μουσικής που άκουγε. Αναλογιζόμενος το περιστατικό, ο Macesin αναφέρθηκε στο smartphone του λέγοντας:

"Το έχω στην τσάντα μου να φορτίζεται, ενώ με ένα άλλο καλώδιο το έχω συνδεδεμένο με το κασετόφωνο του αυτοκινήτου ενώ με το Apple Watch ελέγχω τη μουσική και τις λειτουργίες της. Έτσι λοιπόν, άλλαζα τραγούδια έχοντας τα χέρια μου στο τιμόνι παράλληλα. Καθώς κατευθυνόμουν προς το Vaudreuil, είδα ένα αστυνομικό αυτοκίνητο που όμως δεν είχε αναμμένα τα φώτα του. Τα άναψε μετά και θεώρησα ότι ήθελε απλώς να κάνω στην άκρη να περάσει. Μπερδεύτηκα πάρα πολύ."

Για να δικαιολογήσει την κλήση που έδωσε, ο αστυνομικός, επικαλέστηκε τη διάταξη 439.1 του ΚΟΚ του Κεμπέκ που δηλώνει ρητά: "Κανένα πρόσωπο δεν επιτρέπεται, καθώς οδηγεί, να χρησιμοποιεί μια φορητή συσκευή που περιλαμβάνει τηλεφωνικές δυνατότητες". (Άρα μπορεί να χρησιμοποιεί μια τοστιέρα; Είναι τρελοί αυτοί οι Καναδοί).

Αυτή η διάταξη προστέθηκε στον ΚΟΚ προκειμένου να αποθαρρύνει τους οδηγούς από του να χρησιμοποιούν τα κινητά τους κατά την οδήγηση και ιδιαίτερα να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που συνήθιζαν να στέλνουν γραπτά μηνύματα ενώ οδηγούν, αλλά και όσους μιλούν στο κινητό όταν οδηγούν.

ired apple watch 01

Ο Macesin σχεδιάζει να αντιμετωπίσει στο δικαστήριο την πολιτεία και να προσβάλλει την απόφαση με το σκεπτικό ότι το Apple Watch, δεν περιλαμβάνει στην ουσία λειτουργίες τηλεφώνου. Αντίθετα, έχει μόνο δυνατότητα σύνδεσης handsfree μέσω Bluetooth, ώστε να συνδέεται με το κινητό, αντίστοιχη με ένα ασύρματο ακουστικό (πού να την ήταν στην Ελλάδα και να προσπαθούσε να τα εξηγήσει αυτά σε δικαστή, θα ξαναβλέπαμε το "Η Θέμις έχει κέφια" του Τσιφόρου).


Από την άλλη μεριά, αυτές οι συσκευές Bluetooth, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται κατά την οδήγηση, εφόσον ο οδηγός δεν κρατάει και το κινητό μαζί. Βέβαια, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η χρήση μιας συσκευής σαν το Apple Watch, μπορεί να γίνει εξίσου επικίνδυνη κατά την οδήγηση, όσο και η χρήση ενός κινητού. Και οι δύο συσκευές απαιτούν την προσοχή του χρήστη για το χειρισμό τους και αυτό μπορεί να αποβεί από επικίνδυνο έως μοιραίο.

Αλλά αυτά για εμάς τους Έλληνες είναι ψιλά γράμματα, δεδομένου ότι εμείς χρησιμοποιούμε τα κινητά μας ακόμη και πάνω σε μηχανάκια (ναι το έχω δει επανειλημμένως και ο οδηγός της μηχανής πήγαινε διαγράφοντας "οχτάρια") και πηγαίνουμε και σκοτωνόμαστε δυστυχώς. Γι' αυτό, καλό είναι να μάθουμε επιτέλους τη χρήση του handsfree.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status