Πώς να ορίσετε αλφαριθμητικό συνθηματικό για το iPhone/iPad;

Πώς να ορίσετε αλφαριθμητικό συνθηματικό για το iPhone/iPad;
ired.gr

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να θέσετε ένα πολύπλοκο συνθηματικό ξεκλειδώματος για μεγαλύτερη ασφάλεια των δεδομένων σας στο iPhone/iPad?

Τα smartphones και τα tablets, στην εποχή μας, αποθηκεύουν ένα απίστευτο όγκο πληροφοριών, πολλά από τα οποία είναι ευαίσθητα και προσωπικά.

Παρόλαυτα, πολλοί χρήστες iPhone συνηθίζουν να μην έχουν συνθηματικό κλειδώματος.

Όσοι έχουν το iPhone 5s ή το 6 και 6 Plus, διαθέτουν τον αισθητήρα αφής Touch ID που προστατεύει τη συσκευή με το δακτυλικό αποτύπωμα.

Και όλοι οι υπόλοιποι, με iPhone 5 ή κατώτερες εκδόσεις, φυσικά, έχουν ένα τετραψήφιο νούμερο το οποίο πληκτρολογούν κάθε φορά για να ξεκλειδώσουν την συσκευή τους.

ired iphone replace 4 digit pass 01

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Ξεκλείδωτο, τετραψήφιο ή ..... πολύπλοκο;

Αν έχετε ξεκλείδωτο το κινητό σας ή απλά χρησιμοποιείτε ένα κωδικό του στυλ 0000, 1111, 2580, 1234, είναι το ίδιο και το αυτό. Για το τετραψήφιο συνθηματικό υπάρχουν 10.000 συνδυασμοί, νούμερο που φαινομενικά είναι μεγάλο, αλλά ένας πεπειραμένος χάκερ θα μπορέσει να σπάσει τον κωδικό σας μέσα σε λίγες ώρες. Διαβάστε εδώ για τους χειρότερους κωδικούς ασφαλείας του 2014.

Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχει και τρίτη επιλογή;

Το iOS δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε συνθηματικό ξεκλειδώματος με απεριόριστα ψηφία που θα συμπεριλαμβάνει εκτός από νούμερα, γράμματα ή και σύμβολα.

Θα σκέφτεστε ότι τα συνθηματικά ξεκλειδώματος είναι ούτως ή αλλως ένας κακός μπελάς, πόσο μάλλον όταν θα πρέπει να πληκτρολογείτε πάνω από 1-2 δευτερόλεπτα. Όμως πρέπει να πάρετε μια απόφαση: θέλετε να προστατεύσετε τα δεδομένα σας ή προτιμάτε τη γρήγορη πρόσβαση;

Ο τετραψήφιος κωδικός ξεκλειδώματος έρχεται by default με το iPhone και το iPad. Που να φανταστεί κανείς ότι κάπου εκεί στον μαγικό κόσμο των Ρυθμίσεων, υπάρχει καλά κρυμμένη η εναλλακτική λύση ενός πολύπλοκου κωδικού.

Πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Συνθηματικό (αν έχετε iPhone 5 και άνω θα αναγράφεται «Touch id & συνθηματικό»)

ired iphone replace 4 digit pass 02

Θα σας ζητηθεί ο τετραψήφιος κωδικός.

Πληκτρολογήστε τον και απενεργοποιήστε το «απλό συνθηματικό».

ired iphone replace 4 digit pass 03

Θα σας ζητηθεί και πάλι ο παλιός τετραψήφιος κωδικός και μετά θα πρέπει να γράψετε το νέο συνθηματικό σας.

Αλλά τώρα έχετε μπροστά σας ολόκληρο το πληκτρολόγιο εκτός από τα emojis.

Κρίμα, γιατί φανταστείτε πόσο ενδιαφέρον θα είχε ένα συνθηματικό με τέτοιες επιλογές:

ired iphone replace 4 digit pass 04

Οπότε βάλτε τα δυνατά σας να δημιουργήσετε έναν «έξυπνο» και πολύπλοκο για τους άλλους κωδικό, αλλά φυσικά όχι για εσάς! Τώρα το Password μπορεί να είναι κυριολεκτικά pass-word, δηλαδή μια ολόκληρη λέξη.

Θα πρέπει να το πληκτρολογήσετε δυο φορές για να είναι έγκυρη η αλλαγή.

Κλειδώστε τη συσκευή σας για να κάνετε μια δοκιμή.

Αν όλα πήγαν καλά, για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας, κάθε φορά, θα βλέπετε την παρακάτω οθόνη. Θα σας πάρει λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω αλλά αξίζει!

ired iphone replace 4 digit pass 05

Αν για κάποιο λόγο ξεχάσετε το πολύπλοκο συνθηματικό σας, υπάρχει πάντα και το DFU mode.

Από mirelen

Δείτε περισσότερα: