Ενεργοποιήστε τη λειτουργία αποστολής τελευταίας τοποθεσίας πριν είναι πολύ αργά

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία αποστολής τελευταίας τοποθεσίας πριν είναι πολύ αργά
ired.gr

Προνοήστε και ενεργοποιήστε την λειτουργία αποστολής τελευταίας τοποθεσίας πριν είναι πολύ αργά. 

Πώς μπορείτε να εντοπίσετε ένα χαμένο iPhone εάν έχει ξεμείνει από μπαταρία; Το να χάσετε τη συσκευή σας ακούγεται καταστροφικό, όμως η Apple έχει προνοήσει κι έχει δημιουργήσει τη λειτουργία "Εύρεση iPhone" η οποία θα σας βοηθήσει να την αναζητήσετε. 

Τι γίνεται όμως εάν η μπαταρία σας, όταν χάσατε τη συσκευή σας, ήταν στα τελευταία της; Υπάρχει ακόμη ένα βήμα το οποίο μας προσφέρει η εταιρεία με τίτλο "Αποστολή τοποθεσίας". Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να κάνετε χρήση της λειτουργίας αυτής, σε περίπτωση που η συσκευή σας ξεμείνει από μπαταρία. 

"Έχασα τη συσκευή μου iPhone και έως τώρα το πιο πιθανό είναι η μπαταρία να έχει τελειώσει. Υπάρχει άλλος τρόπος να εντοπίσω τη συσκευή μου;" 

μας ρωτά η Έλλη, φίλη της ιστοσελίδας.

Έλλη το να χάσεις τη συσκευή σου σίγουρα είναι μια τραυματική εμπειρία, αλλά δεν είσαι ο μόνη στην οποία έχει συμβεί. Η Apple “απαλύνει”  το πρόβλημα αυτό με τη λειτουργία την οποία αποκαλεί "Εύρεση iPhone". Με ενεργοποιημένη τη λειτουργία αυτή η συσκευή σου συνδέεται στο internet και μεταδίδει τη θέση της. 

Κάνοντας χρήση μιας άλλης συσκευής, ας πούμε του iPad, ή ενός υπολογιστή στη σελίδα iCloud.com, μπορείς να το εντοπίσεις. Η "Εύρεση iPhone", σου επιτρέπει επιπλέον να στείλεις μήνυμα, το οποίο θα εμφανίζεται στην οθόνη ή να κλειδώσεις απομακρυσμένα τη συσκευή σου.” 

Η παρακάτω απάντηση στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματος της Έλλης, προφανώς αφορά όλους τους χρήστες iOS συσκευών. 

Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στη λειτουργία "Εύρεση iPhone" και μπορείτε να αναζητήσετε τον αναλυτικό οδηγό μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Διαβάστε: Εύρεση iPhone: Απλές Οδηγίες χρήσης και διαμόρφωσης

Τι θα συμβεί όμως εάν η συσκευή ξεμείνει από μπαταρία πριν την εντοπίσετε; Λόγω του ό,τι η σύνδεση με το internet θα έχει διακοπεί, η "Εύρεση iPhone" σταματά να δουλεύει. Έτσι στην περίπτωση που χάσετε τη συσκευή σας iPhone, θα πρέπει να την εντοπίσετε πριν εξαντληθεί η μπαταρία του. 

find my iphone lost

Αυτό λοιπόν μοιάζει με παιχνίδι αγώνων ταχύτητας, καθώς θα πρέπει να αναζητήσετε μία άλλη iOS συσκευή, εάν δεν προλάβετε να το εντοπίσετε, ίσως να χάσατε και το παιχνίδι (τη συσκευή σας εννοούμε), για πάντα. Ως έσχατη περίπτωση η Apple μας δίνει άλλη μία δυνατότητα η οποία είναι λιγότερο γνωστή στο ευρύ κοινό και ονομάζεται “Αποστολή τοποθεσίας" η οποία είναι πραγματικά σωτήρια.  

Χρησιμότητα λειτουργίας "Αποστολή τοποθεσίας”

Η "Αποστολή τοποθεσίας" είναι μία λειτουργία η οποία συμπεριλαμβάνεται στις ρυθμίσεις "Εύρεσης iPhone". Λίγο πριν η μπαταρία του iPhone σας τελειώσει, θα στείλει την τοποθεσία του στους servers του iCloud. To λειτουργικό της συσκευής, δεν γνωρίζει εάν έχει χαθεί η συσκευή ή όχι, γι' αυτό η αποστολή τοποθεσίας γίνεται κάθε φορά που η συσκευή κοντεύει να μείνει από μπαταρία. 

Πρόκειται για χαρακτηριστικό το οποίο όντως θα βοηθήσει να εντοπίσετε την τοποθεσία μιας χαμένης συσκευής. Παρότι δεν θα είστε σε θέση να στείλετε κάποιο μήνυμα ή κλειδώσετε τη συσκευή σας (εκτός κι αν κάποιος τη συνδέσει σε πηγή ενέργειας), αλλά τουλάχιστον θα γνωρίζετε που βρίσκεται. 

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν αγορές στο App Store χωρίς την απαίτηση συνθηματικού

Ενεργοποίηση της λειτουργίας Αποστολή τοποθεσίας

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις από την Οθόνη αφετηρίας του iPhone
  • Από τη λίστα ρυθμίσεων, επιλέξτε iCloud κι "Εύρεση iPhone”.

find my iphone 01

ΞΒεβαιωθείτε πως η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη.

  • Θέστε την εναλλαγή "Αποστολή τοποθεσίας" στη θέση ON.

find my iphone 02

Πιστεύουμε πως η λειτουργία "Αποστολής τοποθεσίας" είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό του λειτουργικού iOS, το οποίο όμως, δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Η Apple δεν επιτρέπεται να συγκεντρώνει τις τοποθεσίες των χρηστών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους - έτσι θα πρέπει εσείς να προνοήσετε και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πριν συμβεί οτιδήποτε δυσάρεστο. 

Διαβάστε επίσης: Εισάγετε εύκολα αρχεία ePub στην iOS συσκευή σας

Τώρα, εάν χάσετε τη συσκευή σας, αναζητήστε τη μέσω της υπηρεσίας "Εύρεση iPhone", από την ιστοσελίδα iCloud.com. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εντοπίσετε τη συσκευή σας. 

  • Ανοίξτε τον περιηγητή Safari ή οποιονδήποτε άλλον, και εισάγετε τη διεύθυνση www.icloud.com
  • Εισάγετε το Apple ID και το συνθηματικό σας.

find my iphone 03

  • Ανοίξτε την εφαρμογή "Εύρεση iPhone".
  • H τελευταία ενημερωμένη τοποθεσία της συσκευή σας iPhone, θα εμφανιστεί στο χάρτη. 

find my iphone 04

Φυσικά μπορείτε να κάνετε χρήση της εφαρμογής "Εύρεση iPhone" - την οποία μπορείτε να την αναζητήσετε στο App Store - μέσα από μία άλλη iOS συσκευή.

Εάν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες ή έχετε απορίες που αφορούν την αποστολή τελευταίας τοποθεσίας, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια. 

από DINFUN