Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις τρεις τελίτσες

Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις τρεις τελίτσες
ired.gr

Οι τρεις τελίτσες του iMessage προκαλούν άγχος και μεγάλες προσδοκίες

Άγχος, άγχος, άγχος! Δεν μας φτάνει το άγχος για τις επερχόμενες αλλαγές στην αναβάθμιση iOS 9  αλλά εδώ και καιρό έχει παρατηρηθεί ότι οι χρήστες iPhone αγχώνονται υπερβολικά όσο χαζεύουν τη φυσαλίδα με τις τρεις τελίτσες που αναβοσβήνουν, περιμένοντας μια απάντηση στο iMessage.

wait 01

Το γκρι συννεφάκι έχει και όνομα: λέγεται typing awareness indicator και αν θέλαμε να το μεταφράσουμε στα Ελληνικά θα το λέγαμε ένδειξη ενημερότητας πληκτρολόγησης ή απλά μια τρομερή πηγή άγχους για το επερχόμενο μήνυμα.

Φανταστείτε ότι το θέμα δεν είναι καν τα ίδια τα μηνύματα αλλά ο χρόνος που μεσολαβεί.

Είναι εκείνα τα δευτερόλεπτα ή τα λεπτά που εμφανίζονται οι τρεις τελίτσες, ενώ ο συνομιλητής μας γράφει την απάντησή του.

Ή τη σβήνει και την ξαναγράφει. Ή δεν τη γράφει. Ή ψάχνει το κατάλληλο emoticon. Και μας αφήνει να περιμένουμε, βάζοντας το χειρότερο στο μυαλό μας!

wait 02

Η υπομονή έχει και τα όρια της!

Η φυσαλίδα μπορεί να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται ξανά και ξανά, κάτι που ίσως σημαίνει ότι ο άλλος σκέφτεται πολύ σοβαρά το τι θα γράψει.

Είναι σαν να σου λέει «έχω διαβάσει το μήνυμά σου και σου γράφω μια τεράστια απάντηση που θα σου προκαλέσει σοκ/λύπη/οτιδήποτε δεν θα ήθελες να νιώσεις αυτή τη στιγμή».

Η απάντησή βέβαια μπορεί να είναι ένα ξερό «ναι» ή ακόμη χειρότερα, η απάντηση μπορεί να μην έρθει ποτέ. Κι ας έχει προηγηθεί ο εφιάλτης με τις τρεις τελίτσες.

Η πονηρή ένδειξη, αναπόσπαστο στοιχείο του iMessage, είναι, θα λέγαμε, μια τυραννία: δείχνει ότι κάτι ετοιμάζεται αλλά δεν θέλει να μας δώσει λεπτομέρειες.

Το πιο πιθανό είναι ότι όποιος σκέφτηκε την προσθήκη αυτή έκανε καλή παρέα με εκείνον που εφηύρε τα status «παραδόθηκε» & «αναγνώστηκε». Ή με όποιον δημιούργησε τους νέους ήχους στο Facebook app.

wait 03

Η νέα μόδα είναι να μην μπαίνουν ποτέ τα απαραίτητα σημεία στίξης!

Φυσικά, θα βρεθούν κάποιοι που θα μας κατηγορήσουν ότι είμαστε εθισμένοι στο texting και το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε το τηλέφωνο και να κάνουμε μια κανονική κλήση.

Πράγματι, οι παύσεις σε μια ζωντανή συζήτηση έχουν περισσότερη αγωνία.

Αυτού του είδους το άγχος μαζί με το αιώνιο «περίμενε» πάνω από το ακουστικό για ένα συγκεκριμένο τηλεφώνημα, όταν το σταθερό τηλέφωνο ήταν ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας, είναι εφιάλτες που δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά.

wait 04

Παλιές καλές εποχές..

Διαβάστε εδώ και για άλλες πρακτικές που η τεχνολογία εξαφάνισε για πάντα.

Και για το τέλος, κρατήσαμε το καλύτερο!

Αν έχετε iPhone, κάντε save αυτό το Gif στο Camera Roll της συσκευής σας.

gif

  • Στείλτε το επισυνάπτοντας το σαν φωτογραφία σε κάποιον φίλο σας που έχει κι αυτός iPhone.
  • Αφήστε τον να περιμένει.
  • Γελάστε. Τώρα στείλτε το και σε κάποιον άλλον.
  • Αφήστε και αυτόν να περιμένει. Ξαναγελάστε.
 

Πως είναι να περιμένεις απάντηση σε ένα μήνυμα..

Posted by ired.gr on Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

 

Η φάρσα θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία αν στείλετε το Gif κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, ώστε να είστε σίγουροι ότι ο παραλήπτης έχει τα μάτια του στις τελίτσες που αναβοσβήνουν και περιμένει....

Σιγουρευτείτε ότι ο παραλήπτης χρησιμοποιεί το iPhone και όχι το iPad ή ένα Mac γιατί το Gif δεν εμφανίζεται στο σωστό μέγεθος σε άλλες συσκευές.

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status