iOS 9 - Θέλω - Προσθήκη mini widgets στην οθόνη κλειδώματος του iPhone - iPad

iOS 9 - Θέλω - Προσθήκη mini widgets στην οθόνη κλειδώματος του iPhone - iPad
ired.gr

Πώς σας φαίνεται η ιδέα των mini widgets στην οθόνη κλειδώματος του iPhone - iPad;

"Tα mini widgets, είναι αυτά που μου λείπουν περισσότερο όταν δεν φοράω το Apple Watch"

,μας αναφέρει ο συντάκτης του iMore, Rene Richie.

"Koιτάω από συνήθεια τη lock screen του iPhone μου. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, άφησα το ρολόι μου στο σπίτι για λιγότερο από δυο-τρεις ώρες, για να ελέγξω τι θα μου λείψει. Πίστευα πως θα μου ήταν ενοχλητικές οι γνωστοποιήσεις από το iPhone, λόγω των ηχητικών ειδοποιήσεων.

Κοίταζα συνεχώς τον άδειο καρπό μου και ανακάλυψα πως ήμουν τελικά εξαρτημένος από τις υπέρ-συμπικνωμένες πληροφορίες που παρέχονται από τα mini widgets, στη μικρή οθόνη του Apple Watch".

Μας βάζει λοιπόν ο συντάκτης να αναρωτηθούμε όλοι εμείς, μήπως θα έπρεπε να εισαχθούν αυτά τα mini πρόσθετα και στην οθόνη κλειδώματος του iPhone;

Τι είναι τα mini widgets

Με τον όρο mini widgets, αναφερόμαστε σε κάθε χαρακτηριστικό που προβάλει το Apple Watch, πέραν της ώρας.

Στη ουσία λέμε για την ασταμάτητη δυνατότητα παρακολούθησης του καιρού, την πρόοδο στη δραστηριότητα, το ημερολόγιο και πολλές άλλες ενδείξεις.

Μπορούμε να φανταστούμε ένα χρήστη ο οποίος έχει όλες αυτές τις πληροφορίες στον καρπό του χεριού του, πόσο άδεια του φαίνεται η οθόνη ενός iPhone 6 κι ακόμη περισσότερο ενός iPhone 6 Plus.

mini widgets 01

Γι' αυτό προτείνουμε το iOS 9, μας φέρει αυτά τα πολύτιμα mini widgets, στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής, iPhone.

H ενότητα στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων, 'Σήμερα" συμπεριλαμβάνει widgets, με τα οποία ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει (χαρακτηριστικό του λειτουργικού iOS 8) και είναι προσβάσιμα και από την οθόνη κλειδώματος.

Τα widgets είναι μεγάλα σε μέγεθος και βρίσκονται μία χειρονομία μακριά.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 - Θέλω: "Λειτουργία Επισκέπτη" στην οθόνη κλειδώματος του iPhone - iPad

Τα mini widgets που επιζητούμε να συμπεριληφθούν στο iOS 9, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Είναι διαθέσιμα στιγμιαία, με την ενεργοποίηση της οθόνης και δεν απαιτούν καμία επιπλέον ενέργεια από εμάς.

Είναι μικρά σε μέγεθος, έτσι ώστε να είναι πραγματικά ορατά με μία ματιά, διακριτικά, έτσι ώστε να βοηθούν στην προστασία και διατήρηση της ιδιωτικής ζωής.

Με την τοποθέτηση mini widgets, στην οθόνη κλειδώματος ενός iPhone, θα μπορούν οι χρήστες να λαμβάνουν πληροφορίες με μία ματιά για την κατάσταση τους, το περιβάλλον χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Για τους επαγγελματίες θα μπορούσε να υπάρχουν διαθέσιμα mini widgets τα οποία θα προβάλανε τις τιμές των μετοχών και τα επόμενα ραντεβού, σε δευτερόλεπτα.

Για ένα αθλητή, πληροφορίες όπως οι καιρικές συνθήκες, η πρόοδο στη δραστηριότητα, το χρονόμετρο, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες, εάν τις είχε διαθέσιμες με μια ματιά.

Θα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους χρήστες οι οποίες φορούν μια συσκευή Apple Watch, και για μας τους υπόλοιπους που θα το περιμένουμε για αρκετό καιρό ακόμη.

Σημαντική βελτίωση θα προσέφερε στην ασφάλεια και στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως προαναφέραμε.

Τα widgets που βρίσκονται στην προβολή "Σήμερα" εμφανίζονται όλα. Δεν έχετε τη δυνατότητα να φιλτράρετε προσωπικές πληροφορίες και να τις κρατήσετε κρυμμένες από την οθόνη κλειδώματος. Εμφανίζονται με τη μορφή " ή όλα ή τίποτα". Αυτό σημαίνει πως κατά την επιλογή σας να μην προστατεύονται οι πληροφορίες από κωδικό πρόσβασης ή τον αιθητήρα Touch ID, ο καθένας θεωρητικά, θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, ακόμη κι όταν η συσκευή σας είναι κλειδωμένη.

Διαβάστε επίσης: iOS 9 - Θέλω: Λειτουργία Dark Mode στο Κέντρο ελέγχου του iPhone - iPad

Το ίδιο ισχύει και για τις ειδοποιήσεις. Μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε από την οθόνη κλειδώματος, να περιορίσετε την προεπισκόπηση αυτών ή να φιλτράρετε το ποιες από αυτές θα εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος.

Εάν όμως για εσάς τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα κειμένου ή οποιοδήποτε άλλη υπηρεσία είναι σημαντικά, θα πρέπει να επιτρέψετε την εμφάνισή τους σε κοινή κατά κάποιον τρόπο, θέα.

Τα mini widgets θα μπορούσαν να μας διαθέσουν περισσότερες επιλογές.

Για παράδειγμα αν οι ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος είναι για σας δημοσιοποίηση της προσωπικής ζωής, ένα mini widget το οποίο θα προβάλει ποσοτικά τα email που έχετε ορίσει ως VIP ή πόσα μηνύματα κειμένου, έχετε λάβει, θα ήταν πραγματικά χρήσιμο.

Έτσι με μια ματιά φαίνεται ο αριθμός των μηνυμάτων που έχετε λάβει, χωρίς όμως να είναι ορατοί οι αποστολείς, έως ότου ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας.

mini widgets 02

Η οθόνη κλειδώματος θα μπορούσε να προβάλει mini widgets και ως μέσω ενεργοποίησης μιας ποικιλίας εφαρμογών.

Με ένα άγγιγμα και μια επιβεβαίωση του Touch ID, είναι εύκολο να μεταφερθείτε στην εφαρμογή email ή μηνυμάτων ώστε να ελέγξετε τη επικοινωνία σας, στο καιρό, στο ημερολόγιο, προκειμένου να λάβετε περισσότερες πληροφορίες, σχετικές με τον καιρό ή τις συναντήσεις σας τις επόμενες ημέρες.

Επίσης η έναρξη του χρονομέτρου ή μιας αντίστροφης μέτρησης, θα ήταν εύκολη υπόθεση.

Τα ίδια mini widgets που είναι διαθέσιμα σήμερα στην οθόνη του Apple Watch, θα μπορούσαν να συνυπάρξουν επίσης και στο iPhone έχοντας επιπλέον τη δυνατότητα ανασχεδίασης.

Σχεδιάζοντας προσεκτικά εκ νέου για την οθόνη του iPhone, θα πρέπει να λάβουν υπόψιν οι προγραμματιστές της εταιρείας, την εμφάνιση των ειδοποιήσεων ώστε να μην συμπίπτουν μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι αλλαγές και οι προσθήκες που αναμένουμε στην αναβάθμιση iOS 9

Τα mini widgets τα οποία εμφανίστηκαν στο Apple Watch, είναι από τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία κανείς από τους κατόχους της συσκευής, δεν περίμενε πως θα ήταν τόσο απαραίτητα.

mini widgets main

Ας ελπίζουμε πως στο επερχόμενο iOS 9 ή ακόμη και σε μελλοντική ενημέρωση να τα δούμε να εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος του iPhone μας.

Άλλη μία πρότασή μας η οποία αναμένουμε να εισακουστεί και να προστεθεί στο επερχόμενο iOS 9. Πώς σας φάνηκε; Περιμένουμε τα σχόλια σας και ιδιαίτερα τις δικές σας προτάσεις.

από DINFUN