Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FaceTime στο Android;

FaceTime στο Android;
ired.gr

Μπορούμε να έχουμε Facetime στο Android;

Το FaceTime της Apple δεν ήταν το πρώτο εργαλείο βίντεο-κλήσεων στον κόσμο. Ωστόσο, είναι το πιο γνωστό, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο και σίγουρα αυτό που θέλουν οι περισσότεροι να έχουν. Από την άλλη, το Android της Google είναι φημισμένο για την ανοιχτή αρχιτεκτονική του (αλλά ας μην υπερβάλλουμε γι' αυτό), που σημαίνει ότι οι χρήστες του μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν με τη συσκευή τους (γι' αυτό είπα να μην υπερβάλλουμε).

Είναι όμως αλήθεια ότι οι χρήστες του Android συνηθίζουν να κάνουν κάθε είδους "χακεριά" και μικρο-ρύθμιση προκειμένου να ενεργοποιήσουν μια πληθώρα δυνατοτήτων στις συσκευές τους. Και έτσι, έρχεται το εύλογο ερώτημα: "Αν και το Facetime είναι της Apple και υπάρχει μόνο στις iOS συσκευές, υπάρχει κάποια δυνατότητα να το "τρέξουμε" και στο Android;"

Εκ πρώτης όψεως και μετά μεγάλης μου λύπης σας λέω "Όχι". Αλλά μια στιγμή, αυτή δεν είναι όλη η απάντηση. Αν και το Facetime δεν τρέχει στο Android, αυτό δεν σημαίνει ότι δε μπορούμε να έχουμε βίντεο-κλήσεις στο Android με τον ίδιο τρόπο όπως και με το Facetime και μάλιστα, μπορούμε να επικοινωνούμε με οποιονδήποτε, ασχέτως πλατφόρμας. Γι, αυτό, μείνετε μαζί μας.

 ired technology facetime android 00

Το Android δέχεται αρκετές ρυθμίσεις και μετατροπές (που η Google δεν είχε προ-σχεδιάσει), αλλά μερικές φορές, οι μετατροπές αυτές για να λειτουργήσουν, χρειάζονται τη βοήθεια προγραμμάτων τρίτων κατασκευαστών. Στην περίπτωση του Facetime λοιπόν, η Apple χρησιμοποιεί μια πατενταρισμένη τεχνολογία που επιτρέπει στον ήχο και την εικόνα να μεταφέρονται για να γίνεται η επικοινωνία μεταξύ των συσκευών.

Για να δουλέψει λοιπόν στο Android το Facetime, θα έπρεπε κάποιος να βρει πώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία και μετά να δημιουργήσει την αντίστοιχη έκδοσή της για το Android. Και μπορούμε να είμαστε σίγουροι, η Apple αμέσως θα τον έσερνε στα δικαστήρια και δικαίως λόγω πατέντας.

Υπάρχει μια ισχνή δυνατότητα η Apple να φέρει το Facetime στο Android - είχε πει ότι θα το κάνει μια ανοιχτή τεχνολογία πριν χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι. Είναι μάλιστα πιθανόν ότι δεν πρόκειται να δούμε κάτι τέτοιο, σύντομα τουλάχιστον (αν γίνει και ποτέ λόγω της αντιζηλίας των δύο εταιριών).

Εφαρμογές βίντεο-κλήσεων για το Android

Επειδή δεν υπάρχει επίσημη έκδοση του Facetime για το Android, όπως είπαμε, δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να έχουμε βίντεο-κλήσεις και στο Android. Αντιθέτως υπάρχουν περισσότερες από μία εφαρμογές βίντεο-κλήσεων για το Android στο Google Play και απαριθμούμε τις σημαντικότερες παρακάτω:

  • imo (δωρεάν)
  • ooVoo (δωρεάν)
  • Skype (δωρεάν)
  • Tango Messenger (δωρεάν)
  • Google Hangouts (δωρεάν)

Μπορούμε να κάνουμε βίντεο-κλήσεις από Android σε iOS;

Και έρχεται το ερώτημα: "Μπορώ να κάνω βίντεο-κλήσεις από συσκευή Android σε συσκευή iOS;" Η απάντηση είναι διπλή:

1. Όχι αν ο χρήστης iOS χρησιμοποιεί το Facetime.

2. Ναι αν ο χρήστης iOS χρησιμοποιεί άλλη εφαρμογή που υπάρχει και στο iOS και στο Android, πχ, Skype.

Όπως καταλαβαίνετε, εφόσον χρησιμοποιούμε μια κοινή εφαρμογή, κάτι που είναι πολύ εύκολο (εδώ που τα λέμε πόσοι δε χρησιμοποιούν το Skype για τον "α" ή "β" λόγο;), όχι μόνο μπορούμε να έχουμε βίντεο-κλήσεις με συσκευές iOS, αλλά και με οποιοδήποτε μηχάνημα "τρέχει" το αντίστοιχο πρόγραμμα, όπως π.χ., υπολογιστές. Και κάποιες εφαρμογές - όπως το Skype - έχουν εκδόσεις τους για κάθε πλατφόρμα (και είναι και πολύ προγενέστερες του Facetime).

Άρα, ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε οι χρήστες του Android μένουν παραπονεμένοι χωρίς Facetime. Υπάρχουν λύσεις και μάλιστα τους υπέρ-καλύπτουν.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status